willebus

Alla inlägg under maj 2010

Av Wille - 9 maj 2010 14:04

Idag har jag tränat Hector i att anfalla moppen som sveper omkring på golvet lite då och då. Han var först lite tveksam, men sedan så blev han modigare.

Det var nämligen så att Hector inte hann på toa, så det kom på golvet. Matte tog fram golvmoppen, och jag hade bara väntat på att få ett tillfälle att träna den här killen i moppbusets ädla konst. Nu kom det !

Först höll han sig lite i bakgrunden, men sedan vartefter han såg hur jag gick till väga så tog han efter. Duktig och läraktig kille.


Först vågade han inte fram till moppen, så jag sa :

"Titta här nu Hector, så här kan du göra varenda gång matte eller husse tar fram golvmoppen."

  


Jag visade honom hur man gjorde några gånger. Rätt snart blev han modigare och började själv närma sig golvmoppen.


När han så tog sitt första nappatag i Golvmoppen, då upptäckte han hur skoj det var. Sedan blev han modigare och modigare för varje gång vi fångade moppen.

  


Hector och jag hade dragkamp om golvmoppen som stretade emot rätt mycket idag. Men vi var starka tillsammans.


Bit efter bit åkte bort från mattes golvmopp. Vi tog varannan del av den liksom.


Till sist så tyckte nog matte att det fick räcka med bus, för annars hade hon snart ingen golvmopp kvar, så hon sa "Loss" till oss båda, och jag släppte för jag visste ju vad det betydde, men Hector höll i en stund till, ja tills han märkte att jag hade släppt golvmoppen, då släppte han den han med.


Men vi fortsatte busa med varandra istället, för nu hade vi ju kommit igång. Vi tog våra tuggben, men som vanligt hade vi ju först lite diskussion om vem som skulle ha vilket /vilka. När så vi hade varsitt då smet Lillbrorsan in bakom soffan, och jag insåg att det inte var lönt att följa efter.

Av Wille - 9 maj 2010 00:15

Nu har jag varit ute med husse och matte och så Hector förstås på en sen kvällspromenad. Det var skönt ute nu när det slutat regna.

Vi busade lite när vi ändå var ute nästan allihopa. Det var jätteskoj. Matte och jag tränade lite mer på "Stanna", det var ju några dagar sedan för dte har ju varit fullt upp här hemma nu. Men dte är skoj att ha en lillebror, även om det också känns jobbigt när man inte får ha sina saker ifred. Denrackarns killen har kommit på ett sätt att få behålla sitt tuggben, som jag ju tycker mer tillhör mig, för sig själv. han smiter bakom soffan och där kommer inte jag in ! Typiskt. Däremot vinner jag alltid dragkamperna vi har med varandra. Han är ju inte särskilt stark i munnen ännu. nej nu ska jag nog sova för jag ätr rätt så trött.

Natti natti allesammans !




Av Wille - 8 maj 2010 22:26

Nu har matte kommit hem från jobbet, och jag ska snart ut på nattrastning. Lillebror kom just in och han säger att det bara regnar och regnar och regnar. Han var jättevåt om magen och benen.

Jag måste ju säga att jag inte direkt ser fram emot att gå ut i regnet, om man säger så. Hoppas därför att det slutar regna tills jag ska ut.


Av Wille - 8 maj 2010 17:58

Jag har ju alldeles glömt bort att visa filmklippen som matte tagit och husse lagt upp på Youtube. Men här kommer några av dem.


Den första filmen visar mig och Aylen när vi busade här om dagen. Det var inte alltid matte hann med med filmkameran.

http://www.youtube.com/watch?v=dWJAG11e3WQ


Det andra filmklippet visar Aylen som tränar lite Fritt följ och Apport med sin matte samma dag.

http://www.youtube.com/user/walkinginshadow#p/a/u/0/tYl2xLAg8Ik


Det tredje filmklippet visar när jag, Nea och Carrie busade häromdagen. Vi hade jätteskoj. Men även här hann inte alltid matte med med kameran. Dessutom skyllde hon på att hon hade solen i ögonen. Struntprat säger jag bara.

http://www.youtube.com/user/walkinginshadow#p/a/u/1/Oq7TEbZfdG4


Förhoppningsvis kommer snart filmen på mig och brorsan som busar upp också, men troligen inte förrän nästa vecka. Eftersom matte jobbar hela helgen, och bara Husse, jag Lillhusse och Lillebrorsan Hector är hemma, så kan det ju ta lite tid.


Jag vet också att matte har smygfilmat mig och Mellanhusse när vi snackar "killsnack", men jag vet inte vart hon gömde den. Får se om jag kan lista ut det. Tills dess får ni hålla till godo med de här filmerna.

Av Wille - 8 maj 2010 13:13

Nu har husse och jag precis kommit in från en lång och skön promenad i skogen.

Vi var och kikade in på lantgården vi brukar promenera till ibland. Idag fanns där både får, lamm, getter och kalvar. Sedan fortsatte vi ut i skogen bland vitsippor och en massa knoppande träd. Vi såg ett rådjur som försvann förbi jättefort, husse hann inte fram tillräckligt snabbt med kameran. Vi fortsatte vår promenad och det var lite kallt och blåsigt ute, men inte frös jag i alla fall.

Av Wille - 8 maj 2010 11:00

I morse vid 05.30 väckte lillbrorsan oss alla med en ljudlig gäspning. Matte knuffade på husse och sa "Din tur idag, Hector behöver ut". Så husse han skyndade sig upp och tog ut Hector och mig på samma gång. Jag hade rätt bråttom, och för hectors del går det inte så fort. Allt är ju så nytt för honom, så det var inte alltid jag ahde tid att invänta honom utan drog iväg i kopplet. Men när husse sa till mig så saktade jag ner farten och tog det lite lugnare, för en stund i alla fall. Hector har redan blivt duktig att gå i koppel. Han lär sig fort killen. Vi var ute en stund och sen trodde ju både jag och hector att vi skulle få frukost. Men se det fick vi inte. Istället gick husse och lade sig en stund igen. Hector och jag busade lite, men rätt fort bestämde vi oss för att sova vi med. Vi placerades oss undre sängen båda två. Där var det varmt och skönt för ute blåste det och småduggade. Jag somnade om och vaknade inte förrän vid 09 tiden, då matte gick upp. Då fick vi komma ut en stund igen och så fick vi äntligen frukost. Men jag var inte så hungrig just då, så jag lämnade min frukost efter att ha ätit en del av den bara. Matte hindrade Hector från att äta upp den för mig.

Istället gick Hector och jag och börjad ebusa och ha lite dragkamp. Det var skoj, även om han inte är så stark, så är han rätt kaxig och morrar gärna åt mig om han absolut vill ha ngt som jag också vill ha. Men vadå han är ju liten så jag bryr mig inte så mycket, men respekterar honom - om jag måste.

Vi hade riktigt skoj.

Av Wille - 7 maj 2010 17:15

Idag har det varit kallt ute och Hector vill helst inte gå utanför dörren. Han stånkar och muttrar till varenda gång matte eller Mellanhusse lyfter upp honom för att hjälpa honom nedför trapporna. Sen kissar han så fort han kan och vill gå in igen, eller så bara sätter han sig ner och vägrar gå. Men matte är ju smart, så hon lockar honom glatt med sig.

Vi har varit inomhus rätt mycket idag, och bara gått ut på korta kisspromenader. Jag fick en lite längre promenad på eftermiddagen med matte. Vi lekte en stund och jagade pinnar, ja eller jag jagade dem och matte kastade den.

Sedan när vi ätit lunch och sovit middag, då blev det en "Tafatt mig om du kan" lek i vardagsrummet. Vi har möblerna så placerade där att man kan springa runt dem, och de gjorde jag och Hector. Jag först och Hector sedan. Mattorna bara flög omkring och låg kvar i skrynkliga högar efter vår framfart. 

Jag hade mitt tuggben, eller egentligen är ju alla tuggben mina, i munnen och sprang iväg med det och Hector kom efter ! Men inte hann han ikapp mig inte, men så plötsligt tvärvände han och mötte mig istället. Då blev jag så paff så han kunde utan problem ta mitt tuggben och springa iväg med det ! Rackarns brorsa ! Nu måste ju jag springa efter honom !!!!!

Matte hon bara skrattade hon ! Men så fort Hector skällde sa matte "FY !" och jag trodde ju att det var mig hon sa till, fast jag inte visste varför, så jag stannade och tittade frågande på henne. Då sa hon bara "Förlåt Wille, det var inte dig jag menade". Naturligtvis förlät jag henne och pussade henne på handen. Nästa gång Hector skällde, då hade matte lärt sig, och sa istället "Hector, FY !"

Då fattade jag ju att det inte var mig hon pratade med. Så jag fortsatte med mitt tuggben medan Hector blev tyst av häpenhet.

Ja vi håller på och lär oss allihopa just nu. Men skoj är det !

Av Wille - 6 maj 2010 22:21

Det blev en rätt hektisk dag idag.

På några av bilderna här ser man hur lika vi är. Vi har varken samma mamma eller pappa, men visst är vi lika trots det ?

Jag och Hector har haft jätteskoj. Vi har busat mest hela dagen, haft dragkamp, varit på flera promenader och även haft ett par diskussioner.

Nu ska vi sova.

Natti Natti !







   


Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skapa flashcards