willebus

Alla inlägg under mars 2010

Av Wille - 25 mars 2010 15:00

På eftermiddagen tog matte lite kaffe och gav mig en morot. Sedan fick jag följa med matte ut till bilen. Åka bil, det gillar jag så jag hoppade glatt in i den.

Vi åkte en stund innan bilen stannade och matte klev ur den, men jag fick inte följa med. Lite besviken blev jag ju. Men jag satte mig på passagerarplats och såg precis vad matte gjorde utanför.

Hon hälsade på en annan tjej och den tjejen hade en hund med sig som jag aldrig träffat. Jag gnällde lite för jag ville hälsa, men matte kom inte och öppnade.

Tjejen och matte stod och pratade en stund, och sedan hälsade de på en stor och en lite häst innan de gick in i det jag tror kallas stall.

Hunden kom fram till bilen och viftade på svansen åt mig. Jag gnällde och han ville också hälsa. Sen försvann han igen. Satte mig ner att vänta på matte. När hon kom så fick jag följa med henne ut och då hälsade jag både på tjejen och på hennes hund. Det var skojigt tills han morrade lite åt mig, då backade jag och visade att jag inte ville bråka alls. Han nosade över hela mig och sedan var det inga problem. Vi lekte en stund, men han orkade inte så länge för han hade visst problem med sina armbågar. De gjorde ont om han busade, sprang eller hoppade för mycket.

Efter en stund åkte matte och jag igen. Men Matte parkerade på en skogsväg vid en sk järnvägsövergång, och jag som aldrig sett en järnvägsövergång tyckte det till en början var lite läskigt att gå över den, men sedan märkte jag ju att den var ofarlig. Vi tog en skogspromenad på en fin skogsväg som gick en bit utmed järnvägen. Plötsligt kom det ett stort bullrande monster och jag blev jätterädd för och kastade mig åt sidan. Kopplet tog stopp och jag stannade. Men fy vad läskigt det var. Matte pratade och busade med mig så jag glömde snart bort monstret. Tur att matte var där ändå. Så gick vi vidare.

Vi promenerade ett bra tag innan jag på nytt hörde ett nytt monster, men nu på lite avstånd. Så jag hann vänja mig och denna gång såg jag inte monstret, bara hörde det dundra förbi. Vi fortsatte på en stig en bit in i skogen. Den slutade vid en jättestor vattenpöl så vi vände och gick tillbaka till bilen igen.

Medan vi går hör jag återigen ett monster komma och åka förbi, men den här gången var jag beredd, så nu bara ställde jag mig och tittade på det med en halvhög svans. Monstret låter ju bara, det anfaller mig inte. Matte och jag lekte lite och jag hittade en jättefin pinne som jag ville ta med mig in i bilen, men det fick jag inte för matte. Den var för stor sa hon.


Väl i bilen så åkte vi vidare och det tog en stund innan vi stannade nästa gång. Då var vi vid ett stort slott sa matte och där fanns det en fin park att gå i. Så det gjorde matte och jag. Jag mötte en schäfer på promenad och vi hälsade på varandra och lekte en kort stund, men sedan så gick vi vidare åt varsitt håll. Det fanns många dofter att sniffa bland. Det luktade vatten, jord och en massa hundar med mattar och hussar hade gått här före mig kände jag. Jättespännande. Rätt skönt att röra sig på en nästan tyst plats faktiskt. Här hördes inte så mycket ljud. När vi var tillbaka vid bilen igen så åkte vi vidare men stannade rätt snart vid en sk korvkiosk. Jag tror matte var lite hungrig, för hon lämnade mig i bilen och kom strax med en väldoftande matblandning i en pappersmatskål.

Det började nästan droppa i mungiporna och vattnades ordentligt i min mun lovar jag. Matte ställde maten bredvid sig på ett litet bord i framsätet, sedan åkte hon iväg med bilen till en plats där hon kunde stanna och äta. Den här gången på en parkeringsplats utmed vägen, där det var bara skog utanför.

Under den korta färden försökte jag komma åt att sniffa och kanske hinna smaka mattes mat, men se det fick jag inte. Det var bara att sätta sig och snällt vänta. Matte åt maten och jag trodde nästan hon helt glömt att hon lovat mig att smaka, när hon äntligen ställde ner pappersmatskålen med lite korv och mos på till mig så att jag också skulle få smaka. Mums vad gott det var. Jag hade ju hunnit bli lite hungrig jag med efter alla äventyr idag.

När vi ätit klart så åkte vi iväg med bilen igen och stanande inte förrän vi var på Lillhusses skola. Där fick jag vänta i bilen medan matte hämtade honom, men när de kom tillbaka då fick jag gå ut och ta en lite snabb kissrunda. Nästa gång vi stannade var vid en affär där matte skulle handla lite. Lillhusse och jag väntade i bilen. Jag passade på att pussa på Lillhusse och krypa upp i hans knä. Det gillade han och gosade en stund med mig medan vi väntade. När hon kom så blev jag ju jätteglad och hon var snabb in och sedan ut från affären. Lillhusse sa att det tog 8 min. Tur att det inte blev så mycket mer väntan. För nu åkte vi hem och jag var jättetrött.

Somnade en stund och sov gott när vi väl var hemma.

Av Wille - 25 mars 2010 13:00

Idag började matte och jag dagen rätt lugnt. Vi satt framför TVn och såg på Ceasar reprisen och jag skällde ut de hundar som skällde på mig !

Matte hyschade på mig flera gånger och till slut så lade jag mig ner och nöjde mig med lite mrffande, gnällande och morrande.

Vi tog en lunchpromenad och jag hittade flera intressanta pinnar, men hade svårt att välja vilken jag skulle bära med mig. Till sist valde jag ut en som såg bra ut, men den var rätt lång, och när jag försökte gå mellan en lyktstolpe och ett staket, så fastnade jag med den och kom inte förbi. Det blev till att backa och sedan gå runt lyktstolpen istället. Sedan bar jag den vidare under hela långa promenaden, det blev ca 1 timme det sa matte. Det var lite mulet ute och småblåste så det blev ingen jättelång promenad. Vid ett tillfälle så hitatde jag en intressant doft av en snygg tjej (ja jag har sett henne och hälsat på henne). Mumma luktade det. Lämnade för säkerhets skull mitt visitkort till henne, ifall hon vill dejta eller nå't sån't. Får dock inte glömma bort att kolla hennes meddelande senare idag.

Gick vidare....... och kom efter en stund på ........att jag glömt min pinne därborta vid tjejens meddelande. Ville gå tillbaka och hämta den, men det var svårt att få matte att förstå vad det var jag ville. Men till sist fattade hon och vi gick tillbaka och hämtade min pinne. Sedan kastade matte den några gånger och jag hämtade naturligtvis. Väl hemma igen åt vi lunch, sedan började matte fixa med våfflor som skulle ätas under kvällen.

Av Wille - 25 mars 2010 08:15

Idag blir Rudi min "sörmländska kompis" 2,5 år. Naturligtvis måste han grattas då.

Varsågod Rudi ! Ett litet grattis kort till dig som matte och jag har gjort !


  

Av Wille - 24 mars 2010 23:45

.....att man kan skriva i efterhand. För den här dagen (Onsdagen) så hann vi knappt sitta vid datorn matte och jag.

Vissa dagar blir så bara. Den här onsdagen då var matte hemma och det blev flera promenader och flera lekkompisar, ja nästan en vid varje promenad med matte. Det verkade som om hon letade upp dem ???

På morgonpromenaden gick matte ut med mig, för husse hade fullt upp med att ta hand om Lillhusse som skulle till skolan.

Vi tog en 30 minuters promenad ungefär och jag såg flera grå stora fåglar som jag ville leka med. Men det gick ju inget vidare. När vi var på hemväg mötte vi Lorden som är en av mina kompisar. Han var ute när vi kom förbi med sin husse. Men idag fick vi bara leka en mycket kort stund.

När vi kom in fick jag frukost - som jag slukade fort. Jag var jättehungrig.

Sedan åkte husse och Lillhusse iväg till skola (husse skjutsade idag) och jobb. Mellanhusse stack till jobbet, så då var det bara jag och matte kvar hemma.

Vi såg en stund på TV, jag åt en morot och faktiskt en macka också.

Runt lunch var det dags igen flör promenad. Efter en stund så mötte vi den mysiga greyhounden Kissen. Han och jag ville busa  men hans äldre matte vågade inte riktigt förrän matte talade om att vi hade träffats förut utan problem. Då fick vi hälsa och leka en bra stund innan matte och jag gick åt vårt håll och de andra åt sitt håll. Vi stannade ute en sutnd och busade med pinnar matte och jag. Det var skojigt ! Sedan gömde matte mina korvbitar på olika ställen i skogen vi gick och jag fick leta reda på dem. Jag satt kvar och vänatde vid ett träd medan hon gömde dem.

Några var svåra för de var gömda i träden, men så lågt ner att jag nådde dem. Men matte hjälpte mig så tillvida att hon lagt ett par korvar nedanför så det liksom gick av bara farten att söka i trädet också. Några var gömda i snön bara och några satt på pinnar. Det var lite kul.

Sedan gick vi in och kröp upp i soffhörnet och gosade, eller matte i soffan och jag på golvet nedanför. Där satt vi en stund innan dte var dags för lunch. Men jag hade ju ätit korv, så jag var inte så värst hungrig. Åt lite mat, men lämnade resten. Så småningom kom Mellanhusse hem och då blev jag glad och följde med honom på en promenad.

Matte och jag tog en till promenad på kvällen sedan, och då mötte vi en Storpudel, som inte gillade mig för han bara skällde ut mig. Jag tittade på matte jag och undrade vad han höll på med. Ingen ide att bry sig om honom tyckte vi båda två. Däremot mötte vi senare en äldre herre som är blandras mellan schäfer, bernen sennen och collie. Han och jag har också setts förut och vi hälsade glatt på varandra och lekte en stund medan matte och hans äldre husse pratade lite.

På vägen hem busade matte och jag med en pinne som jag hittat.

Väl hemma var jag jättetrött och ville sova bums så jag gick in till husse som redan sov och lade mig där. Matte kom väl och sov någon gång senare på förnatten misstänker jag. Jag hörde henne men jag somnade direkt om.

Av Wille - 23 mars 2010 20:45

Det brukar vara roligt när husse kommer hem, idag var inget undantag - tills han bara lyfte upp mig, och in mig i badrummet. Spelade ingen roll hur jag sprattlade, jag sattes ner i badkaret i alla fall.

Det var dags för vårbad enligt husse. Det tyckte inte jag. Både matte och mellanhusse kom och tyckte jag var så söt i lödder. Men det tyckte inte jag.

Men efter badet blev det roligare, för då busade alla med mig och tyckte jag varit jätteduktig. DET gillade jag.







  



Av Wille - 23 mars 2010 13:00

För när matte druckit upp sitt kaffe så tog hon fram städsaker.

Det var den där stora brummande snabeldraken, som jag blivit lite mer bekant med nu, och min kompis "Golvmoppen".

Snabeldraken var rätt lugn och stillsam idag och inte särskilt skrämmande heller. Jag låg och tittade på medan matte dammsög över lägenheten och hon tyckte jag var jätteduktig. I början när jag träffade snabeldraken så var han lite stor och skrämmande, eller så var det jag som var mindre och inte kände honom så bra. Nu har vi blivit rätt bra kompisar. Sedan kom golvmoppen fram och då piggnade jag till. Det blev lite jaktlek. Golvmopp smet iväg över golvet och jag efter. 

"Golvmoppen" blev jag kompis med från början när vi träffades första gången. Det är alltid roligt att leka med honom. Så även idag.







Av Wille - 23 mars 2010 10:30

Idag är det ungefär som vanligt hittills här hemma. Husse tog mig med på promenad i morse och nyss har jag varit ute med Mellanusse.

Innan mellanusse och jag gick ut så busade han med mig och matte som då hade satt upp staket mellan kök och hall, för det var marsvin ute på köksgolvet. Han kastade min leksak över staketet och jag tog ett elegant skutt över, utan att tänka mig för. Men sedan skulle jag tillbaka och stannade till vid staketet och funderade "Hur ska jag ta mig över nu då ?"

Men matte och mellanhusse peppade mig lite och sa "Över" och jag hoppade tillbaka. Sedan gjorde mellanhusse det fler gånger och jag hoppade över.

Marsvin eller inte på golvet, men leksaken är roligare.




  

Av Wille - 22 mars 2010 15:45

Idag blev jag lite förvånad när husse klev upp jättetidigt, rastade mig och sedan åkte iväg med Lillhusse till skolan. Ingen var hemma med mig ju !

Matte och Mellan husse hade blivt hindrade av snöovädret som drog in igår eftermiddag över oss. De två var på en kort helgresa ca 12 mil härifrån och skulle hälsa på hos mina kompisar Puffy och Caddy en sväng och sedan åka hem igen. De fick tysdligen värsta ovädret över sig, för matte vet jag inte tvekar att köra bil, men det här var visst för mycket. De fastnade i snön och matte trodde de skulle åka av vägen om de försökte ta sig hem, trots vinterdäck och allt. Det var tydligen 4 dm höga drivor hos polarna där borta i byn deras. Så de stannade en natt till och då fick jag vra hemma med husse och Lillhusse bara. men nu åkte alltså husse utan mig, och inte hade jag fått frukost ännu heller, visserligen var klockan bara 06.35, men ändå. Lade mig att vänta.

Efter ett tag så kom faktiskt husse hem till mig igen, det tog bara ca 45 min innan han var hemma igen. Då fick jag frukost och åt tillsammans med husse. Sedan tog han med mig ut och jag trodde vi skulle ta en morgonpromenad, men vi gick till bussen och åkte buss till jobbet hans. Det var allt lite läskigt, men det var ju spännande också.

Nu har jag varit här hela dagen och det verkar på husse som om  vi snart ska åka hem igen. Han har börjat plocka ihop sina saker.

Men vilken massa roliga människor jag träffat, och kompisar. Men husse är ju dålig på att komma ihåg kameran pch att fotografera, han åker oftast ifrån kameran, så jag kan inte visa bilder på kompisarna idag heller. Nåväl kanske en annan dag då. Men jag har i alla fall en härlig dag hittills.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards