willebus

Alla inlägg under oktober 2010

Av Wille - 2 oktober 2010 20:45

Ja och roligt har vi haft må ni tro !

Idag sov matte jättelänge, husse tog med oss på promenad i morse, sen somnade han om och sov rätt länge han med. Lillhusse sov också rätt länge. Men sedan må ni tro, när alla var uppe och fått frukost, då lastades vi in i bilen allihopa och åkte iväg. Efter en stunds resa så stannade husse bilen på en ny plats, fast jag trodde först vi var på brukshundklubben och blev jättepigg ! Men det visade sig snart att det var vi inte. Husse och matte hade istället tagit med oss till ett slott, Rosersbergs slott.


  


Nu begav vi oss ut på en härlig promenad där.

Vi följde en rätt stor stig mot ett ställe som hette Kättils Grotta. Det blev en rätt lång promenad dit. Innan vi kom fram så måste vi gå över en konstig bro. Det var som brädor, fast i stål, som var lagda som övergång men med rätt stora mellanrum mellan varje bräda. Det var därför rätt svårt att gå på demn för oss, så husse och matte tänkte bära oss över dem, men det ville varken Hector eller jag så vi gav oss i kast med dem och över kom vi ju.

På andra sidan av den bron fanns det något spännande må ni tro. Gissa vad vi hittade där ? ! Just det - FÅR i massor !!

De gick över vägen och överallt runtomkring oss, lösa, utan staket.    


    


       


När vi kom in i deras "hage", ja de gick faktiskt lösa i nästan hela parken där vi gick, så stannade de först och tittade på oss ett tag, men när Hector skällde på dem, då sprang de iväg en bit och stannade på behörigt avstånd från oss. Vi gick utmed Mälarens strand fram till Kättills Grotta och Hector badade en sväng.

Matte sa att hon hade nog väntat sig en "större" grotta, så lite besviken blev hon allt. Men lillhusse tyckte det var jättespännande. Vi gick vidare och kom till något som kallades "Tempelgången". Där stod träden som en allé lutade mot varandra och det var riktigt fint faktiskt med solen som gjorde mönster på gångstigen under träden. Nu började matte och husse bli fikasugna och vi hade ju kaffekorgen med oss. Så de började leta efter en mysig plats att sätta sig på och fika. Vi följde en lite stig en bit på väg och kom fram till "Djurgården", ja det hette så faktiskt. Där stannde vi till en stund för det var rätt vackert tyckte både husse och matte och matte fotade en del. Jodå, även vi fick posera.


  


Vi fortsatte runt och kom till ett berg, inte långt från Kättils Grotta alltså då. Där hittade husse en fin plats där vi satte oss ner en stund och matte plockade upp fikakorgen. Hector och jag fick smaka både wienerbröd och munkring. Det var gott det. Jag smakade också på Fantan som matte packat ner till lillhusse, den var rätt god, men det kittlades av den lite i nosen så jag fnös.


    


Vi var vid ngt som kallades "Utkikspunkten", och här var det en fin vy över den närmaste delen av Mälaren. 

Så småningom gick vi vidare tillbaka utmed stranden, och både Hector och jag passade på att doppa tassarna. Dessutom var vi allt lite törstiga så vi drack lite vatten också. Det var inte så tokigt.

Vi tog sedan en annan stig tillbaka till slottets barockpark och där var det väldigt vackra färger, så matte fotade en hel massa där med.




       


Strax före innan vi kom in i själva barockparken hittade matte en fin plats bredvid fårstaketet. Där tog hon också en del bilder på både mig, lillhusse och Hector. Fåren var rätt nyfikna och på rätt nära håll, så det var dock lite svårt att hålla ögonen på matte och hennes kamera. Men det gick ju hyfsat i alla fall.


  


När vi sedan kom till bilen då var både jag och Hector jättetrötta så vi lade oss ner och somnade nästan på en gång på vår mysiga filt.

Väl hemma så hade vi fått gäster och det var ju skoj att hälsa på dem också, men vi var trötta så det blev en kort hälsningssession och sedan lade vi oss att fortsätta sova. Undan för undan hörde jag hur rösterna liksom försvann bort och så somnade jag.

Jag sov minst en timme sa matte då hon senare väckte oss för hon tyckte vi skulle ut en sväng. Våra gäster tänkte åka hem nu, så hon tyckte vi kunde följa dem en bit på väg.

Efter den rastningen var vi pigga igen både jag och Hector. Det blev lite bus och brottning, men skoj var det med.

Nu är det rätt sent och snart sovdags. Tjenixen så länge kompisar !

Av Wille - 1 oktober 2010 13:06

Idag tog matte med oss på en lagom promenad. Lillhusse var hemma och var sjuk, så promenaden blev inte särskilt lång, men vi fick busa och stoja en stund ute i alla fall, och sedan fortsatte vi med det inomhus.

Fast inte så jättelänge. Men lite energi måste man ju göra av med då och då. Jag hoppas på en skön kvällspromenad ikväll när matte kommer hem, för hon jobbar idag med. Börjar i o f inte än på ett tag men ändå. Husse kommer hem då och tar hand om lillhusse som fortfarande är hemma och hängig. Fast idag är han allt lite piggare än igår eller i förrgår.

Ska strax kila och gosa med honom en stund, dte är så mysigt.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards