willebus

Alla inlägg under september 2010

Av Wille - 25 september 2010 17:41

Jag, husse och Lillhusse tog en sväng på höstmarknaden idag. Med oss i sällskapet hade vi Nea och Aylen med sin matte. Det blev lite promenerande bland karuseller och torgstånd. Där fanns en massa spännande att se på och lukta på. Matte var på jobbet och Hector stannade hemma med mellanhusse.

Lillhusse ville handla godis så vi stannde vid ett torgstånd och gjorde det. Jag ville smaka av hans godisrem, men det fick jag inte.

Lillhusse ville åka några karuseller också, men då sa husse att det fick han göra med mamma (matte då). Vi strosade omkring lite och jag busade lite med Nea och Aylen.

Så småningom begav vi oss av hemåt, och där blev det lite mera bus med Nea och så Aylen förstås. Husse åkte iväg och mötte matte och tog med sig Hector, för nu var det hans tur att gå på höstmarknad.

Medan de var iväg så hade jag och tjejerna jätteskoj.


  

ANNONS
Av Wille - 25 september 2010 07:52

Snopna va ! För så här tidigt brukar ju inte vi blogga här hemma  ! Men idag blev det så, för matte har precis varit ute på morgonpromenad med oss och sedan blev det en stund för bloggande ! Ja i alla fall så vi hinne rsäga godmorgon.

Idag ska det bli lite äventyr har jaqg förstått av matte, för vi ska visst iväg på höstmarknad i grannbyn efter det att hon jobbat klart. Det ska bli spännande tycker jag. Vi får väl berätta senare hur vi hade det !

Tills dess Voffelitass så länge !

ANNONS
Av Wille - 24 september 2010 22:30

Vad glad jag blev ikväll när vår tjejkompis Carrie kom och hälsade på ! Jag hade haft en rätt lugn dag tills dess, men nu blev det allt annat än lugnt. Gissa om vi lekte. Vi jagade varandra runt runt, och så brottades vi. Det var skojigt. Dessutom tror jag nog Carrie ska till att komma i "period" för hon började lukta spännande så ett par gånger flörtade jag med henne. men vis av läxan senast så gjorde jag inte mer, utan bara flörtade. Men mest busade vi och hade helkul. Vi tog en promenad tillsammans också och det var jätteskoj för då fick jag visa henne runt lite mer häromkring. Mattar och hussar följde med, för säkerhets skull. Det var skönt ute så det blev en lite promenad.

Väl hemma igen fortsatte vi att busa. Vid 22 tiden åkte Carrie hem.


  

Av Wille - 24 september 2010 14:32

Idag tog matte med mig och Hector på en skön höstpromenad i det vackra vädret. Termometern visade på 20 grader ute så det var nästan sommarvarmt.

Det blev en skön promenad. Vi mötte några hundar, och ett par katter korsade vår väg. Men annars var det lugnt. Vi tog en promenad i en stor skog som finns här i närheten, där var det tomt på hundar och människor. Sen fortsatte vi vår promenad vidare. Det fanns en massa spännande dofter lite varstans för mig att lukta på. Hector han busade mest.

Väl hemma var det gott med vatten och en leverpastejsmörgås.

Nu ska vi busa en stund sen så blir det väl till att slappa lite till.


    


    

  


Av Wille - 23 september 2010 18:15

Ja det blev en vanlig lugn dag idag. Det var rätt skönt. Matte, jag och Hector tog en skön höstpromenad i det vackra vädret, sedan gosade vi en stund inomhus. Matte slappade, och vi slappade. När husse och lillhusse  kom hem så busade vi med dem en stund.

Lite senare så tog matte en till promenad med oss. Denna gång följde även husse med. Det var skönt.

Av Wille - 22 september 2010 10:30

Solen skiner och det är jätteskönt ute. Vi har varit ut en sväng på rastningspromenad nyss. Men jag hoppas det blir lite längre promenad på eftermiddagen.

Av Wille - 21 september 2010 21:45

Ja det är det. Det här var tredje gången egentligen, men förra veckan blev det ingen kurs för instruktören var sjuk, så i praktiken är det bara andra dagen jag är på kurs.

Men jag kan lova att jag tyckte det var jobbigt. Usch ja. Husse försökte ju hela tiden få min uppmärksamhet, och med godis och sådant så är det ju svårt för en hungrig hund som mig att ignorera honom. Samtidgt så var där en storvuxen tik, en sankt berhard, som luktade såååå ljuvligt, så koncentrationen för min del var inte på topp kan jag säga. Jag ville ju uppvakta tjejen, men husse var ju så frestande med godis och leksaker och allt, så det blev inte så mycket uppvaktande av. Nej jobbigt blev det. Och som om inte det räckte så var där en massa andra hundar som jag ville hälsa på eller visa upp mig för. Ojojoj näe jösses vilken kväll.

Men vi jobbade på husse och jag, och vi fick en rätt bra kontakt bitvis. Men jag orkade inte hålla koncentrationen hur länge som helst så ibland tappade jag den. Men husse var envis så rätt snart plockade vi upp den igen.

Men när vi så åkte hem, då somnade jag i bilen tror jag, för nästa gång jag tittade upp då hade vi stannat på vår parkering och var hemma.

Hemma möttes jag av en jätteglad Hector som bara ville busa. Men vem orkade det efter en sån här kväll, inte jag, så jag sa till honom att jag var inte leksugen. Då försökte han med husse istället, men husse var också rätt trött.

Matte jobbade men när hon kom hem föröskte han bjuda henne till bus, och det lyckades han med, speciellt när hon fick höra att jag inte var intresserad av bus ikväll. Men matte gosade med oss en stund sedan också, och det var skönt. Men ikväll lägger jag mig tidigt. Natti Natti !

Av Wille - 20 september 2010 18:15

Jo för idag så tog matte med oss på en fm promenad en sväng i det härliga höstvädret. Men precis utanför dörren blev det tvärstopp för då kommer vilda Diesel farande i full fart mot oss. Diesel, jo han är en lite chihuahua som är kaxig som få. Kan tro att en blir häpen när han kommer farande sådär plötsligt och bara överraskar oss. Först stelnade jag till, men sedan började han och Hector att leka, för de är kompisar sedan länge tillbaka, ja i alla fall sedan Hector kom till oss. Det var då inte utan att en annan började vifta på svansen också och ville vara med. Men matte höll mig kort en stund för att se att jag faktiskt inte tänkte bråka. Men varför skulle jag det. Diesel är ju helfestlig ju, och han inte arg för 5 öre. Nog visste han om att vi hade koppel på oss och han var lös. Varför var han lös, kanske ni undrar, jo för han var med sin husse på jobb här utanför och därför var han lös här. Hans husse ropade då och då på honom för att ha koll på honom.

Diesel kom först nära oss och busade, och så hoppade han iväg precis lagom långt bort för att vi inte skulle nå honom. Sedan kom han närmare igen och busade lite, och så hoppade han iväg. Så han retades !

Men vi lekte och hade jätteskoj.

Sen fortsatte vi vår promenad och på vägen hem såg vi Diesel skälla på en Dobermann. Samtidgt stod Lorden vid sin uteplats och ville vara med och busa han också. Jag fick alltså fullt upp att ha koll på allt, för på ett ställe hade jag Dobermannen och Diesel, och lite längre bort hade vi Lorden. Vilken väg tänkte matte välja ? Hon valde att gå förbi Lorden.

När jag ville fram och skryta lite för Lorden så blev matte sur på mig, ryckte till ordentligt i kopplet och när jag lyssnade så fick jag godis av matte och en massa beröm. Sedan gick vi förbi Lorden igen, och denna gång såg matte till att ha ögonkontakt med mig och så fort jag försökte se åt Lorden, då lockade hon spännande på mig och jag bara måste lyssna. Jodå hon har lärt sig en del på kursen vi just påbörjat. Då fick jag godis och beröm. Tredje gången jag gick förbi lorden då brydde jag mig inte om honom alls, för matte var intressantare. Då gick vi vidare på vår promenad.

På köpet följde Hector också med för han tyckte mattes godis var jättespännande. Jodå han fick också smaka.

Väl hemma igen så var jag rätt trött i huvudet så jag tog mitt tuggben och gick och lade mig att varva ner lite.

Matte skulle då visst iväg någonstans, för hon plockade fram våra speciella leksaker som vi bara har när hon ska gå iväg och vi är själva en stund. Inte mig emot.

När matte kom tillbaka efter en rätt så kort stund, då luktade hon jättespännande, och jag tittade överallt för att se vart kompisen hon luktade från var någonstans. Men jag såg henne inte alls. Gav upp och hälsade ännu mer på matte istället. Så plötsligt kommer hon, vår kompis CARRIE ! Gissa om jag blev jätteglad. Det blev ett väldigt rejsande på alla tänkabara golvytor som fanns, ja i alla fall ända tills matte stängde av till vardagsrummet och det hala parkettgolvet. men då fortsatte vi busa på resterande ytor. Oj vad vi sprang och som vi lekte alla tre. Det var jätteskoj. Matte och Carries matte de bara satt och fikade i godan ro, så vi hade bara att busa på !


    


     


När Carrie sedan åkte hem letade jag efter henne en stund innan jag fattade att hon åkt hem. Då tog matte istället med oss på en promenad, och sedan åkte hon till jobbet. Men snart kom mellanhusse hem från sitt jobb och tog oss med på en skön promenad. Sen dröjde det inte alls länge innan husse och lillhusse kom hem de med.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se