willebus

Alla inlägg under januari 2011

Av Wille - 10 januari 2011 14:32

I morse var det husse som tog ut oss, för han skulle till jobbet. Matte var ledig idag.

Nu på efterrmiddagen har vi precis kommit in från en skön vinterpromenad med matte. Vi gick på en stig somn jag inte gått på, på väldigt länge. Det var skojigt faktiskt.


        




   



        


Efter ett tags promenad så nådde en mysko doft min nos, och jag sänkte svansen en aning. Jag kände igen den, men gillade den inte. Det luktade nämligen grävling. Ni vet sådana där gråvit randiga djur som dyker upp ibland. Nu ville jag inte gå först, och Hector vägrade helt att gå. Han satte sig som fastfrusen i snön och vägrade lyfta en enda tass. Matte försökte muntra upp honom och peppa honom, men han totalvägrade. Raggen var rest på honom och han flyttade sig inte ett steg, så det slutade med att matte fick gå först, jag gick efter henne och sist gick Hector.

När vi passerat där Grävlingen gått, och kommit en bra bit därifrån, då ville jag gå först, men matte lät istället Hector gå först. Nu var han piggare på att gå, för nu kom vi ut på en stig som han nog kände bättre igen, för där hade vi gått flera gånger.

Solen värmde skönt och jag kunde bara inte låta bli att sätta mig ner och bara mysa i solen en stund. Matte gjorde mig sällskap.


    


  

     


Vi busade lite i snön och jag rullade mig - naturligtvis. En massa snörullningar blev det.


  


Lite bus blev det med matte också, för under den hårda skaren på snön så fanns det mjuk snö som var enkel att göra snöbollar av. Skoj hade vi.

Promenaden fortsatte och det var skönt iute med solen som sken och rätt lagom kallt. Matte trivdes också ute idag det märktes.

Av Wille - 9 januari 2011 19:45

Jodå det blev en lugn dag idag. Inget särskilt har blivit gjort. Våra promenader var inte så skojiga för både matte och vi halkade mest onkring på ishala gångvägar och utanför vår port höll matte på att halka omkull och göra sig riktigt illa. Hon blev så arg för att det inte sandades ordentligt att hon tog saken i egna tassar, hämtade en stor burk och fyllde den med sand från sandlådan här utanför, sedan sandade hon utanför porten ordentligt.

Sedan mejlade hon hyresvärden och påtalade den livsfarliga ishalkan.

På en av promenaderna så tog vi oss över till snöklädda områden, och där fick vi busa för i snön hade vi ju bra fäste. Matte gömde korvbitar i en del av snöbollarna som hon kastade till oss. Det var jätteskojigt.

På vägen hem var det till att gå försikigt på gångvägen och gården, för där var det jättehalt. Väl hemma var vi väldigt trötta.

Av Wille - 8 januari 2011 21:15

Idag blev det en skojig kvällspromenad med matte. Den var inte jättelång, men vi busade en hel del i snön !

Det hade blivit varmare och var nästan plusgrader ute så snön hade blivit rätt mycket ihoppackad nu. Självklart blev det snörullningar och en del bus.


    



       



     



Av Wille - 8 januari 2011 10:00

Matte tog med mig och Hector på en lugn morgonpromenad i dag. Hon hade nyss vaknat och var väl inte riktigt klarvaken ännu, för hon hade direkt gått ut med oss före frukost och utan kaffe först. När hon kommer in och får kaffe piggnar hon till lite, så den här promenaden blev det inte så mycket busa av precis. Det blev mest bara en lugn promenad.

Av Wille - 7 januari 2011 21:45

Idag har det inte blvit så värst mycket promenerande av, förrän nyss. Matte har jobbat hela natten, så hon sov ju igen sina timmar innan vi gick ut tidigare idag. Men det blev mest en kortare lugn promenad.

Men nu har vi varit ute en sväng igen, och nu hade vi skojigt. Gissa om.

Först trodde nog både jag och Hector att det skulkle bli en kort promenad, men vi blev glatt överraskade när det visade sig att vi hade fel.

I början av promenaden mötte vi en katt i koppel, men den fick vi inte hälsa på för den var rädd för oss och spottade och fräste som bara den, fast vi var flera meter från den.

Vi gick sedan vidare och i en hundhage så fick vi busa runt och matte slängde ut godis som vi fick leta efter i djup snö, jo där hade inte varit många sedan det snöade sist, det var rätt orörd snö. Däremellan busade vi med varandra.

Så småningom fortsatte vi vår promenad och jag tog ett hopp upp på en av snövallarna utmed den gångväg vi gick på. Jag ville ut i snön NU !!!!

Hector försökte följa med, men det gick inget vidare, han kom inte över snövallen med samma lätthet som jag.

Till sist såg jag hur han riktigt tog fart för att komma över, men kom bara halvvägs upp på den och blev hängande där liksom. Matte hjälpte honom över den och då fortsatte han ut i snön, och sjönk ner rätt bra i den. Sedan hade han en del jobb med att ta sig tillbaka.

Själv ägnade jag mig åt snörullning och snöbadandets ädla konst. Det är så skönt att bara få rulla runt i snön och klia ryggen och kyla av sig. MMMMMMM.

Efter en stund tyckte jag dock synd om Hector som jobbade där i snön så jag gick lite närmare honom och han kunde ta tag i min svans, som han så ofta gör annars också, men denna gång var det en nyttig färdighet att kunna. Sedan kunde han få lite hjälp av mig till snön som höll lite bättre. Men sedan när vi skulle ta oss tillbaka till matte och den plogade vägen, då blev det svårt. Det var hopplöst att komma upp på och över snövallen. Ju mer jag försökte sprattla mig upp på den, desto djupare sjönk jag. Som tur var hade matte oss kopplade, och vi kunde därför få lite hjälp av henne att komma upp på snövallen. Sedan tog vi oss på egen hand över den och ner på vägen. Där ruskade vi av oss snön och sedan promenerade vi vidare. Efter en stund tyckte jag det var tråkigt att gå på plogad väg, så jag gav mig av upp på snövallen igen. Där spatserade jag och såg väldigt bra. Hector försökte komma upp på den han med, men lyckades inte de första gångerna. Men så tog han fart och kom nästan ända upp på snövallen. Den sista biten upp hjälpte matte honom med. Sedan spatserade vi en stund på snövvallen tills jag såg en härlig snöbadarplats och hoppade rakt ut i snön. Hector höll sig kvar en kort stund till på snövallen, men jag hade troligen puffat till honom för snart tappade han balansen och dråsade ner i snön han med. Dock försökte han inte komma upp på snövallen den här gången, istället så tog han sig crawlande fram i snön, som var grundare här än en bit längre bort. Vi kom till en stor snöhög och jag gav mig upp och rullade på den. Hector stod mest och såg lite stöddig ut för han var så högt upp. Jag rullade runt bredvid honom och plötsligt rullade jag på honom varpå vi båda kanande nedför snöhögen mot matte, som bara stod och skrattade. Men vi gav oss upp på snöhögen igen och när matte tyckte det var dags att fortsätta promenanden skulle vi bara rulla lite till, och busa lite till. Sedan lite till ändå.

Nästan hemma så rullar jag i en annan och ngt mindre snöhög hemma. Hector står mest och ser på. Då kommer det en man gåendes och i vardera handen hade han en matkasse. Hector får bråttom fram för att kolla vem han var och vad han hade i kassen, och sedan innan matte hinner hindra honom så har Hector satt nosen mot mannens matkassar. Då säger matte till Hector, men mannen som är kassarnas ägare bara skrattar och säger till Hector

"Ja ditt luktsinne var det då inget fel på. Jag har precis köpt färsk köttfärs, så det var nog den du ville ha va" fortsätter mannen och skrattar.

Matte ber om ursäkt för sin ouppfostrade odåga till hund, men mannen bara skrattar, ställer kassarna på behörigt avstånd från Hector och börjar prata med Hector och klappa honom. Hector gör som han lärt sig, slänger sig på rygg där på den plogade gångvägen och låter sig villigt klias på magen av mannen.

Nu har jag blivit lite nyfiken jag med och går fram för att hälsa. Mannen blir glad och pratar länge med mig, men jag vill inte slänga mig på rygg ännu, för jag känner honom inte alls kände jag, så jag nöjde mig med att bli klappad på halsen och ryggen. Så småningom säger han hej till matte och oss, tar sina kassar och går vidare. Jag återvänder till snön, medan Hector mest vill busa med mig.

Väl hemma är vi både trötta och nöjda och somnar en stund den ena bredvid matte och den andra bredvid husse, för de sitter och ser på TV.


Av Wille - 6 januari 2011 15:44

Idag har det blåst och snöat hela dagen. Det har kommit flera cm nysnö. Husse har varit ute med oss på promenad för matte sov eftersom hon jobbat hela natten. Det blev lugna promenader, javisst blev det lite snöbus, men inte så mycket.

Ha en bra dag kompisar.

Av Wille - 5 januari 2011 14:07

Det blev en skojig promenad idag med. Visst först måste vi ju göra det vi måste göra, men sedan då blev det busa av. Både jag och Hector tyckte det var jätteskojigt. Vi hoppade ut i snön, ivrigt påhejade av matte.

Ibland kollade vi in våra utkikspunkter. En av dem ser vi ut över "dalgången" här i närheten. Bara kollade om ngt spännande fanns där, men det var tomt.


    




    



När vi kikat klart så crawlade vi tillbaka, och så ut i snön igen !

Sedan busade vi lite på gångvägen, innan det på nytt bar av ut i snön !

Vi hade jätteskojigt, och matte med tror jag för hon kastade gärna snöbollar åt oss och skickade snöregn på oss. När matte tyckte det var dags att gå hemåt igen, då var vi inte riktigt klara med busandet, så vi fortsatte busa mer eller mindre hela vägen hem.


   


     



Vi for runt i snön och på gångvägen och hemma.

Nästan hemma så hittade jag en stor snöhög att rulla mig i, men dessvärre åkte jag ner på andra sidan av den, och då var det svårt att komma upp på den igen. Men det gick efter envisa försök. Det blev ju rena rama styrketräningen för min del det.


       


Väl hemma fick vi varsin tuggpinne, och sedan var det dags för godisletande. Inga problem för min del, men Hector var så uppspelt så han bara for omkring och trodde att han letade godis, inte koncentrerad för fem öre. Därmed hann jag först och hitta godis, för jag hade inga problem med att ställa om från bus till godisletande. Snarare tvärtom , jag tyckte det bara blev ännu roligare !


Här finns det också lite filmsnuttar från promenaden. Det är inte det lättaste att ta sig upp i en stor snöhög när man kanat ner på andra sidan av den.


http://www.youtube.com/watch?v=nd83h8XzpgE



Att sedan ta en snörullning sitter fint. Det är så skönt må ni tro !


http://www.youtube.com/watch?v=mrA9GDXqGYQ





Men innan vi gick in så hjälpte jag också "brorsan" att påbörja byggandet av en snögrotta............


http://www.youtube.com/watch?v=QtsDQ-hb218







Några fler filmklipp finns på Hectors blogg.

Bus
Av Wille - 4 januari 2011 20:00

Matte tog med oss på en skön kvällspromenad också. Vi busade en hel del i snön, och naturligtvis måste det snöbadas också. Måste ju hålla pälsen i trim !


      


Vi gav oss ut i snön då och då, men mestadels var vi på gångvägen och busade. Det var skojigt, fast i längden blir det tråkigt om man alltid gör det. Så ibland drog jag ut i snön igen och Hector fick en massa problem att ta sig över snövallarna. Men för mig gick dte bra. En annan har ju tränat lite längre än Hector så jag har ju fått in en viss teknik på det.


    



         

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards