willebus

Alla inlägg under oktober 2010

Av Wille - 12 oktober 2010 20:31

Ja det var vad det var ikväll.

Husse och jag åkte rätt sent så vi kom fram precis när kursen hade börjat. Vi började med att gå "slalom" mellan varandra. Husse och jag gick mellan de andra som stod och väntade med sina hundar och skulle hålla kontakten med sin husse eller matte så att ingendera parten taoppade intresset för dne andre. Det var enkelt för mig och vållade inga problem. Jag tycker bara det är skojigt. Dessutom är husse riktigt bra på att hålla kontakt med mig. han har lärt sig.

Sedan så blev det lite olika svängar mellan koner där vi skulle "styra" våra hussar och mattar på rätt väg mellan konerna, ja under förutsättning att vi själva visste vilket som var "rätt väg" förstås. 

Vi fick också träna våra mattar och hussar på att gå förbi varandra på olika avstånd. Vid några till fällen så gick vi och också och mötte varandra, stannade en bit ifrån, bara för att sedan vända och gå tillbaka till vår plats. Men det tyckte husse var lite svårt.

Nästa gång gick vi alla med våra mattar och hussar så vi möttes. Det var inte tillåtet för mattarna och hussarna att prata med varandra, inte heller för oss hundar, fast det visste vi ju. Men att få husse att inte prata med andra det var svårt. Men det var nyttigt.

Vi tränade också på att mattar och hussar, en i taget, skulle lämna oss hundar och gå ifrån oss, rätt långt bort, sisådär en 20 meter eller så. Gissa om flera av mattarna tyckte det var svårt. Husse tyckte också det var svårt. Han var rädd att jag skulle smita till någon annan, så han vågade inte lämna mig ensam utan bad instruktören hålla i mig tills han kommit iväg en bit. Sedan kunde han inte vänta längre utan han bara måste vända sig om och ropa på mig. Naturligtvis kom jag, men en bit från honom stannade jag och funderade lite, och genast blev husse jätteorolig att jag skulle lämna honom så han plockade genast fram godis till mig. Klart att en tackar för det.

Tja så fortsatte vi ett tag och vi hade skojigt.

Efter träningen var det skönt att under teorilektionen för husse och matte, ligga/sitta och snacka med den tjusiga S:t Bernhardstjejen som lagt sig bredvid mig. Hon var så imponerande stor och så läcker så ni kan inte ana.

Dessvärre låg det en Schäfergrabb bredvid mig på andra sidan, och han liknande den buse som Hector är både i sätt och åldersmässigt, alltid ska han lägga sig i när en snackar med någon annan. 

Schäfergrabben försökte flörta in sig hos "min" tjej, så jag hade lite svårt att inte säga till honom. För jag blev ständigt avbruten i mitt samtal med S:t Bernhardstjejen. Rätt irriterande. Men som den goda storebror en är, så var jag "snäll" i mina tillsägelser. Efter ett tag började han väl dock fatta att tjejen var min och ingen annans. Så mot slutet av teorilektionen så kunde hon och jag snacka rätt ostört. Det var mysigt det.

Av Wille - 12 oktober 2010 12:58

Ja det är Tisdag igen och ikväll fortsätter husse och jag vår kurs i allmänlydnad. Idag är jag rätt peppade för hittills har det varit rätt lugnt här hemma.

Matte och vi tog en promenad i det fina höstvädret. Det blev en skön och skojig promenad med lite bus och fotografering förstås. Jag tror nästan matte ständigt har kameran i fickan den här tiden på året. Det blir bilder mer eller mindre hela tiden.


  

Av Wille - 11 oktober 2010 16:15

VARNING ! Massor av bilder blev det. Så även här också ! Svårt att välja ibland.

Nu har vi varit iväg en sväng och hämtat lillhusse.

Lillhusse blev jätteglad över att se oss och gosade med oss så fort han kom hem. Men matte blev allra gladast över att se oss tror jag, när hon varit och hämtat lillhusse, för hon gosade busade och kramade oss jättemycket när hon kom hem igen.

Nåväl det var ju dagens promenad jag skulle berätta om. Så nu ska ni får höra !Först packade matte in mig och Hector i bilen, i vår "Bakre salong".

Sedan stannade vi till och in i bilen kommer både Nea och Aylen farande. De var jätteglada över att se oss och redan där i salongen började vi busa lite, tills matte sa till oss att lugna ner oss lite. Även deras husse och matte följde med oss.

Sedan bar det av till Rosersbergs slottspark och där tog vi en skön, och jätteskojigt promenad.

Först begav vi oss ner till Mälarens strand och där blev det en massa fotograferande av alla oss hundar med alla tänkbara bakgrunder, både vatten och löv.


    



         



  


Eftersom jag inte är överförtjust i vatten, och dte enda vattnet som fanns att dricka här var dte i Mälaren. Men det var allt lite trickigt att komma åt det. Men jag kom på ett bra sätt.

Matte fotade förstås.


         



    


Ja då det blev säkert fina bilder, men roligast var allt att få busa lite där på bryggan vi var på. Det var skoj. Visserligen hade vi koppel på oss, men det gick bra det med. Sedan blev det en massa uppställande bilder av Nea och Aylen.

Deras husse och matte fotade dem hej vilt. Matte tog också ett par bilder.


  


Matte fotade mig och Hector också, och vi såg flera hussar och mattar som var ute på promenad med sina hundar. Fast dem fick vi inte leka med, utom en. Gissa vem ? Just det Harry förstås ! För när vi kom till en liten inhägnad grillplats, då fick vi springa lösa där och busa massor och medan vi gjorde det kom det en matte med en vacker sheltievalp gående.

När de kom närmare visade sig att det var sheltien Harry med sin matte som var ute på promenad. Matte tyckte det var jätteskoj att träffa både Harry och hans matte, men hon kopplade oss och även Nea och Aylen kopplades, sedan frågade vår matte Harrys matte om hon inte ville komma in med Harry, så kunde vi kanske leka en stund allesammans.

Visst kom de in i hagen till oss och först släpptes Aylen och Nea loss och fick bekanta sig med Harry och Harry med dem. Sedan släpptes Hector lös och fick bekanta sig med Harry. Därefter var det min tur att bekanta mig med Harry, han var en trevlig kille och jag gillade honom.


          



     


"Småttingarna" var tokiga i vattnet, men inte Harry, nänä han höll sig på land han, liksom även jag. Vi har nog något gemensamt där faktiskt.


    


       


     


Matte såg också till att inte vilda Hector blev för hårdhänt. Han och jag busar ju rätt så hårdhänt när vi sätter i gång.

Så småningom var det dags för vår del att gå tillbaka till vår bil. Men Harry och hans matte stannade kvar i hagen en stund till. På vägen till bilöen busade jag med Nea och Aylen en sväng till och det var skoj.

Men sedan så bestämde sig matte för att vi skulle gå ordentligt resten av sträckan så då blev det en rätt jobbig promenad. För jag och Hector ville springa omkring och nosa ännu mer, men matte ville att vi skulle gå ordentligt och eftersom hon hade godis med sig och var bestämd men jätterolig när vi gjorde som hon sa och då även fick godis, så var ju det både roligare och enklare. Matte tyckte vi skötte oss jättebra. Även idag gick vi över färisten utan några större bekymmer, och fåren var ute i hagen (lösa) idag med. Fårpruttarna var jätteintressanta, men de var inte tillåtna att äta. Hårda bud alltså. Fast ibland lyckades både jag och Hector norpa åt oss en bit om vi svalde den snabbt så hann inte matte med, haha !

Väl framme vid bilen så var det en till hage med får. Dem gick vi riktigt nära och lite läskigt var det allt, men spännande. Jag vågade nästan nosa på ett av dem, men bara nästan. Dessutom lät de så underligt.


     


Så småningom var vi så på väg hem, och jag var jättetrött. Väl hemma tog jag mig en rejäl tupplur och det var skönt det.

Av Wille - 10 oktober 2010 13:04

Ja så sa husse när han såg hur snyggt jag tog upp ett spår idag, ja det var också husses ord. Medan instruktören höll i mig så lade husse ett spår i skogen. Därefter väntade vi en kort stund så att spåret skulle hinna "lägga sig" innan jag och husse sedan fick gå spåret, eller rättare sagt husse fick följa med mig medan jag visade vart han lagt godiset.


  


Visst, jag hittade lite andra intressanta dofter också som harlortar och annat, men husse tyckte jag skulle fokusera, så han sa bara fokus så fortsatte jag spåret. När jag hittade godishögen så blev jag jätteglad och husse med. Nu ska vi träna lite mer tycker han, och det är inte mig emot.

Efter spårkursen så tog husse och jag en skön promenad på vägen hem.



Det var skönt och det fanns en massa spännande att studera närmare. Bland annat så såg vi på en massa änder, och i skogen var det skönt.


     


       


     


Bland annat så hittade vi en massa änder som jag tyckte var spännannde.


    



     


När jag ändå var där så passsade dte ju bra att släcka törsten lite också.


   



        


Vi var ute länge innan vi så småningom begav oss av hemåt. Där möttes jag av Hector som gärna ville leka med mig, men jag var lite trött så jag ville varva ner först. Sedan lekte vi en stund.

Bilder tog husse också men de kommer ikväll när matte kommer hem från jobbet.

Av Wille - 9 oktober 2010 20:15

I morse tog matte med oss på morgonpromenad, och sedan blev det frukost. När den var avklarad så åkte matte och Hector iväg, och de blev borta hela dagen. Det betydde att jag hade husse för mig själv hela dagen idag, ja lite fick jag dela honom med lillhusse, men det gjorde ingenting.

Husse och jag var ute på några promenader under dagen, men inte så långa för lillhusse är fortfarande lite hängig av sin förkylning. Däremot busade husse och jag en hel del och det var skoj. Vi hade dragkamp, och det gillar jag ju så jag ville aldrig sluta. Lillhusse var med på ett hörn ibland han med och busade med mig. Sedan höll husse och jag på lite med kontaktövningar idag när vi var ensamma hemma jag, husse och lillhusse. Mellanhusse han jobbar han.

När Hector kom hem var han jättetrött efter dagen, han hade varit med om mycket idag tydligen. Så han sover redan.

Imorgon ska husse och jag på spårkurs, det låter spännande tycker jag. Återkommer med lite rapport om den i morgon !

Suss gott nu allihopa. Natti Natti.

Av Wille - 7 oktober 2010 14:53

Ja det är det idag. Hela morgonen, förmiddagen och nu så har det regnat eller varit gråmulet. Men så kan det ju vara. Matte hade velat ta en skön höstpromenad i sol idag, men det fick blir höstpromenad i regnet istället, fast just idag kanske det passar bra.

Både matte och husse är lite dämpade idag men så är det ibland. Förhoppningsvis skiner solen imorgon igen.

Boff på er !

Av Wille - 6 oktober 2010 13:15

....lycklig just nu ! Vet ni varför ? Jo nyss tog matte med oss på en underbar promenad ner till min älskade dalgång, där jag inte varit på hela sommaren. Men nu nu gick vi äntligen dit !!!!!

Åhhh vad glad jag blev. Det var så härligt så vänta en stund jag ska bara rulla av mig lite lyckorus....

....sådär ja nu rullade jag en runda så nu är jag tillbaka igen.

Jo vet ni jag älskar den dalgången för där får jag alltid busa och springa lös, så mycket jag bara orkar. Och matte brukar alltid busa med mig där. Jo jag har nog mina härligaste promenander där, tror jag.

Idag fick även Hector följa med ner i dalgången och han tyckte det var jättespännande säkert ! Han var så upptagen av att lukta och kolla in allt så han hade fullt upp.

Matte hade oss båda kopplade tills hon sett att allt var lugnt. Hector fick fortsätta vara kopplad idag. Matte ville nog att han först ska lära känna dalgången och sedan får han busa där han med ! Men jag släpptes lös, och därmed all glädje som bara börjat pirra sådär i alla benen som det blir när man har förväntningar.

Som jag sprang ! Jag hoppade, busade och rullade runt i gräset av ren glädjeyra ! Jag rusade hit och dit, fram och tillbaka till matte och Hector. Jag jagade vinden, löven, fåglarna som flög i himlen, skalbaggarna i gräset, en gräshoppa, eller ingenting. Jag bara sprang och sprang och sprang och njöt av att känna mig så fri, så glad och så underbart lycklig ! Ja jag kan mer än väl förstå Tidus, jag kände mig som en med vinden just nu ! Så härligt !

Till slut så blörjade jag känna att det var dags att varva ner och ta det lite lugnare, för benen började bli trötta.

Då återvände jag till matte som låtit mig springa så länge jag ville. Matte klappade om mig och gosade en stund med mig och Hector. Just så ska det kännas, en trött men så lycklig hund och en massa mattegos !

Så småningom fortsatte vi i sakta mak, eller mattes fart, på vår promenad.

Hector hade blivit riktigt peppig han med så han var lite sprallig kan man lugnt säga ! Efter en stund andhämtning då ville jag busa lite till och drog iväg utan hämningar i kopplet, vi var på väg uppåt i en brant, brant uppförsbacke, så det gick inte fort. Men jag hoppade hit och dit i kopplet och Hector försökte följa efter. Jag var så glad idag trallala !

Matte fick säga till mig flera gånger att ta det lugnare, för hon hann ju inte med, påstod hon.

Väl uppe på krönet hämtade vi alla andan en stund. Sedan gick vi hemåt. Väl hemma slängde Hector och jag oss över vattenskålen.

När vi druckit klart gav matte oss varsin halv morot. Ja moroten var så jättestor, så jag tror inte vi hade orkat äta varsin. Den var nästan lika lång som ett A4 pappers längd/höjd.

Sen tog vi en vilopaus. Det var skönt. Nu ska vi slappa en lite stund.

Av Wille - 6 oktober 2010 11:00

...ja bortsett från att matte är irriterad över telefonen som bara strular hela tiden. Trodde nästan hon skulle slänga den i golvet nyss. Men hennes förstånd tog över och hon lade bara den åt sidan.

Annars är det lugnt. Matte och vi tog en kort promenad i ett blåsigt väder.

Ja det blåser faktiskt så ekollonen från trädet utanför smattrar ner på balkongen. Dessutom kommer en massa löv flygande och dem jagar Hector hela tiden. Han är lättroad den killen. Vi busade förresten en liten stund, men tröttnade rätt snart på det för vi var nog lite trötta efter gårdagen båda två.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards