willebus

Alla inlägg under april 2010

Av Wille - 29 april 2010 12:15

Matte och jag har just varit ute på en liten promenad. Vi gick en kortare vända på ställen där jag sällan går. Men där hände en del spännande saker utmed vägen.

Till att börja med fick jag träna "Stanna" vid en större väg.

Jag lade mig ner i som husse kallar det "vallningsmood". Då ligger jag ner, avvaktar och sedan far jag upp när t ex bilen åker förbi. Två gånger ville jag springa efter bilarna, men då sa matte "Nej" i en bestämd ton.

Tredje gången provade jag att "Ligga kvar" när bilarna for förbi, och då blev matte jätteglad. Alltså är det så hon vill att jag ska göra tänkte jag, och testade flera gånger. Varje gång lika mycket och glatt "Duktig kille".

Sedan gick vi vidare. Vi tog en liten backe upp till en av våra mysiga stigar, och när vi kom upp där så stannade matte överraskat, för precis där vi kom upp på krönet så i princip krylllade det av sniglar ! Alla bar de omkring på sina hus. Mattes kamera åkte fram och hon fotade flera av dem.



    


Men de blev rädda och gömde sig i husen när jag ville nosa på dem ! 

Matte var noga med vad hon satte sina fötter, hon ville ju inte trampa på dem, djurvän som hon är. Jag trampade nästan på en, men matte hann få mig att väja precis innan.

Vi gick vidare och jag hittade en tom fd glassmugg som jag bar med mig en lång stund och busade med.



     


Sedan tappade jag den någonstans när jag hittade en intressant doft. Men strax efter hittade jag en Coca Cola mugg i papp som låg på stigen, den bar jag med mig. Det var lite skoj. 



  

Så skräpiga människor är egentligen. När vi skulle gå över vägen igen så blev det mer "Stanna" träning. Denna gång mindes jag hur det skulle vara så jag lade mig ner vid vägen när matte sa "stanna" sedan låg jag still och kollade in bilarna, en efter en, utan att resa mig.


  


Matte blev jätteglad och busade med mig så snart vi kommit över vägen. Det var skoj ju !

Sen bar jag den tomma Coca cola muggen hela vägen till papperskorgen. Passade också på att leka lite med den.




     


Väl hemma igen möttes vi i dörren av Lillhusse som sa : Är ni redan hemma, jag tänkte just ta lite cola, får jag det ? Klart han fick det för matte. Ett par digestivekex (sådana gillar vi) fick han också.

Jag fick lunch och det smakade bra. Efter den fick jag också ett digestivekex, eftersom jag frågade snällt, som matte sa.


Tja som sagt, även en kort promenad kan vara händelserik. Allt beroende på hur man ser det.  Hoppas ni får en spänannde dag ni med. Hej Då !

Av Wille - 29 april 2010 09:15

I morse var husse ut med mig som han brukar, men det var jättetrist väder. Det var mulet och regn. Tror ju inte att det blir någon långpromenad idag. Det är ju fortfarande regnigt och grått.

Lillhusse är fortfarande hemma från skolan, men idag är han lite piggare.

Igår satt Lillhusse mest i soffan eller husses knä (matte jobbade ju) och myste. Emellanåt pussade jag honom lite på handen för att pigga upp honom. Då fick jag en gosekram tillbaka. Så mysigt. Sån skönt tycker jag att Lillhusse verkar må bättre nu.

Idag har matte haft balkongdörren öppen ända sedan hon steg upp, så där låg jag och slappade mest. Det var rätt skönt det med.


  

Av Wille - 29 april 2010 07:00

Idag fyller två bloggkompisar 6 år ! Det är de två busiga taxarna Malte och Snoken som blir 6 år idag ! De är fulla av skojiga påhitt och jag önskar dem en härlig Födelsedag !


GRATTIS !



Ha en alldeles, alldeles underbar Födelsedag !  

Av Wille - 28 april 2010 22:45

Sådär, då har husse och jag varit ute på kvällspromenad. Nu är det sovdags för en lite kille som jag ! Sov gott !

Av Wille - 28 april 2010 11:49

Det blev en kort promenad nu på förmiddagen för mig och matte, för min Lillhusse är förkyld och får stanna hemma från skolan idag. Matte vill ju inte gå på långpromenader då, så det får bli kortare promenader istället. Men de kan vara spännande de med.

Idag t ex då såg jag en ekorre kila över vägen någon meter framför mina tassar. Först blev jag väldigt överraskad, sedan ville jag leka med den. Den stannade en bit bort och tittade på mig innan den skuttade vidare. Den satte sig på ett lågt staket och kikade på oss.


  


Jag försökte, nej tänkte, springa efter den, men matte sa till mig så det fick jag inte. Hon fick säga till mig ett par gånger innan jag lyssnade.

Istället satte hon sig på huk och såg på ekorren tillsammans med mig samtidigt som hon kliade mig på ryggen, och då tappade jag liksom koncentrationen på ekorren och slängde mig strax på rygg för att matte skulle klia mig på magen istället. Aaahhhh vad mysigt det är att bli kliad på magen. 

När jag reste mig upp och ruskade av mig så hade ekorren klättrat upp i trädet.

Matte och jag fortsatte vår promenad. Jag hittade en lagon stor pinne att busa lite med, och matte var med på noterna och kastade den till mig några gånger. Väl hemma igen så drack jag vatten och fick lite lunch, för jag åt frukost väldigt tidigt i morse. Efter lunchen smet jag ut på balkongen och lade mig där. Det är så skönt där.



Av Wille - 28 april 2010 11:30

Idag blir jag 10 månader gammal ! Det hade varken matte eller husse glömt, för de var iväg och handlade och kom sedan hem med ett nytt tuggben till mig. Dessutom hade matte handlat något annat som luktade jättegott i kassen. Det var kyckling. Men den fick jag inte äta upp.

Av Wille - 27 april 2010 12:58

Nu har matte och jag precis kommit hem från en lång och väldigt spännande promenad. Vi gick till lantgården där jag och husse var häromdagen. Det var skönt att röra på sig och efter en stunds promenerande mötte vi en hund. Matte sa till mig att stanna, så det gjorde jag, och sedan frågade hon hundens matte om jag fick hälsa på hennes hund. Det fick jag så gärna så. Det var en kille ett par månader äldre än jag och av rasen Cavalier King Charles Spaniel. Han var till en början lite osäker och gömde sig bakom matte sin. Men efter en stund fick jag nosa på honom och vi hälsade som hundar brukar.

  

Sedan fortsatte vi och kom snart fram till lantgården. Där fanns det kossor som jag först tyckte var lite läskiga, men sedan så nosade jag på den ena, mule mot nos sådär. Han luktade lite annorlunda än jag men han var en trevlig och nyfiken kille. Han hade även en kompis som var lite nyfiken, men väldigt skraj av sig, så han vågade inte riktigt gå fram till staketet.

     
Medan vi stod där matte och jag kom det fram flera barn och ville hälsa på mig, och dem gillar jag ju. Ena av dem kastade en pinne till mig och det var skoj, men jag ville ju helst att matte skulle kasta min pinne. Det gjorde hon ju också men bara en kort bit, för jag hade ju koppel på mig, då for jag efter den i full fart så långt kopplet tillät. Barnen gosade och myste med mig och tyckte jag var jättesöt. När vi så gick vidare så såg vi en get på avstånfd. Den var rätt nyfiken av sig och ville se närmare vad vi var för ngt så den kom lite närmare, men inte så att jag kunde nosa på den.
  

Sen promenerade matte och jag vidare, in i skogen där vitsippor blommade för fullt. Matte ville gärna ha en bild med mig bland vitsipporna.
Just den här tiden var det rätt mycket folk i skogen så idag fick jag inte vara utan koppel alls. Men det gjorde inget, det var skönt att bara vara ute.
På stigen passerade en jättesöt tik. Jag hade gärna velat hälsa men hon var väldigt osäker och lite rädd av sig sa hennes matte, så vi tittade bara på varandra på avstånd. Men jag tittade länge efter henne.

    
När vi var nästan hemma så fick jag syn på en matte med ett helt gäng medelstora hundar. Deras matte hade 6 stycken i koppel, och alla ville fram och hälsa på mig. Men min matte tyckte det var lite för många desutom verkade de inte så pålitliga tyckte matte då de for omkring sin matte och trasslade in koppplena i varandras och skällde en massa. Så matte tilllät mig inte hälsa. Däremot tittade jag en stund efter dem. Hade det bara varit en eller två så hade jag fått hälsa, det vet jag. Så det var ju synd att de var så många.
När vi så äntligen var hemma var jag så trött så jag lade mig ner direkt innanför
dörren innan matte ens hade tagit av mig kopplet. Det var 19 grader varmt ute såg matte på termometern när vi kom in. Jag var varm och flämtade som bara den. Reste mig upp efter en stund och drack riktigt gott kallt vatten. Aldrig har väl vatten varit så gott. Matte tog ett stort glas hon med. Hon var tydligen också varm. Matte öppnade ut på balkongen, och gissa vem som var först att lägga sig där ute - just det JAG.
Sedan vägrade jag komma in på en lång lång stund.
Av Wille - 27 april 2010 11:40

Idag tog matte och jag en skön promenad. Imorse var det jättemulet när jag var ut med husse men nu skiner solen och det är runt 13 grader varmt ute. Så skönt.

Vi tog en sväng ut is kogen. Sen fortsatte vi förbi en skola och ut på en äng, innan vi bvar hemma.

Väl hemma igen var jag jättetörstig och lite hungrig, men matte sa att det inte var dags för lunch riktigt ännu, så jag tog ett par tuggor på mitt goa tuggben istället.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards