willebus

Alla inlägg under december 2009

Av Wille - 18 december 2009 19:30

Idag kom Neas matte på besök med Aylen. Vi fick busa helt på egen hand utan att Nea skulle komma och bromsa oss eller styra oss. Vi hade jättekul ! Husse sa att vi leker på corgivis, vad nu det betyder. Mina leksaker blev väldigt populära även hos Aylen, så jag försökte ta dem från henne och hon smet iväg med dem. Men ibland så lyckades jag ta dem, då kom Aylen farande och skulle ta dem från mig ! Ja så höll vi på länge. Vi hade roligt också !



  

Av Wille - 18 december 2009 12:15

Idag var matte och jag ute i snön jättelänge och busade, gick och sprang !

Jag som älskar snö kunde ju inte låta bli att dyka med huvudet före i allt det där mjuka kalla vita. Sedan kom jag upp med huvudet fullt av snö !

Matte bara skrattade. Ibland tog jag några varv runt i snön så den bara yrde om mig, då hade matte fullt upp att hinna med med kopplet. Flera gånger stannade matte och tog fram kameran och det klickade från den lite titt som tätt. Plötsligt fick matte för sig att lämna stigen vi gick på och bara går rakt ut i snön, där hade ingen utom en och annan hare gått tidigare, men hon gick bland träden och sådant och ville kanske inte förastöra den vita vackra orörda snön bredvid oss, vad vet jag.


    

Av Wille - 15 december 2009 11:45

Idag tog matte ned kopplet och jag var ivrig att få komma ut. Överraskande nog så tog inte matte vår "vanliga" promenad, hon valde en väg som vi bara går vid speciella tillfällen - när jag ska få vara lös ! Så även idag, men med kopplet kvar i halsbandet. Nu fick jag möjlighet att se om rådjuret som bor i de här skogarna har varit här eller haren som brukar märkas lite varstans. Jo mycket riktigt - de bor kvar allihopa. Jag fick upp en doft av rådjuret och följde det spåret en lite bit, men jag ville inte komma för långt från matte, för tänk om hon försvann någonstans som jag inte märkte, det vore läskigt för ensam vill jag inte vara jag vet ju inte hur de som bor här bemöter en sådan liten en som jag.

Då känns det bättre att ha matte med sig, för då kommer de inte närmare i alla fall.

Ibland ropade matte på mig och då kom jag glatt och så busade vi en stund. Sedan gick vi vidare. Ibland tyckte jag mig känna en lukt av sorkar också så då gjorde jag som jag brukar - dök ner i snön i full fart efter dem, men de hade ju hunnit undan förstås. Men skojigt var det i alla fall. Ibland hörde jag andra ljud därunder snön, min öron är känsliga säger matte. Jag visste inte vad det var men stannade upp och lyssnade lite. Stod matte stilla just då hörde jag bra, men annars så knastrade det så av mattes skor så jag inte hörde det där andra ljudet av den orsaken.

Ibland ville matte att jag skulle gå före henne, då stigen emellanåt blev smal, men det ville jag inte, hellre då bakom henne. Så småningom ropade matte på mig och tog mitt koppel, vi närmade oss "civiliserade" områden och då måste jag alltid gå i koppel. Inte alltid roligt men så här är det bara. Vi var ute en lång stund och jag hade jätteskojigt.

Av Wille - 13 december 2009 16:30

Idag ringde det på dörren och jag visste precis vilka det var ! Jag var först framme vid dörren, ivrigt viftande på svansen ! In kommer en av mina busiga kompisar med sin matte i släptåg ! Hon heter Carrie och är en festlig tjej som gärna busar med mig. Jag blev jätteglad och ville busa på en gång, men matte hejdade mig och sa att jag måste ju låta dem komma in först i alla fall. Sedan släpptes Carrie och jag lösa att leka så mycket vi ville i köket. matte stängde dörren dit så att vi inte kom ut. Jag hörde att de satte sig i vardagsrummet och började fika. Sen blev jag upptagen och hörde inte så mycket av dem. Carrie och jag lekte då det plötsligt ringer på dörren igen !

Nu hajade jag till - va skulle det komma fler !

Mycket riktigt, nästa som kom var två av mina andra kompisar, Nea och Aylen ! Innan jag flyttade till min familj så bodde jag en kortare tid med Nea. Då var inte Aylen där ännu. Sedan flyttade Aylen in ett tag efter att jag flyttat hit och hon har blivit en jättekaxig tjej som gärna vill bestämma.

Blir jag för arg på henne när hon mopsar sig så kommer Nea som en beskyddare för Aylen och ställer sig mellan oss två. Hon är som en mamma åt oss båda !

Nu var vi massor av hundar här, men Aylen fick inte vara med oss "större hundar". Hennes matte var rädd att hon skulle göra sig illa. Varför hon nu skulle göra det ?

Nea, jag och Carrie busade i köket och hade jätteskoj. Sedan efter ett tag så kom även Aylen in till oss och fick vara med - under sin mattes översikt !

Nu ringde det på dörren igen ! Ännu mer människor, men ingen hund, även om jag visste att även i den familjen fanns det hundar - ja faktiskt två stycken och ibland en tredje som är lite läskig tycker jag ! Men idag var ingen av de hundarna med hit. I så fall hade dte blivit ont om plats tror jag nog.


    



Av Wille - 13 december 2009 10:15

Idag såg jag ngt spännande på bordet, men lite läskig var den också för den rörde på sig en del. När matte sedan ställde ner den på golvet gför att jag skulle få titta närmare på den, då var jag nyfiken men osäker. Den där saken som hon ställt ner utstrålade värme och den rörde på sig så jag valde att hålla mig på behörigt avstånd. Men nyfikenheten tog så småningom överhand och jag vågade mig närmare. Inget läskigt hände så jag accepterade att den var där, och sedan gick jag och hämtade mina leksaker för ajg ville leka istället. Lillhusse busade med mig då och vi hade jätteskojigt. Vi hade både "dragkamp" och "hämta den" lekar.


  

Av Wille - 12 december 2009 13:45

Idag busade matte med mig och sedan gömde hon godis i en kartong till mig. Jag fick själv komma på hur jag skulle öppna den för att komma åt godiset. Det var lite svårt och gav mig lite huvudbry. Men till sist så fick jag upp kartongen med hjälp av tänder och tassar. Då fanns där gottegodis.




Av Wille - 4 december 2009 00:45

Idag var matte uppe jättesent och husse var inte hemma så jag höll Matte sällskap. Men inte ens jag orkar vara vaken hur länge som helst så efter ett tag somnade jag. Jag väcktes av att matte tog fram kameran, men då var jag bara lite yrvaken, inte klarvaken - ännu.


  

Av Wille - 3 december 2009 13:45

Idag tog matte med mig ut på en lång promenad. Ute var det friskt och kallt och det var vitt på marken och gräset var hårt att gå på. Jag kände en massa spännande dofter under promenaden, bl a av två rådjur som gått förbi för ett tag sedan, en hare som passerat för inte alltför längesedan och andra hussar och mattar med hundar också. Vid några tillfällen kände jag färsk lukt av sorkar i gräset och då dök jag fort efter dem, trodde jag, men de var ju redan försvunna. Matte hon hade kameran med sig och stannade titt som tätt, och så klickade det. Hon hittade massor av saker att fota tror jag så promenaden tog lång tid. Men härligt var det ! Vi gick ner i en dalgång och då fick jag springa lite utan koppel en kort stund. Men matte var förberedd och jag visste att hon hade köttbullar med sig så jag gick inte långt från henne. Jag ville ju inte missa köttbullarna - skulle du vilja det ? Näe tänkte väl det ! Men det var skönt för då kunde jag utforska alla lukter, utan ett koppel som hindrade mig i min framfart.

När vi nästan var hemma fick jag syn på en tjej en bit bort och stannde till för att kolla in henne lite mer. Men jag fick inte gå fram till henne - jag tror att matte frågade hennes matte. Men på avstånd kan man också kika.




     

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skapa flashcards