willebus

Alla inlägg under juni 2010

Av Wille - 19 juni 2010 15:15

Nu har husse och jag varit ute på en skön promenad. Snart får vi besök här, för matte har sagt att vi ska var hundvakt till Nea och Aylen. Då blir det 4 stycken hundar här och väldigt livat !

Av Wille - 18 juni 2010 13:00

Idag ville matte leka en hel del med mig, i alla fall just nu !

Hon hade plockat fram godisburken, och jag visste vad som väntade för vi testade häromdagen också. Ja i alla fall trodde jag att jag visste.

Matte hade godis i handen och jag satte mig snällt och räckte vacker tass och fick godis. Provade en gång till och en gång till. Godis kom det. Men så när jag testade igen, då kom det inget godis. Jag blev lite snopen och tittade undrande på matte. Hon stod bara där och höll godiset precis utom räckhåll för mig. När jag gick mot henne, då fick jag godiset. Aha tänkte jag bara. Sedan gjorde jag det igen och igen. Sen ställde matte sig bredbent och höll godiset så att jag måste gå mellan hennes fötter för att få det. Funderade en stund, men gjorde det sedan. Då fick jag godis igen. Sedan tog matte ett nytt steg och höll godiset så jag måste gå mellan hennes fötter för att få det. Så jag gjorde det igen. Sedan tog hon flera steg och jag gick mellan hennes fötter. Det var faktiskt lite skojigt ! Plötsligt kommer Hector och vill vara med han också. Matte låter honom vara det och snart går vi nästan bredvid varandra mellan mattes fötter. Naturligtvis får vi godis båda två !

Sedan byter matte lek och håller en godis framför mig, och nu får Hector vänta utanför en stund och bara se på. Jag försöker räcka vacker tass, men inget godis, sedan provar jag med att sitta hyfsat fint, inget godis.

Då backar jag bort från matte en lite bit för att fundera, då får jag godis igen ! Så gör vi några gånger innan matte tycker det räcker.

Istället ställer hon sig bredbent då och vill ha mig att stå nedanför henne, mellan hennes fötter med huvudet åt samma håll som matte. Det tar en stund innan jag förstår, men när jag förstår och ställer mig nedanför matte och mellan hennes fötter, då blir det godis igen. Sedan tar vi några slalomsteg igen, och sen gör vi om att jag ska stå nedanför matte och mellan mattes fötter. Då blir det godis.

Sen får också Hector komma in och prova lite saker han med. Just när vi leker som mest, då slutar matte leka med oss och börjar istället gosa med oss.

Hon gör oss sällskap på golvet och börjar klappa både mig och Hector. Naturligtvis rullar jag över på rygg för att få min magge lite kliad på. Det är skönt. Hector lägger sig snart ner han med och då sitter matte där och kliar på två magar samtidigt. Jättemysigt.

Av Wille - 18 juni 2010 10:30

Idag när matte och jag tog vår förmiddagspromenad så mötte vi en liten svart cockervalp. Hon var 6 månader, jättesöt och alldles kolsvart. Men jag fick inte leka så värst länge med henne för hennes matte hade lite bråttom ! Men jag hoppas ju jag får träffa henne oftare.

Helt plötsligt har det kommit en massa nya hundar här omkring nu bara den senaste månaden. Det har förutom den här lilla cockerflickan också flyttat in en brunsvart Chihuahua, en brunvit springerspaniel, en till borzoi och en rottweilervalp. Det är rätt många det på bara en månad. Hoppas jag får bekanta mig närmare med dem alla, för jag vill ju gärna träffa mina grannar. Det är skojigt ju. Alla har jag ju träffat, men jag vill leka med dem lite oftare.

Vi såg också Gizmo på lite avstånd, grannens katt alltså. Han var väl ute för att checka av sitt revir kan tänka.

När vi kom hem igen så busade jag och Hector en stund tills vi var rätt trötta, då fick vi våra tuggben att tugga på. Det var gott, även om vi hade en del diskussioner om vem som skulle ha vilket tuggben, så kom vi i alla fall överrens om vilket som var vems.

Av Wille - 17 juni 2010 22:53

Ikväll tog jag med matte ut på en kvällspromenad. Det var svalt och skönt ute, och då piggnar jag till lite. En massas spännande dofter fanns det överallt, och jag var väldigt upptagen av en doft när jag hör de ett ljud en bit bort. När jag lyfter på huvudet får jag syn på något jättestort och grått med svarta fläckar på. Jag stannar upp och hajar till, sedan känner jag igen honom, det är ju min Grand Danois kompis som vuxit ngt enormt sedan jag såg honom senast. Jag blev jätteglad och började vifta som bara den på svansen. Matte lät mig gå fram och hälsa och jag blev jätteglad. Vi lekte en stund med varandra, det var jätteskojigt. Senast jag såg honom var han bara några månader gammal, nu var han 7 månader och hade blivit jättestor, större än Lorden, men så mycket smidigare. Efter en stund gick matte och jag vidare på vår promenad, och vi tittade länge efter varandra för jag hade ville leka en stund till.

Snart fångades mitt intresse dock av något annat, det var en randig katt som var ute på sin kvällsrunda och gick över gångvägen en bit framför mig. Jag fick inte springa efter den för matte.

Så vände vi hemåt efter en stund. Plötsligt fick jag syn på något väldigt underligt djur. Det gick ungefär som våra marsvin, men när jag så kom närmare så såg jag att det var en igelkotte. Han var också ute på sin kvällsrunda. Jag hade gärna velat följa efter honom, men matte tyckte vi skulle lämna honom ifred.

Istället stod vi och tittade en stund på honom på avstånd. Matte tycker väldigt mycket om igelkottar, så hon var sur för att hon glömt kameran hemma ikväll.

Strax därpå tyckte jag att det kom förbi en doft av katt, men jag såg ingen istället studerade jag en annan intressant doft av en välluktande tjej som gått förbi här. Mmm.

Matte däremot hon såg katten. Den hade gömt sig bakom en av buskarna utmed rabatterna här hemma. På vägen hem fick jag träna lite i att gå ordentligt i kopplet igen. Det hade jag ju även fått göra lite då och då under promenaden. matte gjorde några vändningar med mig och var jätteglad för jag följde henne så fint ikväll. Men vadå, det är alltid roligt med en rolig och glad matte - eller hur ?

Väl hemma igen så lade jag mig och vila en stund, men Hector försökte busa med mig, men jag ville inte busa, så jag sa till honom att lugna ner sig.

Av Wille - 17 juni 2010 12:04

Ja det påstår matte i alla fall. Den 28 Juni blir jag 1 år gammal. Undrar om jag räknas som vuxen då och får göra lite mer vad jag vill. Får se vad matte hittar på tills dess !

Dessutom blir Hector 4 månader i övermorgon redan.

Jag tyckte ju att det var rätt nyligen han kom hit som en liten osäker valp, men nu har han blivit väldigt kaxig och utmanar både mig och andra på lek och bus och dragkamp om leksaker. Men det hör väl till antar jag, och jag skulle ju inte tala sanning om jag påstod att vi inte har skojigt tillsammans. För vi har jätteroligt, speciellt när vi busar och far omkring !

Av Wille - 17 juni 2010 10:30

Idag tog matte med mig ut på en skön förmiddagspromenad. Det är rätt varmt ute idag, så jag ville helst gå i skuggan, och tydligen matte också, för vi gick i den skugga vi kunde hitta. Vi gjorde oss ingen brådska på promenaden och det var skönt. Matte hittade en massa blommmor och buskar hon ville fota, och med mig då också på bild förståss. Det var lite svårt att sitta stilla ibland, speciellt när Gizmo, grannens svartvita katt, gick förbi en liten bit bort. Men sitta kvar skulle jag. Försökte resa mig och gå Gizmo till mötes, men det tillät inte matte alls.

När matte fotat klart så gick vi vidare. Vi passade på att busa lite med en pinne som matte hittade också. Det var skojigt. Efter ett tag kom vi hem och då var jag rätt törstig.





Av Wille - 17 juni 2010 00:37

Efter allehanda godiskonster och vattenkonster så blir man ju rätt trött. Så även jag, så vi lade oss att sova när vi fått vår kvällsmat.

I morgon är matte ledig också, så då ska vi se vad vi ska hitta på.


  

Av Wille - 16 juni 2010 21:15

Jo ibland hittar matte på konstiga saker.

Som ikväll t ex. Först plockade hon fram vår godisburk med allehanda godisar i, men just nu mest leversnittar och oxköttsbitar.


  


Sedan tog fram en glasskål med vatten i. Först trodde jag hon tröttnat på våra vanliga vattenskålar, men sedan förstod jag ju att det här var något annat som var på gång. Hector stod redo vid vattenskålen med ögonen på godiset i mattes hand, jag stod en bit bakom matte med koll på godiset.

Plötsligt började matte slänga vårt godis i vattenskålen av glas ! Jag tittade på henne väldigt undrande, medna Hector satte ner nosen i vattnet utan tvekan och plockade upp godiset. Sedan fortsatte matte kasta godiset i vattenskålen och Hector tog dem. Vid några tillfällen försökte jag med, men jag var för avvaktande så Hector han hann först. Efter en stund fick Hector vänta vid sedan av, och nu var det visst min tur att hämta godiset.

Nja tänkte jag, vatten är ju inte min favoritvätska att stoppa huvudet i.

Men efter en stund blev det alldleles för frestande, så jag tog lite försiktigt upp godisbiten från vattnet, och åt upp den. Matte fortsatte kasta godis i vattnet, och jag tog den. Nu började jag få snits på det, så nu förstod jag vad det gick ut på. Ibland hamnade godisen i vattnet, ibland hamnade den utanför. Alla gångerna tog jag dem. Det var ju lite skoj det här.

När matte tyckte det räckte med godisvattnet, då fick jag räcka vacker tass, och det kunde jag ju. Men jag ville ju helst att matte skulle ta min tass också, men det var ju lite svårt för henne som bara har två "tassar" att använda. En gick ju åt för att hålla i kameran och en till godiset. Så matte lade ifrån sig kameran och sedan fortsatte vi med "vacker tass" och att "sitta fint".

Här är en liten filmsnutt på den övningen :


http://www.youtube.com/watch?v=9KJBifdm0do


Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards