willebus

Alla inlägg under maj 2010

Av Wille - 22 maj 2010 18:19

Nu har vi precis kommit hem från en lång promenad. Det blev en lång, och lite jobbig promenad idag. När vi kom fram var vi vid en stor äng med massor av maskrosor, och en äng som gjord att springa på ! På den ängen fick vi dock inte vara lösa idag, för det var folk som hade picknick och solade där. Då ska man inte störa.

På maskrosängen blev det en hel del foton för matte gillar ju det och ville ju ha massor av bilder. På Hectors blogg finns det ännu fler.






  


Istället gick vi tvärsöver den här maskrosängen till nästa stora äng, där vi var helt ensamma och fick springa och busa så mycket vi ville. Lillhusse kastade pinnar till oss och busade med oss, medan husse och matte mest strosade omkring lite varstans. Jag hade ju koll på dem och Lillhusse så jag hade fullt upp. Hector han höll sig mest till mig han, för här var det nytt område för honom. Men vi busade massor och hade jätteskoj.


  


     


Visserligen sprang ju jag lätt ifrån honom när han jagade efter mig och min pinne, men ibland lät jag honom komma ikapp också så vi kunde ha lite dragkamp.

      


Matte tränade lite inkallning med Hector för det är inte alltid han lyssnar. Istället är han full i bus och vill springa omkring och leka med allehanda blommor och gräs. Men vi blev trötta, ja jösses ja. Till slut lade vi oss bara ner och hämtade andan en stund. Visserligen hade dte blivt lite svalare ute nu, men varmt är dte ändå när man håller igång som vi gjorde.

Av Wille - 22 maj 2010 15:30

Nu har matte kommit hem från jobbet för ett tag sedan. När hon vilat och ätit lite så tog hon med mig, Lillhusse, Husse och Hector på en längre promenad.

Husse höll mig och jag hade jättebråttom, för jag vet att ofta vankas det riktigt långa promenader när matte får bestämma. Så även denna gång.

Efter ett tag tröttnade husse på att jag drog i kopplet och började säga till mig att gå ordentligt, men vem har tid med det när Hector och Lillhusse och matte är flera meter framför oss. Men jag hade inget val. Ju mer jag drog ju mer bråttom jag hade, desto jobbigare blev husse. Till slut märkte jag att jag kom bara längre och längre och längre från de andra 3 - Hector, Lillhusse och matte, utom när jag lyssnade på husse, för då kom vi i alla fall framåt.

Flera gånger gick husse baklänges tillbaka när jag bara drog och spände i kopplet, det var urjobbigt, och inte så särskilt kul. Att däremot få gå framåt i slakt koppel bredvid husse, det var mycket roligare, så jag valde senare alternativet, den här gången. När vi till sist kom ikapp matte, Lillhusse och Hector så var det skojigt. Vi fortsatte vår promenad en bit till.

Av Wille - 22 maj 2010 12:30

Ja den blev kort men rätt spännande. Jag agerade storebrorsa "på riktigt" idag då vi mötte Lorden.

Husse tog med mig och Hector ut tillsammans och vi tog en sväng förbi Lorden, som ju var ute förståss. Jag blev jätteglad och ville busa en stund med honom, så dte fick jag. hector höll sig lite på avstånd och skällde på Lorden mest. Hector tycker Lorden är jättestor och är nog lite skraj för honom, fast Lorden är jättesnäll egentligen. Medan vi busade så tittade husse och Hector på, och Hector i kopple då hos husse, när plötsdligt Lorden vänder sig mot honom och ska leka med honom. Hector blir jätterädd och springer bakom husse och gömmer sig. Jag ser vad som sker och springer raskt fram till Lorden och biter bestämt honom i frambenet för att hindra honom från att skrämma lillbrorsan. Han kommer av sig i leken och hector tittar fram och skäller lite mer. Husse säger till Hector att vara tyst för man ska inte skälla i onödan, det har jag lärt mig. Lorden gör ett nytt försök att busa med Hector som gömmer sig igen, men blir tyst i ren överraskning när husse flyttar på sig.

Då sätter sig Hector ner och jag springer mellan honom och Hector. Så kopplar husse mig och låter Hector själv gå fram och hälsa på Lorden som hans husse vaksamt övervakar.

Nu är Lorden försiktigare och lägger sig ner för att verka lite mindre, precis som han gjorde när vi träffades första gången om ni minns. 

Då blir faktiskt Hector lite modigare och försöker leka lite med Lorden. Det nappar Lorden på och så börjar de leka lite lugnt, medan jag ser på, för den här gången får jag inte vara med säger husse, för nu måste Hector själv våga sig fram till Lorden och hälsa och leka.

Lorden är jätteglad för det och de har jätteskoj.

Efter en stund får också Hector komma tillbaka till husse och så går vi hemåt. Väl hemma är vi rätt törstiga allihopa, för det är varmt och det är väldigt kvavt här idag !

Av Wille - 21 maj 2010 15:30

Javisst, matte tog med oss till ett av mina maskrosfält idag. Trots att det var så varmt så var det härligt att få komma ut på en ordentlig promenad och lite bus, efter ork. Dock blev det inte så mycket av den saken just idag. Det var alldeles för varmt och Hector var rätt trött redan när vi kom fram just för värmens skull gissar jag.

Men jag måste ju ändå visa er och speciellt då Hector, och Göte förstås, som också gillar maskrosor, vilka fält vi har med maskrosor här !

Följ med vetja !


  

Ja här är då början av fältet som vi gjorde en utflykt till idag. Det är fullt av gula maskrosor och man kan inte se dem alla.


Men innan vi fortsätter så tog Hector sig en liten vilopaus. Han var rätt trött.



Så efter en stund fortsatte vi då ut på fältet en bit. Hector ville lukta på nästan alla maskrosor. Som ni förstår så tar ju det lite tid.


  

Ibland hittade han också en del intressanta dofter i gräset, eller spännande djur. Här t ex hittade han en humla på en maskros. Själv njöt jag mest av att vara ute och kunna röra mig lite friare.


Ja som ni ser så kryllar det av maskrosor här. Matte gillar maskrosor så hon fotade gärna, och så mycket hon kunde.

Nu har vi hunnit bli rätt trötta båda två och varma också. Så vi gav oss av hemåt för att dricka lite vatten, för den flaskan matte för längesedan hade packat ner för oss, den hade hon glömt i bilen.

Av Wille - 21 maj 2010 12:23

Nej matte trodde det skulle bli lite svalare för det utlovades regn inatt, men inte kom det regn inte.

Just nu är det lugnt här, lillbrorsan sover sin skönhetssömn och jag håller matte sällskap här vi datorn jag. Vi passar på att skriva ner några rader som ni ser.

Jag och matte har varit ute på en promenad tillsammans och jag fick busa lite.

Sedan fortsatte vi vår promenad och jag valde ut en pinne som matte och jag lekte med. Det är skoj att busa med matte, för hon tycker själv att det är roligt att busa och leka.

Kanske senare idag (beroende på hur vi hinner för matte ska iväg till jobbet i eftermiddag), eller imorgon, så ska vi ta en sväng till maskrosfältet som jag bara älskar ! Dit har jag inte tagit med er. Men jag ska påminna matte (om det behövs) att ta med kameran. Det blir första gången för Hector, som han får följa med till maskrosfältet i så fall. Matte har väntat på att han ska bli lite större och orka lite mer.

Nu har hon och husse gradvis tränat upp hans styrka och ork i snart två veckor med först korta promenader, sedan allt längre och längre, så att han inte blir överansträngd. Men nu äntligen ska vi snart få busa på riktigt fria som vinden, som jag tror kompisen Tidus skulle uttrycka det.

Av Wille - 20 maj 2010 15:00

Idag gjorde jag och Hector sällskap ut med Lillhusse och matte.

Vi tog en lagom lång promenad med en massa spännande att nosa efter. Lillhusse höll reda på Hector och matte på mig. Vi mötte den stora fina Borzoi tjejen, men idag fick jag inte busa med henne. Förhoppningsvis blir det imorgon istället.

Matte valde en trevlig promenadslinga med en hel del skugga på, så det var skönt för det var varmt idag med, men inte riktigt samma som igår.

På vägen hem busade jag och Hector en del och hector fick ett ryck av att "Jag tänker inte gå" beteende. Han lade sig bara ner och vägrade gå. Matte lockade och lockade, Lillhusse lockade. Mne inget hjälpte. Inte förrän matte tog och sprang några steg med mig, då reste sig Hector upp med en väldans fart så Lillhusse hade fullt sjå att hinna med honom. Matte hade visserligen bara sprungit ett par meter, men det räckte tydligen. Lillhusse han bara skrattade han och sprang han med.

Det var lite skojigt faktiskt.


    

Av Wille - 20 maj 2010 07:30

Idag fyller min kompis parisercollien Edith år. Snyggaste tjejen blir två år idag.

Ett jättevoffigt grattis till henne !

Av Wille - 19 maj 2010 23:00

Nu är det hög tid för oss att sova. Vi är rätt så trötta efter den här dagen. Hoppas ni allesammans sover gott nu, så ses vi imorgon.


  

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards