willebus

Alla inlägg under maj 2010

Av Wille - 15 maj 2010 23:30

Idag har det varit en rätt så lugn dag, men nu på kvällen då blev det fart ! Då kom Aylen över med sin matte och hälsade på oss.

Våra mattar och hussar åt hemgjord rabaraberpaj, medan vi vovvar busade som bara den ! Vi hade jätteskoj. Den som blev först trött var Lillbrorsan, men det är klart han är så liten ännu. Vi alla tre jagade varandra igenom nästan alla rummen  och så tillbaka. Vi hade dragkamp och vi retades med varandra.

För säkerhets skull lade matte undan tuggbenen så vi inte skulle komma i dispyt med varandra. Men vi hade ju andra saker vi lekte med.

Efter ett tag ropade min matte på oss alla tre, och bad oss sätta oss. Vi satte oss ner och fick varsin tuggpinne att tugga på.


  


Min och Aylens tog ju slut rätt snabbt, så vi försökte norpa av Hector som äter lite mer sakta. Men se det gick inte för sig det. Matte såg oss och sade i varnande ton, "Nej, det är Hectors".


  



Så vi satte oss  istället och "stålstirrade" på honom för att se om han frivilligt lämnade ifrån sig sin tuggpinne.


  


Men nej då inte alls. Han tuggade vidare.

Vid ett obevakat ögonblick försökte jag i smygande stil komma åt tuggpinnen, men då morrade Hector lite lågt och jag blev så paff så satte mig ner på rumpan. Han är ingen vekling lillbrorsan inte.

När matte hörde vad som skedde så tittade hon till på Aylen och mig, men vi såg ju så oskyldiga ut så.

När även Hector tuggat klart fortsatte vi busa. Vi hade jätteskoj.


  


Inte förrän vid 23 tiden begav sig Aylen hem med sin matte, och jag eskorterade Aylen ända till hennes dörr. Min chaufför körde ju oss naturligtvis. En sådan gång då fick ju naturligvtis lillbrorsan stanna hemma, då fick ju Aylen och jag en stund för oss själva.

Av Wille - 15 maj 2010 09:30

Idag gick matte upp vid 9 tiden och väckte mig och Hector då också. Det var dags för morgonpromenad och frukost.

Först tog matte med Hector ut, och sedan mig. Matte och jag tog en skön runda utmed dalen där det fanns massor av spännande visitkort att plocka upp.

Men det var inte särskilt många hundar ute. Vi såg faktiskt ingen alls.

När vi kom in serverades frukost, men jag var inte särskilt hungrig, så jag lämnade maten och struntade i att Hector gärna ville äta upp den. Han är ett riktigt matvrak han.

Men Hector fick inte ta min mat för matte. Så när inte jag ville äta, så ställde hon undan den. Sedan var hon rätt irriterad över att jag inte åt. Men vadå, jag var inte hungrig helt enkelt.

Efter en stunds busande lade vi oss att sova en stund igen jag och Hector medan matte diskade och plockade undan.

Av Wille - 14 maj 2010 23:00

Idag fick både jag och Hector följa med och hämta matte. Jag blev jätteglad över att se henne och ville helst sitta i hennes knä och pussas. Men det fick jag inte, inte i bilen. På vägen hem stannade vi till och gick ut en sväng i skogen. Det hade varit väldigt kvavt ute under dagen tyckte matte och ville få lite frisk kvällsluft efter sitt arbetspass inomhus. Vi gick över en äng med en massa ludna blommor, backsippor kallades de visst, och sedan fortsatte vi i skogen.

Jag var väldigt uppspelt och tyckte det var jättespännande. Jag ville nosa precis överallt, men vi kunde ju inte stanna varannan meter sa matte till mig. Vi gick en lagom bit och vände sedan tillbaka till bilen. Det hade varit skönt att få röra på sig en stund.

Vi åkte sedan och hämtade Aylen och hennes matte som varit på en utflykt och kom med natttåget. Medan vi väntade på att deras tåg skulle komma så gick vi en promenad runt ån. Men tydligen får man inte lämna visitkort utmed just den gångvägen. Däremot en bit längre bort där det var mer skog och ängsmark fick jag lämna mitt visitkort bäst jag ville. När vi gått en sväng så gick vi tillbaka till stationen och inväntade Aylen. jag såg när hon kom, lika pigg som alltid och ville genast fram och hälsa. Men det fick jag inte, för matte sa till mig att vänta och lugna ner mig tills hon kom lite närmare eller kom fram till oss. Jag var ju glad över att se Aylen och visste inte riktigt vilket ben jag skulle stå på i ren iver. Men när matte envisades med att jag inte fick gå fram och hälsa, så tyckte jag att hon var urtråkig och blängde på henne. Sedan satte mig så småningom ner för att matte var just tråkig.

Då lät matte mig gå fram och hälsa på Aylen. Äntligen ! Vad glad jag blev !

Aylen och jag hälsade och busade med varandra, och Hector var med han också.

När vi så satte oss i bilen så fortsatte vi busa.

Det var skönt att komma hem sedan och bara sova en stund innan det var dags för sena kvällspromenaden.

Av Wille - 14 maj 2010 17:00

Ikväll har det varit rätt lugnt.

Visst har Hector och jag busat, men han var rätt trött fortfarande efter gårdagen då han hade fullt upp. Nu under kvällen har det bara varit jag, husse och Hector hemma. Matte jobbar, Lillhusse och mellanhusse är hos kompisar. Hector var iväg en sväng med Husse och blev borta ett tag, men de kom rätt snart hem igen.

Husse och jag tog våra promenader på egen hand, medan Hector fick vänta hemma. Det var lite fuktigt och regnigt ute så jag blev varm fort trots att inte solen lyste som den gjorde för några dagar sedan. Jag och husse mötte en och annan hund när vi varit ute. Men annars är det inget särskilt som hänt, det har varit mest som en vanlig dag.

Av Wille - 14 maj 2010 13:15

Idag väckte husse oss vid 8 tiden för då skulle vi äta och gå ut på en rastningspromenad. Jag var hungrig idag och åt glatt upp all mat. Husse åkte så till jobbet och då slumrade Hector och jag en stund. Frampå förmiddagen busade och gosade matte med oss båda en lång stund, och det var så mysigt. Efter lunchen, som jag för övrigt inte tyckte smakade, så gick vi ut en stund. Vi hittade en daggmask som kommit vilse på asfalten efter regnet tidigare. Hector trodde man skulle äta den så han stoppade in den som en spaghetti i munnen, men matte hann se vad han gjorde så hon räddade daggmasken och satte ner den på jorden så att den kunde gräva ner sig. Såvitt hon kunde se hade den inte skadat sig och behövde inte skjuts till djursjukhuset (voff). Den ringlade vidare en bit in i rabatten och sedan sakta ner i jorden.

Hector följde efter och försökte hjälpa masken gräva (eller om han grävde för att hitta den). Men vi lät den var ifred och gick vidare. Efter en stunds promenerande såg vi en igelkott röra sig en bit bort. jag blev nyfiken och klyfte huvudet högre för att se bättre, men Hector han skällde på den. Matte sa till honom och när han inte lyssnade så satte hon sig ner mittemot honom och tittade honom i ögonen och sa "TYST", då började han istället pussa matte en massa och då följde jag efter och sedan satt matte där på marken och blev överfallen av pussar, och ibland Hectors vassa tänder. När hon äntligen kunde resa sig så gick vi vidare.

Väl hemma så blev det lite bus en stund innan innan vi lade oss ner ett tag och myste, matte i soffan och vi två nedanför med magarna i vädret så att hon lätt skulle kunna klia dem åt oss.

När husse kom hem så skulle matte till jobbet.

Av Wille - 13 maj 2010 13:15

Idag när vi varit inne ett tag efter vår promenad, då kom det tre människor som jag kände och hälsade på oss. Det var Puffy och Caddys familj. Jag blev glad över att träffa dem för det var länge sedan och hoppade på dem, men matte sa "Nej" till mig. Då satte jag mig ner istället och väntade på att de skulle komma ner till mig och hälsa, och det gjorde de ju. Då blev det pusskalas av allra högsta grad. Strax efter kom Hector också och hälsade. Han hade varit lite avvaktande tills han såg att vi kände dem och det var ok att hälsa. Då kom han med fram och började pussas och leka med dem han också. Det var roligt att träffa dem men lite tråkigt förstås att de inte hade Puffy och Caddy med sig.

Av Wille - 13 maj 2010 12:33

Idag tog Husse och Mellanhusse med oss på en långpromenad för matte jobbar. Det var Hectors första "långa" promenad och han var rätt trött när vi kom hem, men jag hade kunna gå ett bra tag till.

Vi tog favoritstigen utmed vår dalgång och sedan tillbaka igen. Ibland tog vi en liten paus så Hector fick pusta lite. Vi gick rätt sakta för lillbrorsan har ju kortare ben än jag och springer inte så fort. Men gissa om han hade skojigt. Han skulle nosa överallt och försökte gräva lite i ett hål vi hittade. Sedan brottades vi lite under promenaden han och jag. Det var skojigt. Rätt mysigt att ha en kompis att busa med även på promenaderna tycker jag. Nackdelen med Hector är att han har jättevassa små tänder så det känns rätt bra i nackskinnet när han tar tag i och drar i det på mig. Men jag låter honom hållas. För jag vet att när jag säger till honom att sluta, då släpper han och pussar mig istället. Jättegosigt.

Nåväl åter till promenaden så.

Under promenaden smög det sig in några spännande dofter i min nos, och jag fick många tillfällen att nosa igenom dem medan jag väntade på att Hector skulle komma ikapp mig. Det var några väldoftande tjejer som gått förbi här liksom hemma, så jag undrar om halva kvarteret har börjat lukta så spännande.

I alla fall måste jag ju nosa av alla och dessutom lämna mitt eget lilla meddelande till dem. Hmmm det blev några tjejer att lämna meddelande till.

Av Wille - 13 maj 2010 08:30

Vid 08 tiden väckte jag och Hector Matte och ville komma upp och sträcka på benen. Det fick vi, och husse vaknade också. Medan matte ordnade maten till oss, så tog husse med oss på promenad. När vi kom in så blev frukosten serverad och den smakade väl sådär. Jag var inte särskilt hungrig, jag tyckte nog att jag hade velat ha ngt extra gott  idag, jag menar det är ju helg och allt.

jag åt en del av maten och sedan lämnade jag resten.

Efter frukosten la vi oss att sova en stund till Hector och jag.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards