willebus

Alla inlägg under mars 2010

Av Wille - 12 mars 2010 11:45

Idag verkar det bli en sån där tråkig dag när jag inte gör något speciellt. Matte är hemma men trött och hängig, husse och mellanhusse är på jobbet och LIllhusse i skolan. Tänk så upp och ner det kan vara. Igår busade vi massor och idag nästan inget. Så trist. Passar på att smita in hos kompisarna och se vad de har för sig idag. Lämnar lite tassavtryck här och där.

Nåväl nu ska jag ta en stund till att sova lite. Kanske blir det mer fart när alla är hemma igen. Suck.

Av Wille - 11 mars 2010 12:31

Idag står det bus på schemat, hela dagen tydligen. Imorse gick husse ut med mig och gissa om vi busade i snön. Nu var den visserligen lite hård för snöbollar, men pinnar kan man ju leka med istället.

Sedan blev det i och för sig en stunds vila tills matte klev upp ur sängen. Mellanhusse var uppe och tog fram min favvoleksak och gömde den under sin arm, då blev det dragkamp och lite funderingar hur jag skulle lyckas få loss den och kunna springa iväg med den. Men jag lyckades faktiskt. Men strax efter fångade Mellanhusse in den igen och gömde den under sitt ena ben den här gången. Jag drog och drog och drog, men den satt fast ordentligt. Men så till sist så tog jag i som bara den - och då fick jag loss den och sprang iväg med den.

Sedan när matte åt frukost tillsammans med Mellanhusse så tog hon ner en av mina favoritsaker som jag biter sönder - med tillåtelse -  en stor pappersrulle som var skojig. Den blev till småbitar, men det tog ett tag.

Nyss har Mellanhusse varit ute med mig och då sprang vi ikapp och jag fick leka med Mellanhusse under hela promenaden.

Nu har matte busat med mig en lång stund med en av mina leksaker - snörbollen. Vi hade dragkamp om den, matte är nog rätt vältränad för hon var starkare än mig. Men ibland överlistade jag henne.

Nu måste jag nog pusta en stund. Det måste man ju ibland. Passar på att sätta mig och se efter vad ni andra haft för er hittills.

Av Wille - 10 mars 2010 22:45

Idag fick jag också följa med husse och hämta Matte. Det var skoj. Jag gillar ju att åka bil. När husse bytte plats så matte fick köra hem passade jag på att provsitta förarsidan. Inte så dumt faktiskt. På vägen hem sedan fick jag sitta på baksätet alldeles ensam, och hade gott om plats då. Mysigt.

Vid mattes jobb fick jag promenera en stund med husse. Där var en massa spännande dofter som man bara måste snusa på. Bl a hade en väldoftande tik gått förbi kändes det som och en och annan kaxig hanne också.


  

Av Wille - 10 mars 2010 19:30

Igår hittade jag en spa pöl som nog Sigge Svamphund skulle kalla den. Den var rätt djup och jag passade på att göra spa-inpckning på tassarna och lite på benen. Det var rätt svalkande faktiskt. Det  var första gången jag provade det. Inte så dumt trots allt.


  

Av Wille - 10 mars 2010 12:15

Matte och jag tog en lunchpromenad idag i solskenet. Vi gick och strosade lite här och där. Jag fick springa lös och matte kastade snöbollar till mig. Det var så skönt och skojigt. Inte brydde jag mig om snön som på sina ställen fortfarande är djup, jag hämtade snöbollarna jag.

Vid några tillfällen så stoppade jag ner nosen djupt i snön för där var det någon spännande doft. Matte trodde det var sorkar sa hon.

Jag kände också igen dofterna av några harar som hoppat förbi och ett och annat rådjur också. De var spännande att följa en liten bit, men inte alltför långt bort, jag hade ju i färskt minne hur det blev igår. Så Rudi, Ludde och Torsten jag ska nog fortsätta hålla ordentligt reda på matte har jag en känsla av.

