willebus

Alla inlägg under mars 2010

Av Wille - 21 mars 2010 18:00

Idag har det varit lugnt och rätt trist hittills. Husse och Lillhusse har varit på kalas och jag fick inte följa med. Sedan var de och handlade och jag fick inte följa med, sedan var de iväg en gång till, och jag fick inte följa med. Det var jättetråkigt ! Men när husse väl kom hem för en stund sedan då busade vi lite, promenerade en stund och rullade i snön, ja i alla fall jag.



Av Wille - 20 mars 2010 15:30

Dags för en ny promenad. Denna gång blev det lite mer snörullningar, och spanade lite på tjejer gjorde jag också. Fortfarande lyser solen och dte är vår i luften känns dte som, i alla fall så mycket varmare. Kanske är den där våren inte så tokig ändå.


  






        

Av Wille - 20 mars 2010 12:30

Idag mitt på dagen ungefär fick matte fnatt ! Jga vet inte vad som tog åt henne. Först väckte hon husse, sedan busade han med mig en bra stund. Sedan tog matte över och busade jättelänge med mig. Vi hade dragkamp, vi lekte "fokusera på mig", ja matte kallar det så då jag ska se på henne, oavsett vad hon gör med min leksak. Det är jättesvårt, men det är urnyttigt för mig som ska lära mig att fokusera på vissa saker undre kortare stunder.

När jag tittade på henne och inte på leksaken i hennes hand - då slängde hon iväg den. När jag kom tillbaka då hade vi ännu mer dragkamp, och sedan mer "fokuseringsträning". Hu vad jobbigt.

Sådär höll matte på i säkert en halvtimme. Närm hon till slut lekt färdigt, då var jag helt slut. Har aldrig varit med om maken till jobbigt. Men nu klarar jag faktiskt till och med av att matte snuddar med leksaken på min nos, utan att jag ens ska se på den eller ta den, fast den kittlas så retsamt. Jag ska fortsätta se på henne - hela tiden ! Då kastar hon den !

Efter en lång stund slutade vi. Det brukar vara matte som slutar först, men nu kände jag att jag nog inte orkade busa och fokusera så mycket mer. Troligen märkte matte det på mig, eller så tyckte hon också att det räckte, jag vet inte vilket, men trött var jag som bara den när vi äntligen lekt klart.......


  

Av Wille - 20 mars 2010 12:00

I morse väckte jag matte vid 09 tiden, då ville jag gå ut. Eller egentligen började jag med husse men han behagade inte resa på sig ur sängen. Han bar sov, så då väckte jag matte istället. Hon var uppe rätt fort. Vi gick ut direkt och det var så skönt ute så vi gick en liten längre promenad än den vanliga "runt kvarteret" morgon promenaden. Jag hittade en del roliga saker på vägen. En av dem fick jag inte alls leka med sa matte. Det var varmt och skönt och solen lyste gott. Det blåste. Men när vi kom i lä, då stannade både jag och matte och myste i solen en stund. Så skönt. Lite snörullningar blev det faktiskt också, för nu var snön mjuk och bra att rulla sig i. Den hade dock minskat drastiskt efter gårdagen regniga och blåsiga väder.






           

Av Wille - 19 mars 2010 21:30

Ja för när husse kom hem från jobbet, så strax efter smet han iväg igen, då för att köpa semla. Det var inte alls en dum idé tyckte jag. Matte lade upp sin på en tallrik, fast jag trodde först det var min, men det var det inte. Däremot fick jag en bit av mattes semla, en bit av Lillhusses semla och en bit av husses semla, så det blev nästan en hel semla för mig med. Det var gottis må ni tro. Senare åts det också popcorn, men de fick inte jag äta av alls, även fast det tappades ett antal på golvet. Det är förbjudet godis för mig säger matte då hon är rädd att jag ska få en allergisk reaktion på popcorn, för sådant händer. Matte har nämligen haft en hund för länge sedan som åt popcorn som tappades på golvet.

Den hunden fick bölder över hela kroppen, kunde knappt andas och fick ett krampanfall som, enligt matte, liknade ett epileptiskt anfall. Den stackars hunden bara skakade i hela kroppen har matte berättat. Så de ringde till veterinären och sedan åkte de riktigt fort till veterinären, som genast tog emot dem fast hon egentligen var ledig.

Det lät ju läskigt tyckte jag med en sådan kraftig reaktion. Så när det faller popcorn, då har jag lärt mig att absolut inte röra dem. Glömmer jag bort mig, så påminner matte mig då hon säger till mig.

Men semla det får jag gärna äta för matte, men inte för mycket.


Matte delade gärna med sig av sin semla...........


Husse likaså.....


...men också Lillhusse.


Kanske en bit till Matte................ ?



Snälla...............

              

Av Wille - 19 mars 2010 14:45

Idag har det blivit en sådan där trist långsam dag igen. Matte sov längre än vanligt, mellanhusse vill inte busa och husse och lillhusse är inte hemma alls idag. Suck.....Nyss gick mellanhusse till centrum för att hämta ut recept på Apoteket. Han ska äta penecillin för han har gjort illa sig i fingret.

Han skar sig ordentligt i fingret i förrgår på sitt jobb, och kom hem med ett bandage på det. Han hade ont och gick till doktorn och fick penecillin utskrivet.


Nåväl efter ett tag så fick jag väl i alla fall lite fart på matte så vi lekte en stund. Men det varade inte så länge, för när mellanhusse kom hem igen då satte de sig i soffan och tittade på film. Hur kul är det ?

Nåväl jag gjorde dem sällskap och låg bredvid mellanhusse ibland och pussade på honom, och ibland pussade jag på matte.

När filmen var slut blev det en promenad, men det regnar här idag så det var inte ett dugg roligt ute heller. Ska nog stoppa ner nosen i min filt och sova en stund.



  

Av Wille - 18 mars 2010 12:55

Matte och jag satte oss att kolla bloggar men så plötsligt så hoppade både matte och jag till av att det lät som en ångvält körde förbi, eller en mindre jordbävning, sa matte. När vi tittade efter så visade det sig att det var snöröjningsgänget som var uppe på vårt tak, ovanför vår balkong och körde med snöslungor på taket för att få bort all snö. Men vad rädda vi blev först, innan vi visste vad det var. Jag stormskällde och matte reste sig hastigt upp och undrade vad som pågick.

Ja lite obehagligt var det innan vi visste vad det var.

Av Wille - 18 mars 2010 11:15

Mellanhusse är hemma idag för han ska gå till vårdcentralen då han skurit sig i fingret. Så han tog med mig på en mysig lunchpromenad. Han vet nog vart han ska hitta de bästa rullplatserna för mig, för han letade upp dem och lät mig rulla så mycket jag bara orkade. Så skönt. Nu var inte snön där så jättevåt som på en del andra platser, så det kändes skönt. Väl hemma igen så gosade jag och Mellanhusse en stund. Det var mysigt.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards