willebus

Direktlänk till inlägg 31 december 2009

Ett monster, Smällare och Raketer !

Av Wille - 31 december 2009 18:00

Idag tog min familj med mig i bilen till ett ställe jag aldrig varit på förut. Där hade jag jätteskoj, men det var också lite läskigt faktiskt.

När vi kom dit så var där en massa nya människor och jag hade fullt upp att hälsa på dem allihopa. De verkade vara jätteglada över att se mig, fast jag aldrig träffat dem förut.

Men sedan plötsligt från ingenstans dyker det upp en fräsande sak som studsar och spottar mot mig och låter väldigt illa. Den hade fyra ben den med, men den luktade inte som hund. Jag har ett svagt minne av att jag träffat liknande typer förr, men det var så längesedan så det hade nästan fallit i glömska - tills nu.

Den här läskiga saken var inte rolig och jag kunde inte leka med den som jag gör med t ex Nea. För den hade så vassa klor och jag ville inte komma inom räckhåll för dem för det vet jag att det gör ont !


  


När vi hälsat och bekantat oss med dessa främmande tvåbeningar (människor som mattar och hussar) så fikade vi och åt mat. Jag fick också några smakbitar som några "råkade tappa" på golvet. Men om den där fräsande saken var i närheten så lät jag bli att röra det de tappat. En har väl lite själbevarelsedrift ändå ! Jag är ju inte dum utan fattar vem som skulle vunnit den ev striden.

Sedan satt folket och pratade och såg på den där burken som har en massa rörliga bilder och ljud för sig.

Jag och "monstret" hade fullt upp att kolla in varandra så jag kollade inte in folket så noga. Efter en stund så går en av de mindre av folket fram till matte och frågar ngt och då följer matte med henne och tar fram mitt koppel. Alltså ska vi på promenad. Men jag har ingen lust just nu, det är så mycket spännande här ju. Men efter lite övertalning så kommer kopplet på och den där mindre tvåbeningen tar det och går ut med mig. Det blir riktigt kul. Vi busar lite i snön och jag gör det jag behöver sedan fortsätter vi vår promenad. Under promenaden smäller det lite och tjuter från längre bort någonstans, jag hoppar till men inte mer än så. Det är ju inget farligt, det förstår jag ju för den här mindre tvåbeningen bara går på helt avspänd och uppmärksam mer på mig än saker runtomkring. Vi har skojigt. Sedan går vi in igen och då fikas det och snackas lite mer. Jag lägger mig ner en stund när "monstret" är upptagen av något annat. Det är rätt tryggt och skönt för jag lägger mig vid mattes fötter. Där känns det bra och "monstret" törs inte komma nära mig då, verkar det som. Jag spanar in den där "typen" på behörigt avstånd och vartefter tiden går så blir han modogare och modigare, kaxigare och kaxigare, men han kommer inte särskilt nära mig då jag är hos husse eller matte.



Sedan reser sig en annan tvåbening och frågar matte något och så kommer kopplet fram igen och den här gången går jag med två stycken i Neas mattes ålder gissar jag. De promenaerar lugnt och sakta och låter mig nosa lite överallt. Det känns bra. Det smäller lite mer nu, men det bryr jag mig inte om. De här två verkar ju inte vara särskilt bekymrade över smällandet de heller, så varför ska jag vara det ? När vi kommer in så har "monstret" försvunnit någonstans och jag går till husse och lägger mig vid hans fötter. Nu sitter nästan alla och ser på den där burken med en massa ljud och bilder på. Men Mellanhusse och några till fattas. De är visst en trappa upp och dit törs inte jag gå eftersom jag tycker den trappan ser läskig ut för man ser golvet genom den. Jag gillar inte det riktigt så jag låter bli att gå upp i den. Lite då och då reser sig matte och går ut i köket och jag följer ju efter naturligtvis. Måste ju se vad hon ska göra - eller hur?

Matte tog med mig ut en stund och då väste det till och fräste lite närmare än vanligt så jag blev lite överraskad och rädd, men sedan så blev det bättre för hela tiden peppade matte mig och sa - Jamen ta den då, ta den då ! Sådär som hon brukar göras när vi busar. Då blev jag lite modigare, och började se efter vad det var jag skulle ta ! Men jag kom inte på det riktigt. När matte och jag kom in så gick hon strax efter ut igen och jag satte mig hos husse. Ute började dte smälla och tjuta och lite läskigt var det ju, men husse var ju där så jag stannade med honom. Han är lugn och trygg. Sen dyker det där "monstret" upp och bara börjar retas mig så då blev jag upptagen av annat.

När jag sedan åkte hem var jag så trött så jag somnade nästan innan jag klivit in i bilen igen.


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards