willebus

Alla inlägg under september 2010

Av Wille - 10 september 2010 12:49

Nu har vi nyss komit in från en eftermiddagspromenad. Det hände väl inget särskilt, bara lite bus och sådant som det brukar.

Idag är det mattes första arbetsdag, så hon håller på att förbereda sig inför den just nu.

Det var skönt väder ute idag med. Solen lyste en stund innan den gick i moln, men så värst kallt är det inte ännu.

Ha nu en skön dag allesammans. Vi kanske hörs ikväll.

ANNONS
Av Wille - 9 september 2010 22:30

Ja det har det varit idag. Solen har lyst och vi har varit ute på promenad. Även om de blivit kortare idag för matte är inte riktigt kry, hon har fått en förkylning på sig.

Efter vår lunchpromenad, när matte satt ombäddad i soffan, då busade Hector och jag för fullt inomhus. Matte filmade en stund för vi hade så skojigt tyckte hon. Hon satt annars i soffan inbäddad och såg på film.

När husse kom hem had ehan tuggben med till oss, det gillade vi. Hector försökte ta mitt tuggben flera gånger, men jag fick lite hjälp av matte att säga till honom att ta sitt eget. De var ju precis likadana, och smakade säkeret likadant också. Till sit så förstod Hector att han fick hålla sig till sitt tuggben, och jag till mitt. Han lade sig i kojan och jag parkerade mig på mattan nedanför mattes fötter.

På kvällen innan vi skulle sova, då följdes matte ochn husse åt ut på en promenad med oss. Vi gick till en av våra favoritängar och där släpptes vi lösa, och fick springa så mycket vi bara orkade. Det var jätteskoj ! Jag var snabbare på raka spår, och kvickare i vändningarna än Hector, men så har ju jag vant mig att röra mig fort och vända snabbt också. Hectro ginade lite och nådde nästan fram till mig. Ja ibland hann han ju ikapp mig, för jag tillät honom, men annars fick han jaga och jag sprang bara. Till sist var vi så trötta så vi gick och lade oss flöämtande hos husse och matte. De kunde utan probelm koppla upp oss och sedan gick vi hemåt. Hector försökte vid ett par tillfällen att slippa gå, men dte lönade sig inte alls, han fick använda sina egen tassar att gå hem på, matte lånade inte ut sina. Väl hemma var vi väldigt törstiga och det var gott med vatten. Innan vi skulle sova så fick vi lite filmjölk också.

Natti Natti på er !

ANNONS
Av Wille - 8 september 2010 12:17

Ja idag blev det också en skön lunchpromenad för det är jättehärligt väder ute och jag stortrivs just nu när det inte är för varmt och inte jättekallt. Vi tog en promenadslinga som det nu var ett tag sedan vi gick på nu. Där fanns det en massa nya intressanta dofter att "checka av" utmned vägen. På en gräsmatta/äng fick vi busa en stund jag och Hector. Det var skojigt. Man blir så pigg av ett gott bus ! Jag ville helst av allt rejsa runt så länge jag bara orkade, men det kunde jag ju inte idag för matte vägrade tillåta det. Däremot sa hon något om att vi skulle till stora hagen och busa av oss, framöver. Om det betyder idag eller en annan dag det vet ju inte jag, men skojigt skulle det vara.

När vi gått ytterligare en stund och tänkte vända hemåt kommer det en äldre man med två kassar mot oss. Han stannar till och pratar lite med matte. Hna hade varit och handlat till sig och gumman sin och undrade om han fick bjuda oss på köttbullar. Matte blev snopen över frågan det såg jag, för den här mannen ville öppna en nyinköpt köttbullsförpackning och bjuda oss varsin köttbulle, om det gick för sig. Matte tyckte det var väldigt onödigt att öppna en nyinköpt förpackning för att bjuda oss. Men förklaringen fick vi lite senare. Han hade nämligen själv haft Welsh Corgi Pembroke, några stycken när han bodde i en annan stad och var yngre och nu saknade han möjligheten att ha hund. De skulle de inte orka med han och hans gumma sa han, de var över 80 år gamla nu båda två.

När han så fick syn på oss två blev han så glad och ville veta massor om hurdana vi var, om vi tävlades med, ställdes ut osv. Han hade visst ställt ut sina egna Pembrokes en gång i tiden berättade han, men då var utställningarna så mycket mindre än de är nu. Matte och han stod och pratade en bra stund, innan de gick åt varsitt håll. Wille och jag tog chansen att busa lite men när matte sa till oss så lugnade vi ner oss, tills vi kom hem. Då satte Hector fart på både mig och matte. Det blev bus både med leksaker och med varandra men också lite dragkamp. Det var skojigt, men nu ska vi nog ta igen oss en stund.

Av Wille - 7 september 2010 21:30

Idag började min och husses kurs i allmänlydnad. Men idag fick inte jag följa med för idag skulle bara husse vara där tillsammans med en massa andra hussar och mattar och gå igenom kursupplägget. Så strax efter 18.30 åkte han iväg och nyss kom han hem. Jag hade ju gärna följt med. Men det blir av nästa gång istället.

Undre tiden han var borta så tog matte en skön kvällspromenad med bara mig. Vi strosade omkring lite. Vi såg en Vit herdehund en bit bort och jag spände upp mig lite, men matte hon bara stanande till och började slänga godisbitar på mig, så jag kom alldeles av mig då. Så brukar hon göra ibland när jag tappar focus på henne, och mig gör det ju inget alls. Jag tog alla godisbitarna och åt dem glatt. När jag var klar, då var hunden borta ! Efter ett tags promenad ytterligare så såg vi en Cairnterrier rätt nära. Jag sträckte på mig för att se bättre och sedan spände jag upp mig och då började matte springa baklänges med godis, hur hon håller på, egentligen. Men när hon glatt ropade på mig och ville leka då var ju inte jag sen att följa efter. Då glömde jag bort den andra hunden. Sedan kastade hon lite godis i gräset som jag fick söka efter när jag hade följt efter henne istället för att focusera på hunden. Jojo lite kul blev det allt.

Av Wille - 7 september 2010 14:30

Jodå idag blev det en lugn dag. Husse gick upp jättetidigt och tog ut oss på morgonpromenad och såg till att vi fick frukost.

Jag var rätt trött för matte har legat och hostat en hel massa i natt, så det blir till att sova lite mer under dagen.

Vid lunchtid tog matte med oss ut, och det första vi råkar på då dte är ett snöre som är spänt rakt framför vår port, snubbeltråd nästan. Men jag lärde mig igår att lyfta på tassarna ordentligare idag, så det gjorde jag. Innan vi gick vidare blev jag klappad av och kelad med de "gubbarna" som höll på att lägga stenplattor utanför porten. Det var mysigt. Matte tog en lång promenad med oss idag. Vi såg en Engelsk setter på avstånd, men jag brydde mig inte särskilt mycket. Sedan såg vi en ekorre en bit bort som smet upp i ett träd när vi kom. Den hade kanske samlat ekollon ?? Matte, jag och Hector busade lite under promenaden. Det var skoj. Hector ville springa efter en duva som gick, men det fick han ju inte.

Vi strosade omkring lite och det var rätt skönt ute idag, en sådan där fin höstdag som det är synd att stanna inne.

Av Wille - 6 september 2010 12:00

Ja när matte tog med mig och Hector ut på promenand nu till lunch, då hörde jag på långt håll ett barn som skrek. Hon lät jättearg.

Snart kom de närmare oss och jag försökte få henne tyst genom att säga till henne med mitt skall, samtidigt tyckte jag att det var otäckt högt ljud för mina öron, det gjorde nästan ont. Matte stannade till och lät dem komma närmare och sedan ville Hector fram och hälsa på dem, men jag ville inte det så jag höll mig undan. Som tur var så tystnade flickan som skrikit och det kändes ju genast bättre. Jag började nosa omkring lite och studera vem som gått förbi här före mig. Matte lät mig hållas. Flickan och Hector höll varandra sysselsatta ett tag och det var jag glad för.

Min lillhusse skriker nämligen aldrig på det där viset. Fast det är klart han är ju äldre än den här flickan också. Så småningom gick familjen med flickan vidare och vi fortsatte åt vårt håll. Efter en stund kände jag att det luktade katt och började bli vaksam igen. Jag gillar inte katter alls efter det monster jag mötte på nyårsafton. Jodå en katt, nej förresten två katter, kan jag acceptera. Den ena heter Gizmo och bor nästan granne med oss. Den andra heter Kiara och bor hos Puffy och Caddy. Den killen, Kiara alltså, kan jag t o m gosa lite med, för han är så snäll och bråkar inte när jag kommer nära honom. Stör jag honom så ser han bara på mig en stund och då går jag min väg. Aldrig att han fräser eller något annat otrevligt.

Det gjorde däremot den här katten vi nu träffade på. Han var stor, grå och långhårig och han fräste så han spottade på oss. Så oförskämt tycker jag. Jag hade helst velat jaga bort honom långt bort, men matte tillät mig inte. Istället gick hon förbi katten som uppförde sig så illa, och tog upp godis till oss, och genast blev det mer intressant. Dessutom var det gott. Undrar om jag alltid ska få godis när vi möter katter nu ? Det vore ju kul, i så fall kan en ju acceptera att de bär sig illa åt och ignorera dem helt, för mattes godis är inget att rynka på näsan åt.


Efter en kort promenad vidare så mötte vi återigen den här flickan som skrek sådant för en stund sedan, men nu var hon alldeles tyst och bara tittade på oss. Matte gav henne lite av vårt godis och hennes pappa sa till henne att ge det till oss, men istället smakade hon på det själv, men gillade det visst inget vidare för hon spottade ut det. Hon fick nya godisar av matte och de här gav hon till mig och Hector. Nu när hon var tyst hade jag inga problem med att nosa på henne.

Hon klappade mig riktigt försiktigt och kände lite på mina öron, utan att dra i dem. Matte brukar också göra så rätt ofta så jag är van vid det. Jag gav henne en liten puss inann matte tyckte vi skulle gå vidare, och så blev det.

Nu är vi hemma igen, och jag ska slappa en stund tänkte jag, för jag gissar att rätt snart drar Hector igång värsta bus rundan. Han brukar göra så.

Av Wille - 5 september 2010 16:39

Jajamensan, det blev det idag med. Imorse åkte matte och Hector iväg igen. Under tiden busade jag med Aylen och husse trodde han skulle få sova lite längre, hmpf det kunde han ju glömma. Vi ville busa ju !

Efter ett tag gav husse upp, ja han hade väl slumrat till en stund, men inte var det länge inte. När han sedan gick upp så busade vi på som bara den jag och Aylen. Bäst att passa på, bara jag och Aylen, det händer ju inte så ofta.

När Hector och matte kom hem igen, då hade de Nea och hennes och Aylens husse och matte med sig. Nu blev det ännu mer busa av !

Hector hade visst varit på utställning igen, och på vägen hem hämtade de upp Nea med matte och husse.

Nu blev det ännu mer busa av, men jag ville ju hellre uppvakta Nea för hon luktade gott fast det var rätt längesedan hon löpte. Men vadå hon är ju så söt. Men vi busade också, rätt ordentligt också.

Så småningom fick de skjuts hem av husse och då gick Hector direkt och lade sig att sova. Gissar att han var trött killen. Han somnade som en stock och sov länge, ja sover nu med faktiskt.

Av Wille - 4 september 2010 17:11

Jajamensan ni läste inte fel ! Helt plötsligt blev vi tre stycken Cardigans här hemma idag. Husse åkte iväg med bilen för att skjutsa mellanhusse till en kompis, och när han kom tillbaka hade Aylen på ngt sätt hamnat i vår bil ! Hur gick det till månne ?

Gissa om jag blev glad när vår kompis kom hem till oss. Det blev bus på en gång, hon hann ju knappt få av sig kopplet innan det var fart på oss !

Vi busade i flera timmar, inan det nog var dags för en promenad. Matte tog med oss ut samtidigt alla tre, då fick hon lite att bita i jajemen.

Men eftersom vi lärt oss vad fot, gå fint är, ja i alla fall hyfsat, så slapp matte släpas omkring hängandes i kopplet efter tre vilda Cardigans ! Men lite trassligt blev det för henne, fast hon ska härdas ! Men när Hector ville leka i kopplet, då sa matte strängt "Nej" det blev alltså ingen lek i koppelet idag. Istället fick vi rejsa av oss en sväng inomhus, imorgon kanske vi tar en sväng till en av hundhagarna också.


   


     


       


Husse tog en leksak och busade med oss. Det blev lite mor morr men inget värre än så inte, men vadå vi är väl kompisar ? !


  


Nu tar vi igen oss efter flera timmars lek och bus. Jo en måste ju hämta andan ibland ju.


   


     


Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se