willebus

Alla inlägg under juli 2010

Av Wille - 24 juli 2010 19:58

Matte kom hem med en sån där Apportbock idag, ja det kallas ju så .....gör det inte ?

Den skulle jag ta i munnen och helst bära på, men idag testade matte bara att vi skulle ta den i munnen. Det gjorde jag ju gärna, för jag fick godis varje gång.

Vi höll på så en lång stund, tills matte testade med Hector också. Att jag fick godis varje gång gjorde ju att jag gärna ville ta den där apportbocken flera gånger, så jag försökte norpa den från Hector ett par gånger, men det ville inte matte att jag skulle göra, så jag fick väl låta bli. Efter en stund gav hon den till mig igen, det var skojigt för då blev det mer godis !


  

Av Wille - 24 juli 2010 18:30

Näe för idag har matte varit på utställning med Aylens matte och husse. Hur jag kan veta det ? För att matte luktade Nea och Aylen på långt håll, dessutom luktade hon av en massa andra hundar också.

Hon kom hem med en stor sak som vi fick gå in i. Den var mjuk och gosig så vi testade den på en gång. Det kallades visst för Kanvasbur. I den låg det godis också på en mjuk fäll. Det gillade jag ju och gick in i den flera gånger.

Hector med för den delen.



  


Efter en stund ropade matte på oss, då hade hon köpt något nytt godis till oss, något som kallades burgare, våmburgare. De var jättegoda, även om jag till en början tittade lite skeptiskt på dem. Men när jag väl smakat, då insåg jag att de var jättegoda, och tuggade i mig den lugnt och stilla, och smakade på varje tugga. Mumsigt mumsigt.

Av Wille - 23 juli 2010 19:30


Idag gick matte iväg en sväng till Centrum med några av våra gäster.

Under tiden kom det ännu fler gäster och grattade husse. De hade inte kunnat komma igår, så de kom idag istället och inte gjorde det mig något, för det blev ju då tårta en gång till ! Dessutom ännu mer gos och bus.

Men det som var roligast var att jag fick träffa en ny kille idag, kanske blivande kompis så småningom. Han kallades jag Camro.

Vi tog en promenad med våra mattar och hussar så att vi fick bekanta oss med varandra.


  


Sedan fick vi leka i en av rasthagarna en stund tillsammans, men mest blev det nog att vi skvättmarkerade efter varandra.

Husse tyckte det såg roligt ut, inte vet jag varför, kanske för att jag skvätte på en fläck, så kom Camro och skvätte och då måste jag skvätta på samma ställe igen och så kom han, ja så höll vi på ett tag........

Lite lekte vi men inte blev det mycket, vi var upptagna av annat vi.


  


Efter en stunds "möte" i hudhagen så gick vi in och då började vi "mäta" varandra inomhus lite tveksamt, men det fick vi snart sluta med, för det gillade inte mattar och hussar.

Så då gick vi mest omkring och nosade på varandra. När så matte kom hem, då hade vi lugnat ner oss en del, men vi började mäta varandra igen när hon kom, det var ju min matte och en måste ju "impa" lite. Men se det fick jag inte för henne, istället krävde hon, att jag skulle flytta på mig, så det gjorde jag ju.

Jag försökte närma mig Camro flera gånger, men matte sa nej och då fick jag flytta på mig. De gånger inte matte var där, då var Aylens matte där istället och talade om att vi skulle uppföra oss. Camro han gick bara undan hela tiden, jag ville ju ha en lite diskussion, men det lönade sig inte att försöka locka fram den, för han hade helt enkelt ingen lust alls att diskutera. När vi så småningom lugnat ner oss (ekller kanske jag mest) då fick vi umgås igen. Men så snart vi bara ens försökte "mopsa oss" då var en av mattarna där och sa ifrån. Så vi lugnade ner oss igen. 

Vi fick vi vara i ett annat rum medan gästerna, matte och husse fikade tillsammans. Matte ville inte ha hundarna runt bordet, och absolut inte alla av gästerna. De flesta gästerna brydde sig inte, men det fanns en och annan som inte gillade så värst bra att vi var vid bordet. De bjöd oss inte på tårta heller.

Det gjorde däremot husse och matte. Klart vi skulle smaka, fast då åt vi i skilda rum för att undvika ev diskussioner.

Lite försökte jag "spänna upp" mig, men det var en dum ide insåg jag snart för matte gillade det fortfarande inte och varken Aylens matte eller min matte tillät det heller.

Men allt lugnade ner sig så småningom.

Tårtan var jättegod, och jag hoppades på mer, men icke sa nicke. Det räckte med det jag fått tyckte matte och husse.

Av Wille - 22 juli 2010 23:45

Jo då för när matte kom hem från jobbet idag och de flesta gästerna hade åkt hem, då ville lillhusse och hans kusin åka och bada.

Först tyckte nog matte att det var så sent, klockan var ju runt 23 sa hon, men sedan åkte vi till vår favvosjö och där blev det bada av för både mig, Hector Carrie, Lillhusse och hans kusin. Vi hade jätteskoj. Jag ville gärna försöka simma efter lillhusse, men det var lite svårt. Fortfarande tycker jag det är lite läskigt när jag inte känner bottnen under tassarna. Men matte stöttade mig idag också, så jag chansade och simmaed ut till Lillhusse och hans kusin, de var ju inte så långt ut. Det var skojigt ju ! Carrie hon var ju värsta badbruden ! Jisses vad hon plaskade omkring.

Jodå fotades det gjorde det. Dessvärre blev bilderna lite väl mörka, så matte valde att inte sätta upp dem här. Ska se om vi kan få fram några bättre bilder, för morrmorr hade också kamera med sig.

Av Wille - 22 juli 2010 20:00

Ja här smiter dagarna förbi utan att man hinner med.

Som ni vet så fyller husse år idag. Det bjöds på tårta och bullar och kakor, ja även till oss. Matte jobbade då så hon kunde inte fota och husse hade fullt upp med gästerna, så några bilder hann han nog inte med att ta, fast matte har inte tittat efter än.

Det var Schwarzwald tårta som vi bjöd gästerna på ikväll. Mums.

När vi fikat första omgången, då dök Carrie upp med sin matte !

Jisses vad glad jag blev ! Det var ju längesedan som Carrie och jag träffades !

Vi började genast busa, precis som man ska när kompisarna kommer ! Vi hade jättekul - länge !

Av Wille - 22 juli 2010 18:00

Idag fyller husse år, så matte säger att det kommer en massa mysiga människor idag. Alla vill säkerligen prata med mig och Hector, vi är ju sötast eller hur ?

Dessutom vet jag från tidigare födelsedagar att det vankas tårta och en massa annat gott när det är kalas ! Jag "råkade" se tårtorna idag när husse "glömde" stänga igen en av förpackningarna efter sig. Mums, hade jag bara fått en lite stund till på mig, då hade jag nog provsmakat också. Men det hann jag ju nu inte ! Husse var för snabb.

Nej nu måste jag kila för det ringer på dörren !

Ha det bra kompisar, vi hörs efter kalaset, då ska jag minsann kika in och se vad ni haft för er de senaste dagarna.

Av Wille - 21 juli 2010 13:00

Idag är det en sådan där varm lite kvalmig dag igen. Vi har mest latat oss och tagit långsamma promenader. Lite fart blev det väl dock när vi mötte en lite Bulldogsvalp som ville leka. Men det fick han inte för sin husse, inte ens med Hector som är lite mindre än jag. Så istället gick vi förbi honom busade med matte lite lätt istället, och då i skuggan.

Men Hector var inte på direkt bushumör idag han var varm och trött så han ville helst bara lägga sig ner i skuggan och stanna där. Men det fick han ju inte för jag ville ju promenera jag. Det är mycket roligare. Men matte jämkade lite och vi stod stilla en stund så Hector fick vila sig, men sedan gick vi vidare. Väl hemma var vi rätt törstiga alla tre så vi stod och drack vatten nästan samtidigt allihopa.

Men sedan var det som om Hector kvicknade till lite för nu ville han busa. Jag och han gjorde några halvhjärtade försök att busa, men vi blev fort varma och sedan ännu mer törstiga.

Näe det blev en lugn dag istället, i alla fall tills vidare. För snart är det kväller, och med den svalare.

Av Wille - 20 juli 2010 11:30

Idag hittade matte på en ny lek med mig ! Den var rätt skojig.

Hon hade plockat fram ett lock till mig och lagt på golvet. När jag ville studera det närmare och gick fram för att kolla in och nosa på det, då fick jag godis. helt oväntat ! Matte rörde vid locket igen och jag gick fram och nosade på det, och fick godis. Sedan satte matte fingret på locket och började röra det runt, runt på golvet, och jag följde efter och satte tassen på det för att stanna upp det, och fick ännu mer godis ! Så rörde matte på locket igen, och jag satte tassen på det för att stoppa det och fick godis. Nu höll jag ögonen på mattes hand för så snart hon tog den mot locket satte jag tassen på dte för att "hinna före" och fick godis. Vi fortsatte så en stund till innan matte avslutade med att jag skulle räcka "Vacker tass" en gång och sätta tassen på locket en gång, då fick jag också godis. Det var jätteskojigt. Jag tittade förväntansfullt på matte för att se om vi skulle leka mer, men det verkade inte så och då kom Hector inspringade och började busa med mig.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skapa flashcards