Av Wille - 10 mars 2010 07:45

Nu har jag varit ute och motionerat husse en sväng. Det var skönt väder ute och nu vet jag att vår betyder varma dagar. Matte har nämligen tjatat om det hela tiden de senaste 3 dagarna, att nu är det vår på gång. Husse däremot, han bekymrar sig inte för varken vår eller vinter verkar det som. Det var lugnt på promenaden idag jag gick och strosade mest. Nu ska vi hem och äta frukost husse, jag och Lillhusse.

Av Wille - 9 mars 2010 22:45

Idag blev jag jätteglad när jag fick följa med husse och hämta matte på jobbet. Hon hade varit borta väldigt länge tyckte jag. Matte tog mig med på en liten promenad på sitt jobb och dte var jätteskoj. Mycket spännande att lukta på. När vi sedan åkte igen så stannde husse efter ett tag till och först trodde jag vi var hemma, men när jag såg ut genom fönstret så var vi på en helt annan plats än hemma. Husse försvann ut ur bilen, han skulle visst handla något i "sista minuten" sa han och då väntade matte och jag kvar i bilen.

Men jag blev lite orolig, för går matte eller husse ut vill ju jag följa med. Det säger sig själv. Matte tog upp mig i knäet så att jag kunde spana från en bättre plats efter husse. Det tog ju inte så lång tid innan han var tillbaka, men ändå.

Sen åkte vi faktiskt hem, och det var så skönt.


  

Av Wille - 9 mars 2010 12:00

Idag fick jag och matte en skön vårpromenad. Vi tog en sväng i skogen och jag träffade på en man utan hund, men som jag känner för han bor granne med oss och har haft schäfer hund och arbetade som polis tills för ngt år sedan. Vet ni han berättade för matte att det skulle komma kossor hit till vår by inom en inte alltför lång framtid, nämligen i April.

Kossor det vet jag vad det är, och jag har sett dem, men ännu inte fått valla dem, för det är ju egentligen det min ras avlats för.

Jag tittade på matte och hon lovade att vi skulle gå och se på dem när de kom. Hoppas det blir snart.

Sedan gick vi vidare och jag hittade en massa mjuk snö, och ni vet ju vad jag gillar att göra i snö - just det RULLA !

Jag fick springa lös en stund i skogen för där var det rätt lugnt just nu, men matte sa att snart får hundarna inte vara lösa längre, det är det lag på.

Har ni hört talas om det ? Bäst att passa på då tänkte jag och satte nosen i backen och följde några intressanta dofter.

Plötsligt befann jag mig mitt i skogen och såg inte matte ! VART VAR HON ???

Nu blev jag orolig. Jag stannade och sniffade i luften, ja jag kände doften av matte, men såg henne inte. Jag kunde inte riktigt fokusera på att nosa på marken och söka efter henne för jag blev jätteorolig. Jag sprang nog lite hit och dit mest på måfå, innan jag samlade ihop mig och kom på att jag kunde följa spåret på marken tillbaka dit där jag började. Så då gjorde jag så. Vid ett tillfälle tyckte jag att doften av matte blev starkare, och saktade ner, lyfte upp huvudet, och fortsatte sedan att följa spåret som jag börjat med. När jag kom tillbaka till stigen där matte och jag skiljts åt, så såg jag mig omkring där en stund, men såg inte matte någonstans. Nu blev jag riktigt orolig. Var var hon ?????

Så snappade jag upp doften av matte i luften. Jag gick tillbaka till den bit där jag kännt doften av matte som starkast och började söka omkring där. Ja där var det spår av hennes skor med hennes doft, jag följde spåret en bit till och då hittade jag matte. Hon hade gömt sig bland några stenar som låg bland träden.

Åh vad lycklig jag blev. Jag pussade, hoppade och gnällde av glädje och matte hon gosade och så kliade hon mig sådär mysigt på magen, när jag slängde mig i snön framför hennes fötter. Sedan fick jag också en massa falukorvar. Det var gott javisst, men allra gladast var jag för jag hade hittat matte !!!!!!

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards