willebus

Alla inlägg under februari 2010

Av Wille - 5 februari 2010 20:30

Matte hade varit och handlat märkte jag, för hon hade en massa kassar med sig in när hon kom hem. När hon hade plockat upp dem så satte sig hon, Husse och Lillhusse att äta semla..............

Jag tittade lite bedjande men fick ingen belöning för det så jag lade mig ner och väntade tills de var klara. Kanske kommer det ngt gott då.

Mycket riktigt för när matte gick ut i köket för att hämta kaffe, så ropade hon på mig efter en stund. Jag kommer glatt ut till henne, och vet ni vad hon dukat upp då ? EN SEMLA TILL MIG ! Vad glad jag blev. Jag åt glatt upp den och sedan lade jag mig ner på vardagsrums mattan mätt och belåten och sov en stund.






Av Wille - 5 februari 2010 16:30

När vi kom in efter promenaden så tog inte matte av sig ytterkläderna. Hon skulle tydligen ge sig iväg nu igen. Nåväl nu börjar jag ju bli van och är en stor pojke, så det fixar jag. Jag lade mig bland skorna som jag brukar och inväntade matte. Det dröjde en stund innan matte kom tillbaka, men när hon gjorde det så gick vi ut en sväng igen. Härligt.

Vi tog en runda och jag hittade en väldigt spännande plats där jag började gräva en grop. Det luktade så spännande där under ! Undrar vad det kan vara..........

Mitt i allt grävande ropade matte på mig och jag måste ju ta mig upp ur gropen för att se vad hon ville. Hon ville bjuda mig på falukorv, och det tackar en ju inte nej till förstås. Jag återgick en stund till till grävandet, men sedan ville matte gå vidare så jag fick lämna min grop och följa med henne. Men vad gör man inte för falukorv !



     



     

Av Wille - 5 februari 2010 14:30

Nu var det visst dags för en eftermiddagspromenad ! Matte har varit väldigt förtjust i att promenera idag, kan det bero på att solen sken så härligt och det var lite "vår" i luften ? Jag följer gärna med ! Vi gick en härlig runda och jag och matte busade i snön. Jag hittade en liten buske som stack upp ovanför den djupa snön. Den skulle väl inte vara där tyckte jag och började försöka dra bort den - och lyckades. Jag fick en känsla av att matte försökte muntra upp mig - och hon lyckades faktiskt. Matte hade naturligtvis kameran med sig när jag tog med henne ut i snön ! Vi hade riktigt roligt hon och jag på den här promenixen.

     






  

Av Wille - 5 februari 2010 12:45

Imorse rastade husse mig innan han gick till jobbet. Nu har jag sovit en stund och matte tyckte det var dags att gå ut igen, så vi tog en lagom promenad. Matte hade inte särskilt bråttom idag för jag fick stanna och nosa överallt där jag ville. På vägen mötte vi några människor som ville hälsa på mig, det är ju alltid lika roligt. De luktade spännande av katt, ja inte för att jag gillar katter något vidare de rivs och fräser en massa, men springer de då är de roliga att jaga, ja i alla fall tills de vänder sig om och "stirrar en stint i ögonen" då stannar jag hellre och vänder åt andra hållet.

På vägen träffade vi också på några gröna saker, de stod stilla och kallades visst soptunnor, enligt matte. Första gången jag stötte på en sådan då var jag lite försiktig, sådant hör ju till. Men sedan var den inte så läskig, inte ens när matte rörde på den. Visst hajade jag till, men sedan förstod jag ju att de inte var speciellt farliga då heller.

Efter en stund stannade jag till och luktade på en fläck, och då märkte jag att matte också stannade till i rörelsen liksom. När jag undrade varför och följde hennes blick, så såg jag två harar nere i dalgången. Den ena skuttade omkring, medan den andra satt stilla. Jag kollade lite på dem, men sen brydde jag mig inte så mycket utan jag nosade vidare vartefter vi gick vidare på vår promenad. Det var skönt ute idag, men jag var lite "off" som man kan uttrycka det om man vill. Jag var lite ledsen över att Mellanhusse gick imorse utan att krama mig som han brukar. Det var inget roligt. Jag hoppas att han kommer hem snart. Matte duger väl hon med idag, men jag ville ju sitta i Mellanhusses knä och gosa jag.



Av Wille - 4 februari 2010 18:15

Idag när husse kom hem så tog han med sig mig och Lillhusse och vi satte oss i bilen. Jag har inget emot nu att åka bil, för oftast gör vi något skojigt då. Så även idag visade det sig.

Vi åkte nämligen till mina kompisar Nea och Aylen en sväng idag på kvällskvisten.

Då blev det busa av.

Idag var Nea på hugget må jag säga. Hon hanterade mig rätt hårdhänt vissa gånger, bara för att i nästa sekund  bara jaga runt mig och strax därpå jagade jag efter henne, ja och då med Aylen tätt i hasorna.

Vi hade jätteskoj och husse sa att snön bara yrde omkring oss.

När vi sedan väl var hemma igen, då var jag riktigt trött, och vrålhungrig. Så jag fick min middag då och det smakade gott må ni tro.










          

Bus · Kompis
Av Wille - 4 februari 2010 14:30

Nu har jag precis ätit lunch. Och idag var jag hungrig och åt upp alltihopa. Gott. Nu ska vi nog snart ut på promenad, hoppas jag. Får se om jag hittar några kompisar att busa med därute.

Av Wille - 4 februari 2010 11:30

Idag var matte definitivt på bushumör, det märkte jag ju. Så snart hon kommit upp, ätit frukost och varit ut en stund med mig, då började vi leka. Mitt i all lek ringde telefonen, och matte bara stod där och pratade i, tyckte jag, en evighet. Jag gjorde allt för att få lite uppmärksamhet. Men matte bara skrattade och fortsatte prata.

Plötsligt lyssnade jag till lite, hon sa Aylen i det där speciella tonfallet som brukar betyda lek........tyckte jag i alla fall. Jag tappade leksaken på golvet och började pipande springa omkring. När matte sa till mig att var tyst, så satte jag mig ner en stund, sedan tog jag upp leksakerna och konstaterade att....Jag hade nog hört fel !

När matte pratat klart så fortsatte hon busa och leka med mig. Vi hade jättekul. Men några gånger råkade jag ha så bråttom, att jag i all hast även fick med mig mattan när jag skulle ta upp leksaken, som matte slängt iväg för att jag skulle hämta den. Matte bara skrattade och fortsatte leka. Oj då där kom visst husses gamla sko med också, hoppsan !

Matte bara skrattade åt mig och busade vidare.

Ibland är det härligt att vara hund !


  



Av Wille - 4 februari 2010 08:45

Matte sov en stund extra idag, jag var ju ut med husse i morse och hade ju inte särskilt bråttom ut. Däremot hade jag väldigt tråkigt. Såg mig omkring för att se vad jag kunde hitta på att leka med.

Ahhhh där stod den där kartongen med en massa "glittriga saker" i. Det låg ett glitter frestande lättåtkomligt. Matte sov, det hördes, så hon skulle nog inget märka om jag undersökte kartongen lite närmare och lekte lite med det där glittriga. Sagt och gjort jag drog fram en glittrig sak och började leka med den. Jag hade jätteskoj och glömde nog bort att matte var i samma rum som jag och kanske vaknade, men vadå hon kunde ju leka med mig då. Plötsligt började matte rör på sig och jag hajade till. Lekte en stund till men sedan så hörde jag att hon nog strax är vaken ordentligt. Lämnade "den nya" leksaken där den var och smet in under sängen och låtsades sova.

Mycket riktigt, matte vaknade, satte sig på sängen, gick upp och ooooopppsss där trampade hon på "min leksak". Men hon reagerade inte som jag trodde hon skulle göra. Hon bara gick upp och stannade till utanför dörren och såg sig om, var det mig hon letade efter kanske ? Trodde i alla fall det så jag smög försiktigt, som en panter tyst fram under sängen, ja ifall hon nu var glad kom jag ju på en gång. Men lät hon lite sådär som hon brukar, bestämd, så kunde jag ju alltid gömma mig undre sängen. Hon sa ingenting så jag kom fram lite sakta till henne. Hon tittade bara på mig och smekte mig på ryggen. Ahhh "Fara över" inget hände.

Lite konfunderad blev jag nog för jag minns tydligt den första gången jag gjorde dumheter när jag kom hit.

Den gången satt matte i soffan och jag kände hur det kliade i mina tänder och jag började tugga på bordsbenet, eller den där gången jag letade skatter i papperskorgen. Matte blev arg och höjde rösten åt mig och skickade ut mig i hallen. Där fick jag stanna medan hon satt kvar i soffan och myste. Hmmpff. Nåväl nu ska jag se om jag kan lyckas locka ut matte en sväng, inte för att det behövs, utan mest för att jag tycker det är roligt ute.


 


  

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards