willebus

Alla inlägg under februari 2010

Av Wille - 13 februari 2010 11:45

Idag sa matte att hon skulle "hålla tummarna", för min "lillsyrra" skulle på sin första utställning idag. Ja hon är ju inte "lillsyrra" biologiskt sett, men hon är ju lite yngre än mig och av samma ras, som det heter. Jag får väl hålla "tassarna" i mån av tid jag, för nu ringer det på dörren, och jag vet vem som kommer jag, fast det vet inte matte ännu !

Av Wille - 12 februari 2010 20:45

Idag har det varit en långtråkig dag. Matte försvann till "jobbet", Mellanhusse kom hem strax efter men busade inte så mycket med mig, sen när och husse kom hem så gick Mellanhusse till en kompis. Visserligen busade husse en liten stund med mig innan han skulle "laga mat", men inte så länge.

Jag tyckte det var tråkigt jag.

Visserligen var jag själv lite mörbultad efter gårdagen då jag busade en massa med min kompis och for omkring i snön. Men lite mer bus orkade jag ju med i alla fall. Suck.



Av Wille - 11 februari 2010 22:00

Äntligen åkte vi så hem och jag somande i bilen nästan direkt. Matte påstod att jag snarkade, men det gör jag väl inte heller !

Lillhusse har redan lagt sig och han somnade visst på en gång.

Väl hemma lade jag mig raklång på vardagsrums golvet och somnade jag med.

Jag hade ju tänkt leka med Husse och mellanhusse, men jag orkade bara inte...............


Natti Natti.


  

Av Wille - 11 februari 2010 19:30

Men det var ju inte utan att vi blev trötta jag och Carrie. Vi tog en lååånng vilopaus en stund efter att "mormor" åkt iväg med bilen. Men sedan blev det "ta mig om du kan - leken" inomhus, och då flög mattorna - som matte uttryckte det ! Jag hittade Carries tuggben och retades med henne för jag är liten och kan komma in under soffan och gömma mig om jag ville, men det kunde inte hon - hon är för stor !!!!!!

Det medförde ju att jag visste precis vart jag skulle "smita undan" med "tuggbenet". Ha ha tji fick du !



     

Av Wille - 11 februari 2010 17:15

Så när vi började bli lite trötta så tog våra mattar med oss in i huset. Där fick vi värma oss en liten stund och dricka vatten - det behövdes !

Sedan satte sig matte och visade bilder för "mormor" medan Lillhusse satte sig framför TVn med en mugg saft och kaka.

Carrie och jag fortsdatte busa även inomhus - naturligtvis, för SÅÅÅ trötta var vi inte så att vi skulle lägga oss ner och vila. Nänä inte i våra tankar.

Efter ett tag tog matte med mig ut i "stallet". Där luktade det en massa spännande och medans jag nosade runt där så hörde jag ett konstigt läte från boxen framför mig. Det var en häst sa matte, en shetlandsponny. Men den var stor ju tyckte i alla fall jag ! Så jag duckade och morffade lite åt den och "halvskällde" men då sa bara matte åt mig att vara tyst och snäll.

Jag fick inte hälsa på "hästen" men vi pratade lite hon och jag, dvs jag morffade och hon hummade. Sedan gick vi ut igen och in i huset. Där tog buset med Carrie en fortsättning medans "mormor" satte sig i bilen och åkte iväg en stund. Hon skulle handla sa matte.


  

Av Wille - 11 februari 2010 16:15

Efter en stunds resa var vi framme hos "mormor". Då fick jag följa med matte in i "mormors" hus, och där visste jag ju vem som väntade.

Men vad konstigt, matte släppte inte lös mig innanför dörren som hon brukar, och inte kom min kompis rusande heller. Mysko ?

Efter en kort stund gick vi ut igen matte och jag. När jag nosat runt en stund - då kommer m in bästa polare rusande i en väldans fart ! Matte släpper loss mig och vi två jyckar drar ut i snön och börjar leka för allt vad pälsen håller för.

Vi sprang, vi hoppade vi jagade varandra, vi tacklades ja vi hade jätteskoj ! Matte och "Carries matte" (Carrie heter min kompis), kom efter i lugn takt ! Plötsligt tar matte en snöboll och slänger ut i snön opch jag far efter, men det var rätt djup snö där upptäckte jag. Carrie som har längre ben än jag har mycket lättare att ta sig fram. Men vi fortsatte rakt ut i snön. Vi gjorde faktiskt en alldeles egen snögrop att leka i och då blev det ju så mycket lättare att busa. Efter en stund kommer lillhusse springande och vill vara med och det är nästan så Carrie tacklar ner honom i snön också, men Lillhusse håller sig på fötterna !

Vi hade jättekul !

Matte hade kameran med sig så det blev ju lite bilder också !









  



              

Av Wille - 11 februari 2010 13:45

Idag tog matte på sig ytterkläderna och jag trodde det skulle bli en promenad jag. Men icke då, hon tog med mig på en tur med bilen istället. Ahh det betyder att något spännande och skojigt ska hända.

Vi åkte en liten bit sedan stannade matte bilen och gick ut. Jag blev jätteorolig för jag trodde jag skulle bli lämnad helt ensam i den, jag ville ju följa med på spännande upptåg. Det visade sig att hon bara skulle "tanka" bilen.

Jag klättrade runt i bilen och matte blev riktigt arg när jag först satte igång varningsblinkersen och sedan låste jag bilen ! Ooooooppppps ! Inte så bra med matte utanför !

Men allt gick bra, för matte hade bilnyckeln med sig ut och kunde därmed låsa upp bilen också. Vilken himla tur va !

Snart satte hon sig i bilen, men först fick jag en skarp tillrättavisning när jag försökte smita ut ur bilen. Då använde matte verkligen "stanna kvar" med kraft i orden s a s. Jag lydde och satte mig ner på golvet.

Så åkte vi då vidare och vi skulle visst hämta lillhusse, det visste jag i samma stund som jag hörde alla barnröster. Jag fick följa med ut fram till skolgården, det räckte för lillhusse hade fått syn på oss och kom fram och gav mig en kram. Härliga han. Han fick en riktig nospuss tillbaka. Matte sa till honom att springa och hämta sin väska för nu skulle vi till "mormor". Med ett tjut sprang han iväg fort fort och hämtade den.

Under tiden som vi väntade kom det en massa barn fram och ville hälsa på mig. Några var väldigt försiktiga och klappade mig så försiktigt tills jag gav dem en puss, då blev de modigare och en del av de försiktiga barnen gav mig till och med en kram.

De lite mer "modiga" barnen kom fram rätt fort. Till de som kom för fort

(i mattes ögon) sa hon bara till att de skulle ta det lugnt och inte slänga sig över mig jag var "bara" en valp !

Jag fick massor av kramar, klappar och pussar av dem, och jag var mycket noga med att pussa alla som ville varsin gång. De flesta av dem började fnittra då och tyckte det kittlades.

Så kom lillhusse tillbaka och något barn sa :

"Lyllos dig som har en så söt hund".

Lillhusse som är väldigt givmild sa bara:

"Ja men ni får också krama honom och hälsa på honom så mycket ni vill."

Sedan fick jag lite extra klappar innan vi gick tillbaka till bilen.


Av Wille - 10 februari 2010 19:00

Nu har jag varit ute på buspromenad med matte !

Det blev massor av snöbus och jag hittade en massa spännande saker att gräva efter i groparna. Jag "besteg" också ett berg av snö, det var en snövall som är över 2 m hög. Det ni. Jag såg rätt långt sådär en 2 m "över snö-havet !"

Matte hade en leksak med sig som hon kastade ner i snön åt mig.

Då blev det till att gräva en hel del i snön kan jag lova !

Vi har väl sådär en 40 cm snö och just nu runt -11 grader kallt här.





       

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards