willebus

Alla inlägg under januari 2010

Av Wille - 20 januari 2010 13:15

Matte och jag var ute på promenad, när jag fick syn på en sak i snön ! Jag anföll den omedelbart ! Tog den i munnen, ruskade om den, bet i den och drog i den. Mitt byte ! Bara mitt ! Matte försökte ta den, men icke då hon lyckades inte, jag hade den i ett ordentligt grepp !

Sedan fick jag bära med den själv ända hem, och det är ovanligt ! Matte brukar vilja att jag lämnar saker utanför ytterdörren. Men det var ju jag bara glad för att jag inte behövde göra idag. När vi kom in så ville matte ha mitt byte igen, men se Wille ville inte alls lämna ifrån sig det. Jag lade mig på mattan och började tugga sönder det, bit för bit.

Till sist var det bara barr kvar av min grankvist. Då tog matte fram dammsugaren och in i den åkte barren !




     

Av Wille - 19 januari 2010 13:45

Matte tog ut mig en stund på eftermiddagen. Äntligen någonting skojigt , en promenad. De är så tråkiga just nu matte och Lillhusse. De är inte alls på lekhumör. Jag undrar varför då egentligen. Ja i och för sig, Lillhusse är ju inte pigg ännu så det kan ju bero på att matte är lite orolig och bekymrad.

Vi gick förbi Lords hus och Lord var ute. Vi fick leka en stund han och jag. Det var skojigt. Matte hade släppt lös mig med kopplet på så jag fick springa och busa lite med Lord. Sedan ropade matte på mig, alltså ville hon att jag skulle komma, men se det hade jag ingen lust till idag, och inte Lord heller. Vi ville leka !

Matte lät mer bestämd och Lords matte lät bestämd mot honom så han kom, men inte jag. Det är mycket roligare att springa lös. Men jag måste gå på toa kände jag, och matte den fulingen fångade upp kopplet strax efter toabesöket, men jag trodde att jag fortfarnde var lös så sprang jag ju lite mer, men då tog det ordentligt tvärstopp, matte höll i kopplet ordentligt. Skamsen vände jag mig mot henne men hon ignorerade mig helt, och fortsatte med det under resten av promenaden ! Det kändes inte bra.

Väl hemma igen så tog en kopp kaffe och satte sig här. Vad ska jag göra nu då ?

Av Wille - 19 januari 2010 09:45

Idag tog matte en annan promenadrunda än vanligt. Intressant med lite nya dofter att studera. Det hade gått en väldoftande tös förbi här kände jag. Spännande ! Matte skojade och busade med mig och jag for huvudstupa i snön - för den gillar jag. Just nu är den härligt mjuk och lagon kall, så det blev flera vändor ut i snön. Promenaden blev inte lång, men den blev rolig !

Av Wille - 18 januari 2010 13:15

Nu tog matte ut mig igen, men vi gick inte åt samma håll jag är van vid, nej vi gick in till grannen som har min kompis, fast det visste jag inte förrän jag hörde honom gnälla innanför deras dörr. Hans matte öppnade och min matte gav henne en plåtsak och fick sedan tillbaka samma sak efter en stund igen. Under tiden fick jag busa med Lord. Han hade ett ben som jag ville ha, men det tog hans husse undan så då busade vi en stund istället. Sedan måste vi gå igen. Jag hade ju inte hunnit leka särskilt lång stund, kanske 5 minuter bara. Matte sa att hon hade varit och lånat kakao av Lords matte för hon och Lillhusse höll på att göra chokladbollar. Ja jag fick också smaka en liten bit. Det var gott så jag ville ha mer, men det fick jag inte.

Av Wille - 18 januari 2010 11:30

Lillhusse har varit sjuk och hemma några dagar nu. Idag blev det därför bara en kort lunchpromenad med matte. Men det gick ju bra det med. Även om det var lite tråkigt. Men det har kommit mer snö, så den måste jag ju studsa i.

Av Wille - 14 januari 2010 17:00

Matte smet iväg och handlade idag och kom hem med en stor påse morötter till mig. Ja jag kanske måste dela den med marsvinen, men det räcker nog till oss alla. Jag fick genast en morot och "kastade" mig över den. Men så smet den, och jag efter. Den smet igen och jag tog den. Nästa gång gömde den sig under mattan, och av misstag tog jag med mig mattan också, och då kom matte farande för granen höll på att ramla omkull.Men så fick jag äntligen tag i den rackarns moroten. Den var mmmumsig, saftig och så god !



     

Av Wille - 14 januari 2010 13:04

Idag när matte och jag tog vår lunchpromenad så mötte vi min kompis Lord. Han är en kille som är lika gammal som jag och liksom jag älskar att busa i snön. Våra mattar släppte oss lösa och lät oss busa i snön som vi ville. Härligt ! 

Jag satsade mest på Lords öron och halsskinn för jag är ju inte lika stor som han (han är en stor schäfer) och jag måste ju ha något grepp att hålla i då.

Men vi busade och tack vare min "välslipade teknik" fick även jag ner Lord i snön, bara för att i nästa stund liksom bli översprungen av Lorden som tog jättekliv ! Inte alltid enkelt att vara Corgi då inte ! Men det viktigaste är att vi hade kul ! Med jämna mellanrum tyckte nog matte att jag kom för långt bort för då ropade hon på mig, och jag kom ju som ett skott och Lord efter ! Jag hoppas vi träffas nästa gång vi går ut också.

Ha nu en härlig vinterdag idag och njut av det vita snön - för det gör jag i fulla drag ! Matte har utlovat bilder så småningom ! Hon ska bara komma ihåg kameran när hon går ut !

Av Wille - 13 januari 2010 19:45

Idag när husse kom hem så fortsatte han och matte buset med att gömma godis under mattan ! Först tyckte jag det var ett underligt stället att lägga godis på, men sedan bekymrade det inte mig utan jag ner som en mullvad under mattan och hämtade godiset ! Snabbt och enkelt !

Hon gjorde det några gånger, och sedan så gömde hon godis under handukar.

Hon hade lagt flera handdukar på golvet och så medan jag busade med husse i ett annat rum så gömde hon godis under handdukarna och/eller mattan. Sedan ropade hon på mig och jag kom direkt ! Sedan så var det bara att leta. Först tittade jag oförstårende på henne, men sedan visade hon mig på golvet där hon troligen dragit en bit korv över golvet. När jag fick nos om det då satte jag fart ! Först under mattan, jag fick nästan lov att helt krypa in under mattan för hon hade gömt godiset långt in under den, sedan vidare till en handduk - inget där, nästa handduk där var en och så nästa. Så höll jag på en stund. Men så trodde jag det var slut på godisgömmorna, men trots det anade jag en doft av mer godis någonstans - men vart. Mattes händer ja naturligtvis, men där var inget, kolla handukarna igen - inget där, kolla mattan igen - inget där. Sedan när jag närmade mig husses stol så blev doften starkare ! Upp på bakbenen och kolla husses stol - jippieee ! Där låg den ! Fanns det fler ????

Nosen sökte ivrigt och jag följde med den ! Plötsligt så blir lukten av godis stark igen. Jag kollar runt på mattes stol - inget där, på husses stol igen - inget där, så vid marsvinsburen doftar det korv - där ligger en pappersrulle med godis inuti. Tjohoo - jag hittade den med !

Men sedan var det slut på alla godisarna. Men det här var en rolig lek och jag tittade på matte och husse, kan vi inte leka lite mer sådant ???

Men tydligen inte för matte sa

"Nej nu räcker det ett tag !" "Du ska äta kvällsmat också !"

Vad nu det kan betyda......



        

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards