willebus

Alla inlägg under april 2010

Av Wille - 13 april 2010 19:58

När vi kommit hem igen så mötte vi en äldre Chow Chow hanne som var 9 år gammal. Chow Chowen och jag hälsade på varandra en stund, men han var inte på lekhumör, och jag var ju redan trött så jag orkade inte anstränga mig till att locka honom till bus.


  


Väl hemma lade jag mig platt på golvet, helt slut ! Jösses vilken promenad det blivit. Vad helkul jag haft det ! Hoppas vi gör om det snart igen ! Men först vill jag ta igen mig en stund.

Ikväll säger matte att vi ska äta vofflor (våfllor), det ska bli gott.

Med den tanken i huvudet somnade jag och sov som en stock !

Av Wille - 13 april 2010 16:39

Här blir det massor av bilder, bara så ni vet !


Nog blev det en långpromenad idag med, precis som jag anade. Men denna gång blev den väldigt full av bus. Jag var helt slut igen efter nästan två timmar i skogen med kompis, vatten och alla pinnar !

Det började med att matte packade in mig i bilen och vi åkte och hämtade upp Nea och Neas matte och husse.

Aylen som var ute igår med mig, fick vara kvar hemma idag. Hon skulle ensamtränas tyckte hennes matte.

Vi begav oss iväg mot en av favorit promenad platserna. När vi kommit in i skogen släpptes vi lösa och gissa om Nea och jag busade. Det var ju inte klokt vilken fart vi fick under tassarna sa matte !


    


Nea hade redan siktat in sig på sjön och jag kan inte rå för men jag tänkte på Sigge ni vet, svamhunden som älskar att spaa, när jag såg hur Nea kastade sig vattnet.




     


Själv nöjde jag mig med att blöta tassarna och magen lite grand idag. Däremot hittade jag allehanda pinnar att busa med, och både Nea och matte var med på noterna ! Iväg for pinnarna och vi efter dem !



   


   


     


Flera gånger var Nea ner och badade och vid ett tillfälle simmade hon också en sväng så hennes matte fick ropa tillbaka henne innan hon simmade lite väl långt ut ! jag stannade på stranden och undrade om Nea var riktigt klok idag. Vattnet är ju jättekallt. Ja ja kalla mig badkruka ni, men jag vet bättre än att numera slänga mig handlöst ner i iskallt vatten.



    


       


     


Vi såg massor av blåsippor och sådant också. Tussilagon kryllade det av överallt.

Matte hade naturligtvis kameran med sig och fotade en hel del.


 


Dessutom filmade hon Nea och mig vid ett par tillfällen också. På vägen hem gick vi förbi den här fina tussilagogruppen och matte ville fota mig där.

Så jag parkerades där och ombads att stanna kvar.

Men bara så länge att matte fick sin "Tussilagobild"



Med den bilden avslutar vi denna bildkavalkad !

Ha nu en skön eftermiddag allesammans !

Av Wille - 13 april 2010 11:54

Matte och jag har varit ute en liten stund nu i solen. Det var så skönt. Matte busade och lekte med mig och jag hade skoj ! Får se om det blir en lång promenad senare idag. Hoppas att ni andra har en skön dag ni med.

Bus · Skönt
Av Wille - 12 april 2010 21:00

Ja jisses ! Jag vet inte vad som tagit åt matte. Men idag förutom den långa promenaden vi var på tidigare idag, så stoppade hon nu in mig i bilen, hade packat fickorna fulla med korv, och sedan åkte vi och hämtade Aylen och hennes matte. Vi fortsatte åka bil ett bra tag, och jag fick inte hälsa på Aylen fast hon satt i min bil ! Jag försökte och försökte, men både matte och Aylens matte puffade bak mig i baksätet. Till slut gav jag upp och satte mig i bilbarnstolen.

Efter en stunds resa stannade vi och gick ur bilen.

Vi gick en kort bit och plötsligt dök det upp en massa hundar på vägen. Alla samlade i en grupp. De skällde och Aylen blev tokig och började skälla hon med. Hennes matte hade att göra ett tag med att få henne tyst. Ett och annat skall gav jag ifrån mig jag med, men efter 3 tillsägelser, varav den sista i riktigt skarp ton från matte, så blev jag tyst !!

Men vet ni vad det värsta var ? Jo jag fick inte gå fram och hälsa på någon av hundarna där på gångvägen. Jag skulle bara vara stilla och titta på dem ! Hur kul är det ??????? Där stod eller satt det 6 stycken störningsmoment, och jag fick inte hälsa på en endaste av dem ! Tråkmatte !

Vi väntade på en instruktör som skulle kommma, men hon dök tydligen inte upp så efter en stund så började vi gå i en lång rad på promenad.

En av damerna försökte anta en ledares roll, men det blev ändå lite hipp som happ emellanåt tyckte matte. Det var ingen riktig struktur på det hela.

Hur som helst oavsett det, så hade jag väldigt svårt för att gå bredvid matte. Jag ville ju leka, leka och leka med alla dessa intressanta hundar. Vid ett par tillfällen stannade vi till och gjorde lite andra saker, som att gå "slalom" mellan hundar, hussar och mattar, "gå runt" hundar, hussar och mattar samt att "gå förbi" och "få möte" med hundarna och deras hussar och mattar. Under hela "slalomet" var jag helt jag fokuserad på matte, för hon hade korv i ena handen och var intressant att prata med.

Jag gick stolt bredvid mattes sida och matte tyckte jag var jätteduktig ! Sedan fortsatte vi promenaden. Fortfarande fick jag inte hälsa på alla de andra hundarna utan jag skulle lyssna på matte. Men hon var inte lika kul nu. 

Vid ett par tillfällen när jag helt "glömde bort matte" och inte lyssnade alls, så fick jag ett obehagligt ryck i kopplet när matte plötsligt hade stannat utan att jag märkte det, och rätt så snart lyssnade jag på matte och tittade på henne och följde henne bättre. Då var hon jätteglad och jag fick massor av beröm och godis !

Så till sist räckte det med att matte saktade stegen, så saktade jag farten och vände mig om mot henne för att se vad som hände. Då fick jag både korv och annat godis och massor av "Duktig kille, Bra". Det var ju skoj.

Aylen var ju ett av dessa "störningsmoment och henne ville jag ju leka med ! Det brukade vi får göra, men inte idag.

Så om Aylen gick och uppförde sig som en stjärna (som hennes matte uttrycker det) så uppförde jag mig nog mer som den busige mysige kille jag egentligen är.

Vadå det var ju en massa skojiga kompisar runt omkring. Där var ju som sagt 6 hundar som jag hade svårt att hantera idag, jag ville hälsa på dme alla och leka med dem. Men det kan bli bättre.

Mot slutet av promenaden var jag jättetrött i huvudet och orkade inte koncentrera mig så mycket mer. Matte märkte nog det, för hon sa till de övriga att nu räckte det med koncentrationsträning för mig idag. Då hade vi tränat koncentrerat i nästan en hel timme. Jag tror faktiskt att matte var rätt trött i huvudet hon med. Så nu gick jag, matte och Aylen mot bilen.

Nu fick Aylen och jag leka och busa så mycket vi ville en stund. Det var skoj. Det gjorde att den psykiska tröttheten jag kände för en stund sedan försvann och jag tyckte allt kändes lättare igen. Väl i bilen lade jag mig ner och somnade direkt.

Av Wille - 12 april 2010 13:01

Matte och jag har precis kommit in från en skön och busig promenad i solskenet. Det är riktig varm vårdag här idag.

Jag såg lite skräp som låg och drällde. mne den var för tung att flytta på för mig så matte fick lyfta den åt sidan så ingen skulle snubbla på den.


  


Matte och jag fortsatte en sväng ut på gården och där upptäckte jag att det var dags att börja städa undan alla kvistar som låg på asfalten. Så jag samlade ihop dem och bar iväg med dem.


  


Mellan kisspauserna så kollade jag hur många kvistar som skull samlas ihop och vilka av dem som skulle slängas och vilka som skulle sparas. Matte hon följde med hon.


  


Vid ett par tillfällen så blev jag lite trött och lade mig ner en stund och tuggade sönder de kvistar som var lite väl stora.



     


Efter ett tag tyckte matte att vi städat tilllräckligt, så vi fortsatte vår promenad ner till dalgången här i närheten.

Jag hade hittat en kvist som jag tyckte var värd att spara så den tog jag med mig. När vi kommit ner i dalgången så släppte matte mig lös och jag fick springa som jag ville. Jag hade min pinnen med mig och tyckte det var jätteskoj. Försökte få matte att kasta iväg den några gånger, och lyckades riktigt bra med det. Hon tog den av mig och slängde iväg den, och jag for efter. Men ibland så ville ja behålla den lite för mig själv och då fick matte jaga mig, det tyckte jag var skojigt, matte med tror jag.




        


Efter ett tag så kopplade matte mig och vi begav oss av hemåt. Jag var både törstig och varm så jag hade inget emot det. Men på vägen hem hittade vi ännu mera skräp som någon lämnat kvar sedan i vintras. Vi lät den dock vara kvar, för kanske saknar någon den och kan hämta upp den.


  


Nästan hemma så hittade jag en sval och skön plats där jag nog tänkte stanna ett tag tills jag svalkat av mig. För att få ordentlig plats och lite svalare så gjorde jag lite utgrävninhgar i rabatten, men det gillade inte matte riktigt så jag fick nöja mig med att lägga mig ner i skuggan en stund för att få kyla ner mig en aning innan vi gick in.



Undrar hur jag ska ordna en bra plats här, hmmmmm ?



         

     Kanske så här.......            eller så här....              Nix men här blir bra.


Utanför ytterdörren så sa matte till mig att ruska av mig, så det gjorde jag naturligtvis. Väl inne drack jag massor av vatten och fick efter ett tag även lite lunch i magen. Matte själv blev också rätt varm och tog ett glas saft med klirrande isbitar i. Det lät lite spännande.


Av Wille - 12 april 2010 08:30

Om jag inte har alldeles fel, så blir Doris 1 år idag ! GRATTIS !

Här kommer ett litet Grattis kort till dig också från mig och matte.


  

Av Wille - 11 april 2010 23:00

Nu har vi varit och mött matte vid bussen jag och husse. Hon har jobbat hela kvällen och ville gärna ha sällskap hem från bussen sa hon så då gick vi och mötte henne. Jag var jätteglad att se matte igen, hon had eju varit borta länge ju för både Lillhusse, Mellanhusse och jag hade ju hunnit både att åka bort och komma hem. Men nu så är all snart samlade.

Men jag måste bara berätta vad jag hittade på vägen hem igen. Husse och matte och jag promenerade alldeles lugnt, när jag plötsligt får syn på en riktig eftersläntare, en vante som legat ett tag under snön i vinter. Den var riktigt våt. Naturligvis måste jag se till att ta hand om den så att den inte lockar tillbaka all snö på en gång, nu när jag väl har börjat finna mig tillrätta med våren. Så jag fångar den och börjar bita, ruska och slänga omkring den för att vara riktigt säker på att den inte kommer att försöka några dumheter.

Matte tycker det är skojigt och hjälper till. Vi har dragkamp om vanten och matte slänger iväg den.

Men jag far efter och hämtar upp den. Jätteskoj ! Husse han bara skrattar, men kommer sedan med på ett hörn han med. Så håller vi på tills vi plötsligt upptäcker att vi kommit fram till vår ytterdörr. Men ingen vill gå in ännu så vi fortsätter busa ett tag till ! Till sist så säger matte att jag måste lämna vanten kvar därute bland allt annat jag samlat på mig. Helst vill jag ju inte, men jag gör det väl då, för den här gången.......

Väl inne tar matte en kopp te och jag får en ny morot att äta. Den var mycket godare den jag fick igår.

Nu är det snart är det dags att sova.



        

Av Wille - 11 april 2010 13:45

Idag följde jag med matte, husse och lillhusse när vi åkte till mattes jobb. Matte ville ta några fina bilder och passade på när krokusarna blommade så vackert. Jag själv fick syn på en humla som hummade runt en krokus och blev nyfiken på den. Den var ju så liten tyckte jag så jag ville se närmare på den. Men matte lät mig inte gå fram till den för att se den bättre.


  


Husse höll i kopplet och matte fotade. Rätt hyfsade bilder tyckte matte att det blev.

Jag fick syn på några stora grå fåglar, sådana där jag brukar jaga hemma, som jag ville efter, men det fick jag inte heller. Suck så typiskt !



 


Sen åkte vi och skulle hämta Mellanhusse, sa Lillhusse till mig, där jag satt i baksätet och såg lite konfunderad ut över att matte inte följde med tillbaka........

Hos Lillhusses kusiner busade jag med Meya som var där och hälsade på. Vi hade rätt skoj den lilla stund vi stannade där.


Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards