willebus

Alla inlägg under februari 2010

Av Wille - 3 februari 2010 21:30

På vägen hem möter vi ett gäng bruna skällande hundar, de kallas faraoner eller något sådant säger matte. Matte frågar deras matte något, och sedan släpper hon fram mig så jag får hälsa. Va kul - nya kompisar. Då frågar deras matte min matte något och sedan går vi tillbaka till rasthagen. Där får vi busa en stund alla 4, ja hon hade 3 stycken med sig. Den äldre gentlemannen som var en av dem busade inte så mycket, men de andra två busade desto mer. Men de var ruskigt skälliga, i alla fall hannen där, han skällde nästan hela tiden på mig och puttade till mig från sidan. Med mina känsliga öron så var det lite jobbigt så ibland sa jag till honom. Men tror ni han lyssnade då ? Efter en stund tystnade han i alla fall och då kunde vi leka och busa. Hans syrra däremot var inte lika skällig, men lite underlig var hon, för ena stunden lekte hon och var glad, nästa stund slängde hon sig på rygg för mig, bara för att sedan igen fara upp och låta arg när jag nosade på henne. Men tydligen var hon lite osäker, så jag uppförde mig vänligt mot henne, och hade inte hennes skälliga brorsa varit med och skällt hela tiden, då hade vi kunnat leka en bra lång stund. Efter ett tag lugnade brorsan hennes ner sig lite och vi lekte alla tre en stund tills matte tyckte det var dags att gå hem. Matte ropade på mig och naturligtvis, jag kom ju som ett skott.

Vi gick ut från hundhagen och när vi lämnat den tog matte upp en ny falukorv och gav mig. Mums. På vägen hem kunde jag inte låta bli att "hoppa i snön". Det var så skojigt ju !

Matte skrattade och sa att jag såg ut som ett snömonster. Väl hemma så bjöds det på middag för min del. Nu var jag vrålhungrig och slukade allt i ett nafs. Då fick jag mer blodpudding och sedan fick jag också en liten morot. Nu ska jag nog sova en liten stund.


 


  

Av Wille - 3 februari 2010 20:45

Nu ska matte och jag ut på kvällspromenad. Vilken "runda" tar vi idag då funderade jag. Hon tog i alla fall på sig vinterkängorna så jag förstod at vi ska gå en bra bit. Men först har hon visst ett ärende till kylskåpet ! Undrar vad ? Det prasslar om något hon håller i handen och sedan stoppar i sin jackficka........Kan det vara GODIS..........?

Så ger vi oss iväg då. När jag gjort det nödvändigaste så hoppar jag i snön för det är ju kul som ni vet, i alla fall i mina hundögon. Då ropar matte på mig, tar upp prassel och bjuder mig.......FALUKORV....Mums, vill ha mer, men matte bara skrattar och säger Nänä inte än ! Alltså vill det till att jag håller mig riktigt nära matte så att hon inte ger bort min falukorv till någon annan !

Från den stunden har jag på den här promenaden STENKOLL på matte och vad hon gör ! Jag följer henne som en skugga, men ibland lite före. Då stannar hon till och jag med ! Jag placerar mig snabbt vid hennes sida och följer med överallt. Då får jag en falukorvsbit.... jummy jummy.

När vi kommit till den stora ängen där husse och jag var igår, då släpper hon loss mig och börjar busa med mig. Hon kastar snöbollar och jag jagar efter dem. Två hittar jag faktiskt och bär dem tillbaka till matte....vad får jag då tror ni ? Ja just det FALUKORV !

Men sedan slänger hon ner en falukorvsbit i snön.... Jag störtdyker efter den. Men vart tog den vägen ? Sjutton också, måste hitta den måste hitta den .....tänker jag och börjar gräva febrilt !

Ahhhhh där är den, långt ner i snön........men jag tog den, och jag hittade den.....!

Rätt som det är kommer det en människa gående på gångvägen bredvid oss. Jag lyfter nyfiket huvudet från snön och checkar av honom.

Matte kallar in mig och jag kommer direkt ! Klart att jag ska var bredvid matte när en främmande människa strax ska till och passera oss. Det är min Matte nämligen som står här så det så !

När han gått förbi oss återvänder mitt intresse till snön och matte låter mig springa lös en stund till innan hon återigen kallar på mig. Jag kommer som ett skott och jag får.........just det EN FALUKORV.

Sedan gör vi sällskap hemåt.

På vägen hem stannar matte till vid rasthagen där jag busade med Bamse igår och släpper in mig där. Just nu är det ingen kompis där så matte busar med mig och hon hittar en jättefin "pinne" som hon kastar iväg och jag hämtar !

Varje gång matte får pinnen av mig är hon jätteglad, alltså gillar hon pinnar hon med, vilken tur va ?

Efter ett tag ropar matte på mig och vi lämnar rasthagen och börjar gå hemåt.


      

Av Wille - 3 februari 2010 18:30

Nu har jag ätit upp min lunch, eller det som var kvar av den. Så nu fick jag "diska" deras tallrikar. Det hade visst varit blodpudding till middag idag och det gillar jag. Så jag blev jätteglad när jag fick blodpudding med sylt jag med, ja alldeles nyss faktiskt.

Sedan fick jag en morot igen av matte ! Jag åt upp en del av moroten, men sedan måste jag ju leka lite med resten av den - eller hur. För visst ska man "leka med maten" va ?






     

Bus · Gott
Av Wille - 3 februari 2010 17:30

Nu hör jag Mellanhusse i trappen. Husse är också med men utanför porten en bit bort hör jag. Ahhh så skönt då är snart hela flocken samlad igen.

Som vanligt blev det en björnkram av Mellanhusse och lite gos med stora Husse också. Matte hade börjat med maten så det luktade gott i hela köket och jag gick omkring och sniffade i luften och frågade "med de snälla hundögonen" att få smaka lite. Det fick jag inte. Tyvärr.

Av Wille - 3 februari 2010 16:00

Ja just det -igen. Igår gick hon också iväg när jag ätit lunch. Nåväl det är bara att lägga sig ner en stund och vänta då. Förr eller senare så kommer hon tillbaka.

Tog med mig mitt tuggben också så jag hade något att knapra på. Men inte för att jag var hungrig, nä nä för det var jag inte. Jag smakade lite av maten men sedan så ville jag inte ha resten.

Somnade nog till en stund för jag vaknade av lillhusses prat i trappuppgången. Ahaa hon har hämtat Lillhusse idag också. Då förstår jag. 

Lillhusse var jätteglad över att se mig, och jag honom förstås. Han hade ju inte varit hemma och busat med mig på hela dagen.

Nu blev det busa av en stund. Det var skoj. Matte var med på ett hörn hon också.

Av Wille - 3 februari 2010 13:15

Nu är visst matte kaffesugen för hon satte igång kaffebryggaren. Jag blev jättenyfiken och undrade vad det var för något.

Medan hon väntade på kaffet satte hon sig vid datorn och jag lade mig så nära hennes fötter jag kunde. Reste hon sig så följde jag med, satte hon sig så följde jag med. Matte blev lite full i skratt åt mig och sa att jag var så gosig. Hon mår bättre nu och är rätt pigg, men trött. Det kan man visst bli när man inte mår så bra. Då är det ju tur att hon har mig - eller hur !

När kaffet var klart bjöd hon även mig att smaka. Jag ville också ha mjölk i mitt kaffe trodde matte och lät mig få en lite slurk i en egen kaffekopp.

Klart en måste prova då ! Det var rätt okej, men inte det godaste jag druckit.

Nu är det dags för promenad ser jag på matte. Snart tillbaka !


  

Av Wille - 3 februari 2010 09:30

Nu är det dags att gå upp Matte !

Hon vände sig bara om om "gruffade lite". Så jag pep lite högre ! "Tyst med dig" sa hon då. "Nej nu...." tänkte jag tog sats och lite hjälp av en kartong och hoppade upp med framtassarna på mattes säng. Hon blev klarvaken ! ! Hon satte sig yrvaket på sängkanten och såg allmänt förvirrad ut !

Då pussade jag henne på handen och genast piggnade hon till lite och satt en lång stund och gosade med mig.

Mmmmmm det är så skönt när matte kliar magen min eller halsen och lite på ryggen.

Så småningom var hon vaken nog att resa på sig och jag följde henne glatt ut till köket. Jag gillar mattes morgonstil. Hon tar det alltid så lugnt och kan sitta länge och bara gosa med mig.

När matte så väl var påklädd så tog vi oss en promenad. Men jisses vad det blåste här nu ! Tror nog att den där stormen som andra pratat om kommit hit nu. Det blev till att göra det jag skulle fort för nu. Försökte gömma mig i snön för småspiken som kom farandes genom himlen, men fick inte stanna i snön för matte. Hon ville gå in hon.

Av Wille - 2 februari 2010 21:00

Idag tog husse ut mig en sväng efter maten. Jag trodde det skulle bli en "vanlig" kvällspromenad, men icke då ! Det blev en riktigt buspromenad ! Först gick husse och jag en sväng där jag gjorde dte nödvändigaste, sedan släppte han lös mig och jag fick springa och hoppa och busa i snön så mycket jag ville ! Till saken hör ju att här är en härligt stor äng som nu är täckt av 40 cm djup snö ! Dit styrde vi kosan ikväll. Husse slängde ut snöbollar på ängen och jag for efter dem rakt ut i snön ! Jisses vad mycket snö det då blev för en bara 35 cm ö h hög jycke ! Men det var skojigt !

Efter det gick husse hemåt, men på vägen mötte vi en ny kompis, han heter Bamse och är 2 år säger hussen hans till min husse. Vi gjorde sällskap till hundhagen och där fick Bamse och jag leka och busa lösa så mycket vi orkade !Bamse och jag fann varandra direkt. Vi hade hur kul som helst. Men vi blev rätt trötta båda två och tog lite paus här och där. När husse sedan ropade på mig så kom jag nästan på en gång, och Bamse också. Det var dags att gå hemåt. Två mycket trötta och mycket glada och nöjda hundar styrde tassarna hemåt.

I släptåg hade de sina hussar.





  

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards