willebus

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2010

Tisdag = Kurskväll

Av Wille - 12 oktober 2010 20:31

Ja det var vad det var ikväll.

Husse och jag åkte rätt sent så vi kom fram precis när kursen hade börjat. Vi började med att gå "slalom" mellan varandra. Husse och jag gick mellan de andra som stod och väntade med sina hundar och skulle hålla kontakten med sin husse eller matte så att ingendera parten taoppade intresset för dne andre. Det var enkelt för mig och vållade inga problem. Jag tycker bara det är skojigt. Dessutom är husse riktigt bra på att hålla kontakt med mig. han har lärt sig.

Sedan så blev det lite olika svängar mellan koner där vi skulle "styra" våra hussar och mattar på rätt väg mellan konerna, ja under förutsättning att vi själva visste vilket som var "rätt väg" förstås. 

Vi fick också träna våra mattar och hussar på att gå förbi varandra på olika avstånd. Vid några till fällen så gick vi och också och mötte varandra, stannade en bit ifrån, bara för att sedan vända och gå tillbaka till vår plats. Men det tyckte husse var lite svårt.

Nästa gång gick vi alla med våra mattar och hussar så vi möttes. Det var inte tillåtet för mattarna och hussarna att prata med varandra, inte heller för oss hundar, fast det visste vi ju. Men att få husse att inte prata med andra det var svårt. Men det var nyttigt.

Vi tränade också på att mattar och hussar, en i taget, skulle lämna oss hundar och gå ifrån oss, rätt långt bort, sisådär en 20 meter eller så. Gissa om flera av mattarna tyckte det var svårt. Husse tyckte också det var svårt. Han var rädd att jag skulle smita till någon annan, så han vågade inte lämna mig ensam utan bad instruktören hålla i mig tills han kommit iväg en bit. Sedan kunde han inte vänta längre utan han bara måste vända sig om och ropa på mig. Naturligtvis kom jag, men en bit från honom stannade jag och funderade lite, och genast blev husse jätteorolig att jag skulle lämna honom så han plockade genast fram godis till mig. Klart att en tackar för det.

Tja så fortsatte vi ett tag och vi hade skojigt.

Efter träningen var det skönt att under teorilektionen för husse och matte, ligga/sitta och snacka med den tjusiga S:t Bernhardstjejen som lagt sig bredvid mig. Hon var så imponerande stor och så läcker så ni kan inte ana.

Dessvärre låg det en Schäfergrabb bredvid mig på andra sidan, och han liknande den buse som Hector är både i sätt och åldersmässigt, alltid ska han lägga sig i när en snackar med någon annan. 

Schäfergrabben försökte flörta in sig hos "min" tjej, så jag hade lite svårt att inte säga till honom. För jag blev ständigt avbruten i mitt samtal med S:t Bernhardstjejen. Rätt irriterande. Men som den goda storebror en är, så var jag "snäll" i mina tillsägelser. Efter ett tag började han väl dock fatta att tjejen var min och ingen annans. Så mot slutet av teorilektionen så kunde hon och jag snacka rätt ostört. Det var mysigt det.

 
ANNONS
 
Kasper

Kasper

13 oktober 2010 01:31

Ojojoj, så mycket kul du har haft, och så många härliga bilder i dom förra inläggen!
Tycker också att du är väldigt duktig på att lära husse hur han ska allmänlyda, det tycks gå rätt bra för honom på kursen?
Förstås för att du är en så bra ledare!

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se