willebus

Alla inlägg under maj 2010

Av Wille - 3 maj 2010 11:45

Idag var matte ut med mig på en kortare förmiddagspromenad, för Lillhusse är fortfarande hemma och ska ta det lugnt.

Kanske får han gå till skolan imorgon om han mår bra.

På vår promenad så var det skönt väder och nu tror jag att jag vant mig vid den stora skillnaden på temperatur från i vintras. Matte säger att jag fäller päls, själv märker jag inget än att det blir lite svalare och att matte faktiskt borstar mig lite då och då. Det känns rätt skönt !

Jag gick och strosade lite och matte busade lite med mig. Det var skoj, men ännu roligare blev det när jag hittade en ny leksak som någon hade slängt på marken. Det var en frigolit skiva säger matte, som ligger längst ner i kartonger med dyra tekniska prylar som tv, dator osv.

Matte tyckte den var skojig hon med så vi busade lite med den innan vi gick in. Jag brukar få lämna sakerna utanför, men den här fick jag ta med mig in faktiskt. Ja i alla fall ända tills jag började tugga på den, då tog matte den ifrån mig och sa att den var olämplig att äta. Hmpfff vadå då tänkte jag.

Men bära omkring den, det fick jag göra så länge jag inte tuggade på den.



    

Av Wille - 2 maj 2010 22:45

När matte kom tillbaka efter ett tag då luktade hon både hund och kattungar. Det var spännande dofter. De hade varit och hälsat på Meya och några jättesöta (enligt matte) kattungar. 


 


Eftersom Meya var inne i en sån där "No guys perid" nu (enligt matte, själv vet jag inte vad det betyder), så fick inte jag följa med till henne för matte.


  




Men jag hade ju skoj med Carrie och det var ju tillräckligt idag.

När så matte kom tillbaka, då tog hon med mig ut till fåren och lammungarna som bor här. Och idag fick jag hälsa jättemycket på lammungarna. Det var jättemysigt. Men deras mammor stampade i marken när jag kom för nära, och det visste jag vad det betydde, fast jag inte lärt mig det. De ville varna mig för att komma närmare. Jag skulle hålla mig på avstånd, så jag backade lite.

Ja annars försvarar de sina lamm och stångas ! Visste ni det ?


  


Nåväl när deras "fåraherde" kom så fick jag agera vallhund för första gången. Inte genom att valla dem lös, utan genom att valla dem i koppel åt det håll deras "herde" ville. Men de visste rätt tydligt vart de skulle, så det var liksom inga funderingar där. Jag blockerade deras enda flyktväg och de kunde bara gå framåt, precis som de skulle göra också. Det var så spännande må ni tro !



     


När de var inne i sin "nattfålla" då skulle två små lamm matas av sin "herde", och då fick jag vara med och se på.


   


När de ätit det de skulle då släppte deras herde ner dem på marken så jag kunde få hälsa på dem. De var jättenyfikna på vem jag var och jag hälsade på dem som hundar hälsar, men det skrämde dem visst lite, så de gömde sig hos sin herde. Sedan fick jag hälsa på dem ett i taget och då kunde jag bara inte låta bli att pussa dem över hela ansiktet ! De var så gosiga och de luktade så gott.


  


 


Jag kunde ha pussat på dem hur länge som helst, men matte sa att vi nu måste låta dem vila och komma tillbaka en annan dag.

Jag tittade långt efter dem när de fick gå in till sin mamma, som inte visat ett dugg oro under tiden vi bekantat oss med hennes lamm. Hon litade på sin "herde" verkade det som.


 


När vi så sent om sider åkte hem, då var jag så trött så jag somnade bums i bilen, i barnstolen. När jag vaknade var jag hemma, och tyckte resan hem hade gått väldigt fort. Husse mötte mig  och jag fick mat, medan matte skjutsade hem Neas matte till sig.

Men jag var så trött så jag orkade inte äta upp all mat på en gång. Först när matte kom hem och åt sin mat, kände jag hur hungrig jag var. Då slukade jag allt på en gång, och jag fick lite av mattes mat också, som hon inte orkat äta upp.

Av Wille - 2 maj 2010 17:15

Idag har det varit en massa spännande saker på gång. det började med att matte tog ut mig till bilen och vi skulle åka iväg. När vi åkt en stund vet jag vart vi är på väg. Vi ska till Nea och Aylens hus. Jag börjar studsa i bilen av spänning och gnäller hela vägen in. Matte säger till mig tre gånger att vara tyst, så til sist är jag tyst men är jättespänd på att träffa kompisarna !

Gissa om jag blir snopen när ingen av dem kommer med sin matte in i bilen ! Men...de glömde ju några ?! Men tydligen inte för vi åkte igen. Jag tittade långt efter deras hus och sedan lade jag mig ner lite besviken kan man lugnt säga !

Nåväl, ut på motorvägen där somnade jag i bilbarnstolen, ja jag brukar göra det. Vi fortsatte en bra bit och sedan steg vi ur bilen hos Puffy och Caddy. Men jag hälsade inte på dem med detsamma, för de var inomhus och väntade på att deras matte skulle komma hem. Hon var på ridtur och på väg hem.

Matte och Neas matte tog med mig ut på en stor äng vid deras hus, och där trollade de fram godis ur fickorna. Sedan höll Neas matte i mig, medan matte gick en bit bort. Sedan skickade hon mig till min matte och där fick jag godis. Jag fick sätta mig bredvid matte och invänta ett nytt kommando - marsch - då fick jag springa tillbaka till Neas matte, och fick en massa godis. Jättekul !

Några hundar började skälla en liten bit bort, men jag brydde mig inte, jag ville bara till matte nu ! Neas matte höll i mig en stund och sa "Ska du till matte då" flera gånger i en peppande ton och till slut var jag så laddad så jag stack iväg fort som få så snart jag fick kommandot "Marsch !"

Det var jätteskojigt. Sedan skickade matte tilbaka mig till Neas matte och det blev godis även där. Så höll vi på ett tag och jag tyckte det var jätteskoj !

Efter en stund tyckte matte att dte räckte, och vi gick för att möta Puffy och Caddys matte som nu var påväg hem till häst ! Jag fick syn på dem rätt snart och ställde mig i position att möta dem. Hästarna var lite stora, men inte särskilt farliga. En av dem nosade jag faktiskt i svansen, men den viftade till lite sakta och jag tog till flykten och gömde mig hos matte. Sedan kunde jag inte låta bli att gå fram igen och nosa på mulen. Den var mjuk den. Nu kände jag mig jättemodig och ställde mig bredvid hästen utan att varken den eller jag blev skrämda.

Hon var mest nyfiken på vem jag var. Men hon hade ju träffat hundar förr och var inte särskilt rädd för dem.

Så kom Caddy ut och skulle visst åka bil med oss, medan Neas matte red hem hästen som Caddys matte ridit. jag hälsade lite lätt på Caddy som hastigast, sedan lade jag mig ner och sov en stund.

Jag vaknade till med ett ryck när matte svängde in på en annan mycket välbekant väg....den till Carries hus !!!

Återigen började jag gå gnälla men visste att matte var bestämd, det hördes, när hon sa till mig att sätta mig ner och vara tyst.

jag fick komma ut på en gång och vem möter mig med höga glädjeskutt om inte Carrie ! Gammelmatte släpper in mig och Carrie i en rasthage, samma som här om dagen, för Caddy hade en dejt.

Carrie och jag busade massor och hade jätteskoj.

Efter en stund fick vi komma in och fortsätta busa, och då var jag rätt så trött, så jag och Carrie tog en liten paus, innan vi fortsatte busa.



      


Av Wille - 2 maj 2010 10:15

Jag fick sovmorgon i morse. Det var så skönt. Men sedan gick ju husse upp, och matte låg kvar. Då blev jag lite fundersam, vart skulle jag gå.

Näe valde att följa med med husse upp idag för jag behövde ut och var rätt hungrig, märkte jag nu då jag vaknat.

Husse och jag tog en promenad och det var skönt ute så det blev en hyfsad lång promenad. Sedan vankades det frukost. Det smakade bra.

Om ett par timmar ska vi på kalas säger matte som nu också hunnit komma upp. Det ska bli skoj.

Ha nu en skön dag allihopa i solen som jag hoppas lyser länge idag !

Av Wille - 1 maj 2010 16:15

Idag tog matte med mig till bilen. Vi åkte iväg och hämtade upp Nea och Neas matte, sedan fortsatte vi till ett naturreservat där det enligt matte skulle växa massor av Backsippor. När vi kom fram fick vi endast vara i koppel, sådan är reglerna tydligen. Men det hindrade ju inte mig och Nea att busa och ha jätteskoj tillsammans. Våra mattar fick hänga med i kopplet bäst de kunde, vi tänkte inte så värst mycket på dem.


  


När vi passerat backsipporna och kommit ut ur naturreservatet då tog våra mattar vägen in i en stor skog en bit bort ioch där fick vi springa lösa och busa så mycket vi orkade. Vad skoj det var ! Inte var det så varmt heller så jag blev inte helt slut på ett bra tag, och orkade busa massor ! Nea den tokan hon hittade ett dike med vatten där hon tänkte ta ett dopp, men hennes matte hindrade henne och sa att det fick hon inte. Själv föredrog jag att bara titta på, jag ville inte bada än. När vi lyssnade på matte och kom, så fick vi massor av köttbullar.




  


Sedan fortsatte busandet. Jag hittade en pinne att leka med och försökte få med mig Nea också. Men hon var inte så värst intresserad av pinnar idag, hon ville mest brottas och leka "tafatt". Så vi gjorde det också.



        


   


När vi busat ett bra tag så fick vi koppel på oss igen och nu började vi promenera tillbaka. När vi kom till Backsippsdungen så skulle det poseras. Det finns en mysig grillplats bredvid och där skulle det tas en massa foton. Men när min matte mutade mig med köttbullar, då ställde jag ju upp naturligtvis. Vad gör man inte för köttbullar. Nea fick också smaka av mina köttbullar och poserade gärna hon med. Visst är hon söt ?




Ja och jag var ju med jag med förstås ! Naturligtvis knäppte matte kort, men också Neas matte hade kameran med sig. Så det blev en massa kort.


    

Av Wille - 1 maj 2010 10:30

Lite om min Valborgsmässoafton då. Jag hoppas att ni andra haft minst lika skojigt som jag ! Jag har varit på ett riktigt äventyr faktiskt, ja det tyckte jag åtminstone. Matte fotade massor och har haft att göra med att välja ut några av alla bilderna hon tog under gårdagen. Trots det blev det rätt många bilder här.

Vi satte oss i bilen vid 17 tiden i går  kväll och reste till morr morr. Där finns det en massa roliga och spännande som händer.

När vi väl var framme så var det första jag gjorde att leta efter Carrie, hon bor ju här. Men jag såg henne ingenstans. Däremot tog matte och husse med mig till lammen som morr morr har och deras mammor, halvsyskon, fastrar och mostrar. Just idag hade morr morr 3 lamm, varav två stycken matades med flaska var 3:e timme för deras mamma var lite snål med deras mat. Lillhusse fick hjälpa till att mata lammen och han tyckte det var jätteskoj ! När vi kom till lammen så tyckte jag det var rätt spännande, men jag hade ju sett sådana förut så jag ville nosa på dem, men de enda jag fick nosa på var lammungarna som matades med flaska, för de var mest "tama" som morr morr säger. De luktade jättegott och var så mysiga. Men vad de bräkte må ni tro. Deras mamma var rädd om sina barn så hon kom fram till mig och såg arg ut, och då gick jag till matte.




   

När vi hälsat på lammen så gick matte och jag och letade efter Carrie. Vi mötte morr morr som var på väg ut med henne till en rasthage som finns hos morr morr. Idag fick vi busa i den, eftersom lammen var så små ännu och kunde bli skrämda om vi kom rusande busandes nära dem desssutom kunde deras mammor bli arga på oss. Snart dags att tända majbrasan och  där fick vi inte heller var med just nu.

   

Efter en stund började det lukta rök blandat med en spännande doft som verkligen retade mina smaklökar. Det var grillning på gång. Både Carrie och jag fick komma ut och vara med en stund, i kopplet vid grilladet, där husse var förste grillmästare. Mmmm vad det luktade gott.

En av korvarna längst ner till vänster på bilden var den första jag fick. Den var jättegod. Carrie fick bara en lite bit för morr morr vågar inte låta henne smaka för mycket för hon har känslig mage och får ont i magen och mår illa om hon får annan mat än sitt speciella foder.

Sedan tog vi en sväng i trädgården och där träffade jag Lilla Pillan som faktiskt fyller 33 år just idag.

Efter en stund var dte så dags att tända majbrasan. Carrie och jag fick stanna inne då, och det var jag glad för. Vi busade och hade jätteskoj inne i huset och kunde se alla från fönstret om vi ville, men vem hade tid med det ? Inte jag och Carrie i alla fall.

Men när brasan börjat brinna ner då fick jag komma ut och kika på den. Men jag ville inte vara för nära, det kändes inte trevligt, så jag höll mig på behörigt avstånd.

 

När vi sent i går kväll åkte hem somnade jag alldeles utmattad i bilen. Det hade varit en mycket händelserik eftermiddag och kväll för mig. Matte var också trött så igår kväll blev dte ju inte mycket till bloggande. Men idag finns det tid till lite besök hos er och se vad ni haft för er.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards