willebus

Alla inlägg under april 2010

Av Wille - 16 april 2010 19:30

Idag har matte och jag haft fullt upp hela dagen, och det är först nu framemot kvällen jag hinner skriva lite mer.

Nu på eftermiddagen var matte först och köpte en present till hussefar och hussemor som firar sina födelsedagar tillsammans i år. Neas matte var med som smakråd. Mattarna valde ett fint Rosenmandel träd till hussefar och hussemors trädgård.

Hussefar och Hussemor kom förbi här med rostbiff och jag tyckte det luktade jättegott !


Sedan var jag och matte och hämtade Lillhusse från skolan. Vi plockade upp husse också på vägen. När vi ändå var ute och åkte så plockade vi även upp Nea och hennes matte på vägen och sedan begav vi oss till en mysig skog med en massa spännade dofter.

Nea och jag busade runt i skogen vi var i och där var väldigt tomt på folk och andra hundar just nu. Titt som tätt försvann matte, husse och Neas matte i en ny riktning och då blev vi så snopna när vi inte såg dem, så vi lärde oss snart att ha koll på vart de var egentligen. Trots det så tappade vi bort alla utom lillhusse som stod kvar där vi senast lämnat honom, men alldeles ensam.

Vi var fram för att höra om han kunde visa vart de andra var, men det kunde han inte. Så ner med nosarna och spetsa öronen och leta !

Så plötsligt tyckte jag att jag skymtade matte, men hon försvann så fort igen så jag blev osäker. Men så hittade jag henne och fick köttbullar och rostbiff ! Strax därpå hittade jag husse också, och han hade lite goa köttbullar till mig.


  


Men Nea letade fortfarande efter sin matte.

  


Men så hittade vi henne också och så var hela flocken samlad. Då sprang plötsligt Lillhusse iväg och jag tittade undrande på matte för att höra om hon kunde ropa tillbaka honom, men när hon inte gjorde det så sprang jag efter honom och föste honom tillbaka till "flocken". Så var alla samlade igen !

Plötsligt så försvann matte igen ! Som tur var hittade jag henne snart igen och då blev hon jätteglad och gav mig köttbullar ! Sedan gick jag bredvid henne för att ha ögonen på henne ordentligt.

Jösses är de helt tokiga idag. Hur ska jag kunna hålla reda på 3 stycken. Nea hade ju bara en att hålla reda på !


Jag hittade också en massa pinnar som jag ville leka med. Matte var genast med på noterna och Nea också. Så vi lät matte kasta pinnar en stund, för det gillade hon, och så sprang vi efter dem.




     


Så gick vi då samlade i en trupp en bit, innan plötsligt husse och lillhusse försvann åt ett helt annat håll. Jag såg lite konfunderat ut och tittade på matte och sen efter husse och Lillhusse.


  


Men så sprang jag och Nea efter dem. De skulle vara där matte och Neas matte var ju ! Att de inte förstod det. Så hämtade jag tillbaka dem också till de andra som snällt hade stått och väntat. Jösses jag började ju bli svettig ju.

Tungan hängde flera meter ur munnen kändes det som. Dessutom var jag törstig av allt spring.



Som tur var hittade jag en bäck att drick mig otörstig ur. Vattnet var jättefriskt och kallt, ja brr så kallt.



När vi så promenerade tillsammans allihop så kom vi ut på en större väg och då kopplade matte och Neas matte oss två. Då visste vi ju att alla var samlade i alla fall. Så snart vi kom in i skogen igen så fick vi vara lösa igen.

Hussar och mattar promenerade omkring så att vi såg dem och Nea och jag började slappna av och busade jättemycket nu. Vi lekte tafatt och vad man nu kunde hitta på. Jätteskojigt !


  


      


Men så plötsligt råkade Lillhusse komma i vägen för mig och Nea när vi sprang, vi såg honom inte så vi råkade fälla honom till marken. Han föll som en fura. Jag blev så snopen och bara tvärstannade i rena häpenheten. 


  

Nea och jag gick fram och pussade på honom och då reste han sig skrattande upp.


Sedan tog matte Nea en stund och Neas matte försvann fort som sjutton in i skogen någonstans.

Nea följde oss, men lite tveksamt. Sedan satte matte henne ner en stund, kopplade loss henne, och sa : "SÖK MATTE !"

Nea for iväg som skjuten ur en kanon och det tog inte lång tid innan hon hittade sin matte. Då var Nea jättelycklig ! När vi så gick mot bilen igen då var jag så trött så trött. Jösses vad jag hade sprungit......


  


Så kopplades både Nea och Jag och alla började promenaden tillbaka mot bilen.

När vi nästan var framme, då fick matte för sig att träna fot-följ med mig.

Hon hade köttbullar i handen och jag gick så nära jag bara kunde och fick en liten bit då och då. Det blev lite längre och längre sträckor mellan köttbullarna, men vad gjorde det. Jag fick dem ju. Ahhh de var jättegoda och jag började bli lite hungrig nu efter allt spring och letande !

Innan vi satte oss i bilen övade Neas matte utställningposé med mig. Matte skulle ju ha några fina kort sa hon. Som om det behövdes !!!!!!


     


Så äntligen var vi i bilen igen, och gissa om det var skönt att vara på väg hem.

Nea var trött hon med. Vi orkade bara vifta lite vagt på svansarna åt varandra när vi sedan skildes åt !

Av Wille - 16 april 2010 13:30

Matte och jag gosade en stund vid sängen och matte kliade min mage och pratade en stund med mig medan boken fick ligga övergiven i sängen bredvid.

Sedan gick matte och jag ut på två kortare rastpromenader.

Det var rätt skoj på promenaderna men jag var inte riktigt nöjd, för jag fick inte busa så mycket som jag fått de senaste dagarna.

När vi kom in så åt vi lunch.

Av Wille - 16 april 2010 08:30

Mmm har sovit jättegott inatt !

Men nu är det dags för en dag med nya äventyr - hoppas jag !

Visserligen har dagen börjat rätt långsamt här, men snart får nog matte fart under sina fötter hon med. Jag själv springer runt och hejar på ivrigt !

Husse var ut en snabb promenad med mig i morse innan han drog till jobbet. Så nu är det bara matte och jag här hemma.

Matte hon ligger och läser och jag vill bli kliad på magen !


Av Wille - 15 april 2010 23:30

Nu har husse och jag varit ute på en sen kvällspromenad innan sängdags. Det var så underligt tyst ute idag på kvällen. Tydligen är alla plan inställda pga av ngt stort moln som skymmer sikten för dem och vad dte nu var, jag bgrep ju inte allt den där reportern från TV sa.

Vår promenad var skön. det har nyss regnat ett lätt vårregn och det luktade så gott ute, så jag kunde ha stannat länge ute jag. Skönt att fukta tassarna lite.

Nu ska jag sova så hörs vi i morgon.


Natti Natti


  

Av Wille - 15 april 2010 12:55

Idag gick matte och jag på ännu en härlig vårpromenad nere i vår omtyckta dalgång. Men idag låg det lite träning på schemat också, men vad gjorde det när allt avslutades med en massa härligt bus och massa lek !

Idag skulle jag träna på att stå på stenhällar, stenbumlingar och annat stort och stanna kvar, tills matte lät mig hoppa ner eller gå ner !

Jag skulle också träna på att hämta en pinne till matte och komma med den till, henne och lämna den, mot lite köttbullar i utbyte. Men du vad det var jobbigt, för det var ju inte en liten pinne jag hade valt ut.

Till sist så tränade jag på "inkallning" och "fotgående" nästan helt lös.

Belöning : KÖTTBULLAR förstås !

Men sedan blev det busa av ! Vi lekte en massa med den pinne matte och jag hade hittat. Dessutom hittade jag en trasa att bära omkring på, men den var inte så god så det tröttnade jag snart på. Vi hittade också ett jättehål i marken. Undrar vem som bor där jag ! Matte lät mig inte titta efter närmare ! Jag kunde ju ramla ner !



   



   


Av Wille - 14 april 2010 14:30

Idag tog matte med mig på en skön eftermiddagspromenad innan hon åkte till jobbet. Vi tog en sväng runt kvarteret och sedan bara det av ut till en mysig skogsdunge här i närheten i en dalgång. Där fick jag springa lös och busa med matte och det var jätteskoj. Jag hittade en spännande plastslang som vi lekte apport med och hade dragkamp om.

Efter en stund blev vi lite varma och trötta så då lade sig matte ner en stund i gräset och jag lade mig bredvid och hon kliade mig sådär jättegosigt på magen som jag bara älskar !

Solen lyste på oss och värmde oss ordentligt idag så vi blev kvar där i gräset en stund, och jag tror nästan jag slumrade till en stund i gräset. För jag vaknade till när matte glatt sa "Kom nu så går vi vidare !". Så gjorde vi och påbörjade promenaden hem. Men först busade jag en stund till med matte och slangen !

Vi lämnade den sedan kvar där till nästa lekstund, för det lär komma fler om jag förstått matte rätt. Matte hade kameran med sig, men de som vill se lite bilder får vänta till senare ikväll då matte kommit hem.

Hoppas nu att ni också passsat på att njuta av solen, för jag tror den har lyst över alla idag !



   


  


   


    

Av Wille - 14 april 2010 10:33

Ja det blir nog en lugn dag idag. Matte har tofflat omkring här och hostat och haft sig. Likså i natt snörvlade hon och hostade. Hon blev visst förkyld i veckan. Lätt vårförkylning säger hon.

Själv har jag mest slappat hittills och det kan vara rätt skönt det med.

Får se om det blir lite fart när husse kommer hem lite senare.

Solen skiner och det är skönt ute, dock lite kallare än igår. Jag har varit ut ett par svängar på balkongen, för kolla in grabbarna som går omkring med "blåsmaskiner", och samlar ihop alla löv och sån't.

Jag vill inte se dem på närmare håll, alltså öga mot öga s a s, men jag måste ju se lite på dem, för en är ju allt lite nyfiken ändå.

Hoppas ni också får en skön dag nu alla kompisar.

Av Wille - 13 april 2010 20:08

Javisst blev det voffla till middag idag ! Det var jättegott. Speciellt efter en sån busdag som jag haft idag. Man blir ju helt slut av att busa med tjerer alltså. Jag antar att ni redan kollat in mina förhavanden för dagen. I så fall förstår ni nog också att jag behöver lite extra energi så här på kvällskvisten.


  

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skapa flashcards