willebus

Alla inlägg under maj 2010

Av Wille - 6 maj 2010 12:01

Lillebror och jag har tillbringat förmiddagen med att bekantat oss och leka. jag trodde jag kunde bestämma lite över den här lilla killen, men han sa till mig direkt då jag var för "påig" Till sist så lärde jag mig att respektera honom för den lilla mysige kille han verkar vara. Men det tog några diskussioner över tuggben, morötter och leksaker. Han lånar mina saker, men så snart jag säger till honom så släpper han dem. Tuggbenet har matte dock lagt undan tills vi har varsitt. Morötterna ligger kvar på golvet, och vi tar väl en tugga då och då.

Han tog min favvoleksak några gånger, men när vi sedan kom på att vi kunde ha kul med den tillsammans och ha dragkamp, ja då var det ju riktigt skojigt.

Matte och Mellanhusse, som är hemma, idag, springer ut med lillkillen i koppel stup i kvarten. Han behöver visst gå på toa ofta han.

Nu har jag också varit ute en stund tillsammans med Lillebror. Det var skönt. Jag visade brorsan ett och annat, som t ex att buskar kan klia en på ryggen, eller ge svalka när det är varmt. Ingen av kompisarna var ute, och förresten så gick vi inte de vägar där vi brukar träffas, för matte ville att vi två först skulle lära känna varandra, sen hälsa på mina kompisar.




  


Men som tur är får både jag och Lillbrorsan en stund med matte för oss själva. Hon tar ut den ena av oss först, oftast lillebror på en kort kissrunda, sedan hämtar hon mig och vi gåre en längre runda där vi också busar. Det är skönt, för då blir inte allt så annorlunda. Jag får fortfarande rå om matte själv ibland, även fast jag gärna också delar henne med lillebror.

Nu har Lillbrorsan somnat, och jag tror jag ska ta mig en eftermiddagslur jag med.

Javisst jag höll på glömma en sak, när matte ropar på Lillbrorsan så ropar hon "Hector, kom då", så jag antar att det är hans namn, precis som Wille är mitt. En sak till, både Hector och jag älskar att bli kliade på magen.



Av Wille - 6 maj 2010 08:30

Tidigt i morse tog husse med mig ut till bilen, jag hade nästan inte hunnit gått på toa. Men det gjorde jag på vägen till bilen. Sedan skjutsade vi Lillhusse till skolan, hämtade upp matte och åkte igen.

Vi kom till en stor asfalterad plats där det knappt fanns någon gräsplätt alls.

Men matte tog ut mig en stund till för hon gissade att jag behövde gå på toa. Så skönt att inte behöva säga till om sådan självklara saker.

Sedan satt jag spänd i bilen och väntade, för jag hade kännt på mig sedan i förrgår att det var något på gång, men ännu tydligare blev det igår. Då kom matte hem med en till vatten och matskål samt ett koppel.

Nu var vi alltså här då.

Matte och husse gick iväg och försvann in i en stor grå byggnad. Sedan dröjde det ett tag innan de kom tillbaka.

När de kom tillbaka så såg jag att huse bar på ngt svart och han kom inte till bilen, han gick till en lite gräsplätt en bra bit bort, medan matte kom till bilen och hämtade mig. Det var så skönt att sträcka på benen. Men jag hade inte tid att rasta mig för jag hade jättebråttom till det där som husse burit på, och ville träffa den snarast ! Så jag drog iväg med matte, men så sa hon till mig skarpt att sakta ner, då gjorde jag ju det.

Snart var vi framme. Jag blev överraskad av vad som väntade på mig där. Det var en liten liten hundvalp som liknade mig en hel del.

Jag började rätt tufft tala om för den där valpen att här är det jag som bestämmer. Han sa inte så mycket, utan kröp mest ihop, och husse bytte med matte och flyttade mig en bit därifrån så valpen fick möjlighet att hälsa på mig, utan att jag, som matte sa, "vräkte mig över honom".





     


Jag lät honom nosa av mig, under husses vakande öga. När han gjort det var allt lugnt. Sen ville jag leka. Men se det fick jag inte alls det. Nu gick vi istället mot bilen för att åka igen. Nykomlingen åkte snålskjuts i mattes famn hela vägen hem. Emellanåt kikade jag över mattes axel för att se om han var kvar, för han var så tyst. Jo då han låg kvar där och hade gömt nosen under mattes arm.

Skönt då kunde jag lägga mig till ro där i baksätet, tryggt förvissad om att den här killen kommer ingenstans, så länge bilen rör sig.

Så småningom stannade bilen och jag for upp.

Sådär nu ska vi se vart vi är tänkte jag. Ahh hemma såg jag ju rätt snart.

Då så, då var det bara resten kvar att visa den här lilla nya killen. Nu har han träffat matte husse, mig, bilen, nu är det bara alla kompisarna, promenadsträckorna och hemmet vårt kvar.

Gissa om han kommer att få se och vara med om mycket.

Vi gjorde sällskap in både Lillkillen och jag gick i koppel.

"Här ska inte bäras omkring på", sa matte bestämt när husse ville bära in den här nya killen.

"Vi bär honom bara uppför och nedför trapporna, annars ska han gå själv." fortsatte hon. Så blev det.

Av Wille - 5 maj 2010 16:20

Dagen började rätt lugnt, med de vanliga promenaderna.

Men sedan hade matte en överraskning till mig. Vi skulle träffa Aylen och jag skulle få BUSA !

Matte och jag tog bilen och hämtade upp Aylen och hennes matte. Sedan åkte vi till en stor grön gräsmatta, med en massa spännande dofter på. Den var inhägnad och vi fick härja helt fritt. Vi började med lite bus, innan vi så nosade av gräsmattan.

Ett litet tag försvann matte och jag såg en stund efter henne, men sedan så var det fart igen för Aylen kom och tacklade mig.

Vi hade jätteskoj.

Efter en stund kom matte tillbaka, hon hade tydligen varit och hämtat min korv och kameran i bilen.

Matte och Aylens matte satt på en soffa och slöade lite medan vi två, jag och Aylen hade skoj. Ibland ropade min matte på mig, och jag kom som ett skott, och ibland ropade Aylens matte på henne och då kom hon i full fart också.

Matte hade korv med sig, och det gillade jag.



   


      


  


Efter ett tag kopplade matte mig och Aylen kopplades också, och sedan gick matte iväg en sväng. Efter en stund hämtade hon mig och sa till mig att hjälpa henne att leta upp korvbitar som hon tappat ! Klart jag gjorde.

Först hittade jag inga och förstod inte riktigt vad matte ville, men efter en stund hade jag fått grepp om vad det var frågan om, så då satte jag fart. Jag hittade flera stycken som hon tappat, men inte fick hon dem av mig inte, näe jag åt ju upp dem jag.

Sedan hann vi busa en stund till innan det var dags att åka hem igen.

Av Wille - 4 maj 2010 21:45

Idag när husse hämtade matte så fick jag följa med igen ! Jag börjar ju bli rätt så bilvan numera. När vi hittat matte så åkte vi hemåt, trodde jag. Men istället blev det en sen kvälls promenad med både matte och husse.

Vi stannade på en mysig plats, ett naturreservat på vägen hem. Sedan tog vi en promenad en bra bit in på det naturreservatet.

Jag var så glad ocjh husse påstod att jag hade en massa överskottsenergi, för jag bara liksom studsade i kopplet. Ja på naturreservat får tydligen inte hundar vara utan koppel. Matte som höll i kopplet fick säga till mig flera gånger, för jag ville bara springa och busa och nosa precis överallt. Men hur skulle jag göra för att hinna med det ?

När vi efter en rätt lång stunds promenad vände tillbaka till bilen, så kunde jag inte hejda mig, jag bara for omkring i kopplet, ja så långt det nu gick.

Jag skulle ha kunnat promenera där länge till !

Matte sa att hon var nog tvungen att låta mig göra av med lite energi i morgon, så hon hoppas på fint och varmt väder så det kan bli en lång och härlig promenad.

Näe nu ska jag kanske då säga till husse att jag vill sova, för matte lär nog vara uppe en stund till. Hon har lite svårt att lägga sig direkt efter jobbet.

Sov gott alla kompisar !

Av Wille - 4 maj 2010 13:58

Nu har matte och jag precis kommit in från en skön eftermiddagspromenad. Det är härligt väder ute.

Vi var först till ängen och busade. Sedan gick vi in i skogen då dte var rätt varmt i solen. I skogen var det skugga och där blev det en del promenadslingor och en massa spännande dofter att lukta av.

När vi kom hem var det dags för mat tyckte matte. Hon åt lunch, men jag ville inte ha något. Nosade på maten, och lämnade den. Det får vara till det blir lite svalare ute.

Nu har jag tänkt ta plats på balkongen och lägga mig och vila en stund.


  

Av Wille - 4 maj 2010 10:45

Idag var jag ute på en förmiddagspromenad med Mellanhusse. Lillhusse är i skolan igen men Mellanhusse är hemma. Det är alltid lika skoj, för han busar nästan jämt när vi är ute på promenader. De blir inte långa, men de bli busiga. Idag träffade jag dessutom på Lorden, min schäferkompis. Han ropade på mig och jag stannade till och tänkte hälsa. Men det fick jag inte för Mellanhusse, eller Lordens husse, inte just då. På vägen tillbaka hälsade vi en kort stund på varandra dock.

Lordens husse sa att han måste träna sin hund att lyssna på honom och inte hoppa upp på terassräcket så snart en hund passerar, han kan ju skrämma någon. Vilken är väl då bästa träningsredskapet om inte bästa kompisen.

Mellanhusse och jag gick vidare och det fanns en massa intressanta dofter ute idag, för det har precis regnat.

Av Wille - 4 maj 2010 08:15

Jag trodde jag skulle få en storebror, men det blir en lillebror istället !

Min nya Lillebror kommer hem till oss under den här veckan. Det är två stycken husse och matte väljer mellan. Det blir svårt att välja en säger de, för de är så söta båda två  !

Fast jag kan ju tänka mig båda två faktiskt ! Tänk vilket bus det blir då.


    


Av Wille - 3 maj 2010 20:15

Idag har det varit en rätt lugn dag fram till 17 - tiden ungefär. Då tog matte med mig på en biltur, en rätt lång sådan. Med i bilen var även Nea, hennes matte och husse samt Lillhusse. Nu skulle vi ut på en utflykt tydligen.

Vi åkte ett tag och sedan kände jag igen svängarna där jag låg och slumrade i Neas husses knä. Skulle vi åka till Carrie igen ! ?

Mycket riktigt, när vi stannade på gammelmattes gård så hade jag och Nea jättebråttom ut ! Nea hade fått syn på lammungarna och fåren och hade redan en åsikt om vart hon skulle, medan jag mest letade efter Carrie.

Neas matte tog med Nea närmare fåren tills en av tackorna började stampa, då stannade de. Neas matte ville ju varken att fåren skulle rymma eller stångas.

Matte och jag gick och hämtade Carrie istället vi.

Sedan bar det av ut till bushagen igen där vi kunde härja fritt utan att behöva avbrytas av något. Vi lekte alla tre och Carrie försökte retas med Nea, men Carrie fick då snabbt lära sig att det gör man inte ! Så var det löst.

Vi hade jätteskoj. Matte både fotade och filmade, men fotona blev lite väl suddiga så hon valde bara ut några av dem.

Filmen däremot kommer upp senat i morgon kväll på Youtube.


  


Vi träffade också två andra hundar, som jag ännu inte bekantat mig med så mycket. De heter Oscar och Cheri. Oscar är en mysig blandras och Cheri är en Japansk Spetsflicka. De var mycket trevliga de med, men Cheri var lite högljudd ibland och Oscar lite buffig. Men de var snälla och busiga båda två.


  




Efter en stund så fick Lillhusse följa med gammelmatte till lammen, för de skulla ha mat. Nu var det Lillhusses tur att mata lammen, och han tyckte det var jättemysigt. Men även Neas husse fick mata lammen och han tyckte det var mysigt, precis som Neas matte tyckte i går.


  


Så småningom var det dags att kliva in i bilen och åka vidare mot nya mål.

Nästa gång vi stannade var vi hos Puffy och Caddy. De var inte inne just när vi kom, så dem hälsade vi på lite senare. Istället gick Nea och hennes matte och husse till Kattungarna, ja först visste jag ju inte att de bodde där, men nu fick även jag träffa dem.

Nea hälsade först på dem. Hon pussade och pussade och pussade ännu mera på dem. Jag tittade bara på, helt konfunderad över hur små de där kattungarna var. När de lät blev både jag och Nea jätteoroliga för de lät ju nästan som små valpar.

Lite senare fick även jag hälsa på dem. De var så mjuka och pälsen deras kittlade i nosen så jag fnös ett par gånger innan jag nosade vidare. När den som jag hälsade på började pipa, då började jag pussa på den, och genast blev den alldeles tyst och började istället liksom låta på något annat sätt.



     


Mamma katt kom och tittade efter vad som pågick, men hon tyckte inte att det gjorde ngt att jag hälsade på dem. Hon bara strök sig mot benen på Caddys matte som höll i kattungen, sedan gick hon tillbaka till de andra små syskonen.

När jag fått hälsa en stund så kom Nea och ville busa så då blev det bus.

Vi hittade en sorts boll som rullar och släpper ut godis om man puttar tillräckligt på den. I den här var det mycket godis, så Nea och jag turades om med den. Det var skoj. Den var rolig att rulla. Vi hittade också en liten PET flaska som vi busade med en lång stund. Till slut var den så i hopknycklad som den bara kunde bli, och då slängde Neas matte den.


Efter ett tag blev det så dags att åka hemåt igen. Men det gjorde inget för jag var både trött och hungrig. Nea var hungrig hon med. Jag somnade rätt snart i Neas husses knä. Sedan sov både han och jag en stund i bilen.

Vi lämnade först av Nea med familj, sedan åkte vi själva hem och åt kvällsmat ! Så gott. Men både Lillhusse ovch jag somande fort efteråt och rätt länge tjatade jag på husse att han skulle komma ochlägga sig, innan han kom till skott och lade sig. Då lufsade jag med honom till sängen och somnade jag med.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards