willebus

Alla inlägg under juni 2010

Av Wille - 16 juni 2010 19:15

Nu har Hector kommit hem igen, och allt känns som vanligt. Solen skiner ute och det har varit skönt. Det är full fart här och har varit det större delen av dagen idag. Men just nu ligger Hector och sover en stund. Själv sov jag tills nyligen, då märkte jag att jag var hungrig. Matte, Lillhusse och Husse har ätit nu och husse håller på att pyssla med våra matburkar. Så nu ska jag skynda mig ut i köket så inte buset äter upp min mat också.

Bus · Gott · Skönt
Av Wille - 16 juni 2010 13:45

Ja det har varit en relativt lugn dag idag. Vi har sovit, busat en del, och sedan tuggat våra tuggben, mellan promenanderna.

Av Wille - 15 juni 2010 12:44

Ja det är det. Jag sov gott i natt också men väcktes av husse vid halv åtta tiden för då var det dags att gå upp. Matte kom upp hon med.

Idag ska Lillhusse ha avslutning i sin skola, sedan har han också sommarlov, och vad jag förstått betyder det att han är hemma hela dagarna.

Matte rastade mig en sväng efter frukosten för det var dags att åka för dem. Själv stannade jag hemma hos mellanhusse, för han behövde lite sällskap.

När de kom tillbaka tog matte ut mig en sutnd igen, och sedan fick jag mitt goa tuggben, som jag får ha alldeles själv idag. Men lite konstigt tomt är det ju, för jag är van att ha Hector omkring mig hela tiden. Men han kommer visst hem framemot kvällen säger matte.

Av Wille - 14 juni 2010 18:26

Nu vet jag vart matte och Hector tog vägen. De är hos Neas husse och matte. Hector ska visst vara där idag eftersom matte jobbar och mellanhusse är här med mig. Han ska visst miljötränas och sova borta hörde jag. Får se hur det går.

Av Wille - 14 juni 2010 14:15

Ja det undrar jag allt. För ett bra tag gick matte ut med Hector, och de har inte kommit hem än ? Får nog ta och kika in hos Hector och kolla läget tror ja Det är bara jag och mellanhusse hemma just nu. Fast det är rätt mysigt det med, för då får jag gosa helt ensam med mellanhusse. Får se om de andra dyker upp snart.

Av Wille - 14 juni 2010 10:15

Jisses vilken fart det blev på husse i morse ! Han hade försovit sig ! 

Hector började med att försöka väcka honom med pipande och gnällande, och jag hjälpte till. Så till sist så kom han upp i alla fall. Sedan satt vi och tittade på honom där han vimsade runt. Men så kom han äntligen iväg.

Matte är också uppe för det gick ju inte att sova i sådant oväsen tyckte hon. Strax därpå kom mellanhusse upp han med fast han har sommarlov, han hade tid hos tanddoktorn, en kontroll bara. Lillhusse var redan i skolan och först imorgon har han avslutning. Men så är han ledig hela sommaren och nästan hela augusti också.

Medan mellanhusse och matte satt och drack förmiddagskaffe/frukost fick Hector fnatt ! Han började fara runt som jag vet inte vad och jag lockades ju med. Ute regnade det och var jättetråkigt väder så där var det inte skoj att busa.




  

Av Wille - 13 juni 2010 14:00

Matte är väldigt bestämd i sin träning just nu. Vi tränar ngt på nästan varenda promenad. Visst det låter jobbigt, men för mig som älskar godis är det helt ok för jag får alltid ngt gott när jag gör rätt, eller ibland blir det en stunds bus också antingen med en pinne eller ngt annat som vi hittar.

Men idag t ex, så var jag väldigt ivrig och hade bråttom ut. Inte för att jag var nödig utan mer för att det var skojigt med promenader.

När matte stod och väntade på att jag skulle sätta mig för att få på kopplet, så kunde jag inte det för jag var så glad över en promenad.

Matte lade då upp kopplet på hyllan igen, och jag blev orolig att vi skulle hoppa över promenaden och satte mig ner i rena häpenheten. Då lyfte matte upp handen, för att ta kopplet, trodde jag men satt kvar. Istället tog hon en godis från hyllan som jag fick för jag satte mig frivilligt, det var jättegott.

När jag satt kvar kom även kopplet och jag fick gå ut. Vid ytterdörren stannade matte och väntade på att jag skulle sätta mig, och efter en stund insåg jag att det var bäst att sitta ner för att få komma ut någon gång. Då fick jag mer godis och sedan gick vi ut.

Av Wille - 13 juni 2010 11:30

Utanför var det några barn som kom fram lite överraskande för mig så jag skällde på dem, men fick en tillsägelse av matte att vara tyst och sätta mig ner istället och låta dem hälsa på mig. För barnen hade blivit lika rädda när jag skällde på dem som jag blev överraskad när jag såg dem.

Jag satte mig ner, och efter en stunds väntan vågade den minsta pojken sig fram till mig och hälsade på mig med försiktiga små händer. Jag blev ju så glad så jag pussade honom på handen och sedan lade jag mig på rygg för jag ville bli klappad på magen.

Då frågade den ena pojken, varför jag lade mig ner. Matte svarade : 

"För att han vill bli klappad på magen, för han tycker om er."

"Men varför skällde han på oss då" frågade då den äldre pojken.

Och matte förklarade

"Jo när ni kom fram runt hörnet, så kom han själv precis ut genom ytterdörren och han hade varken hunnit höra er eller hunnit se er innan ni bara dök upp. Då blev han lite rädd för er samtidigt som han blev överraskad, därför skällde han".

Då klappade den minsta pojken mig försiktigt på magen och sa förlåt, sedan satte han sig ner på asfalten och gav mig en mysig kram. Jag pussade honom tillbaka. Då skrattade han och kramade mig en gång till.

Hans mamma stod i närheten och hon bara smålog åt oss. Den äldre pojken, som kanske var 6 år eller så, han var lite mer försiktig. Men när han så småningom närmade sig så lade jag mig på rygg igen och försiktigt vågade han sig då ända fram och gjorde som lillebror, klappade mig på magen. Jag som älskar att bli klappad på magen tyckte det var jättemysigt. När den äldre pojken slutade klappa mig på magen då reste jag mig lite försiktigt upp och pussade honom på handen, flera gånger. Då fick jag en kram av honom  också. De frågade vad jag hette, och matte svarade "Wille".

Nästan samtidigt sa då båda pojkarna "Hej då Wille". Jag viftade på svansen och såg en stund efter dem medan de försvann bort mot sin pappa som stod lite längre bort.

Sedan tyckte matte vi skulle gå vidare på vår promenad. Vi gick förbi Lorden och vi hälsade glatt på varandra. Men så mycket bus blev det inte för de hade gäster.

Snart var jag hemma hos Hector igen, och då tog vi en busrunda.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards