willebus

Direktlänk till inlägg 23 april 2011

Lydnadsträning och Agilityträning

Av Wille - 23 april 2011 15:54

Idag är det Påskafton, och med det lugnt på träningsplanen tänkte matte, och stoppade in mig och Hector i bilen. Vi hämtade upp Aylen och hennes matte på vägen och sedan tog bilen oss till målet.

När vi åkte in på vägen till träningsplanen blev jag tokig av iver och glädje, så jag började springa runt i bakluckan, gnälla och halvskälla, och snart fick jag med mig Aylen också, medan Hector mest tyckte att vi var urjobbiga.

När bilen väl stannde hade jag jättebråttom ut, så gissa om jag blev förvånad när matte och Aylens matte bara satt kvar i bilen en bra stund. Först när jag och Aylen tystnat av pur förvåning, då gick mattarna ut ur bilen och tog oss med sig.

När vi kom fram till träningsplanen var där ett ekipage, så vi väntade en stund tills de var klara och då gjorde vi entré på planen.

Matte satte Hector att vakta ett träd. Urtrist tyckte han och skällde ut matte. Sedan tog matte med mig ner på planen och övade linförighet och en del lydnadsövningar.

Jag tyckte det var jättekul så jag var helt uppmärksam på matte hela tiden. Det spelade ingen roll att det var en annan hund i närheten, eller att Aylen skällde och sprang omkring. Det var matte jag var intresserad av, och naturligtvis belönades det såväl med godis som med en massa beröm och uppmuntran.

Matte gjorde språngmarsch, vanlig marsch, sitt, vändningar och en massa annat, plus att jag skulle hoppa ett hinder först från matte, sedan tillbaka till matte. Hon tyckte jag skötte mig jättebra, och tungan bara hängde ur munnen, för det var varmt att ha ett träningspass idag. Men det var så skojigt !

Sedan tog vi en paus och jag fick dricka en massa vatten och vila en stund i skuggan. Men man blir ju nödig också så det skötte jag också under vilopausen.

Sedan tog matte med mig till Agilitybanan och där testade hon mig på några av hinderna, men alla kunde hon ju inte fotografera, men några blev det i alla fall.

Vi testade också balansbommen, slalompinnanrna, däcket, två tunnlar och några hopphinder.

Jag var aningen skeptisk på slalompinnarna, så jag tyckte nog inte de verkade så jätteskojiga. Räckte ut tungan till matte som tyckte jag skulle gå mellan dem.


 

Men så småningom så fick jag till lite snits där med, och med tungan rätt i munnen så gick det riktigt bra.


 

Fast det var lite trixigt och matte fick belöna mig ofta och uppmuntra mig massort för att jag skulle gå mellan dem. men så när jag var klar insåg jag att det var riktigt kul att "köra slalom" så jag tog en vända till, till mattes förvåning !



Sedan kom vi till Balansbommen, och den for jag upp på med en väldig fart, så fort att matte hindrade mig lite för jag måste ju även gå på de sk kontaktfälten, ja det var tydligen de som var längst ner på båda sidor av balansbommen, och närmast marken förstås.

När jag klarat av den galant då bar det av till tunneln. Först valde matte en kort tunnel, det är den på bilden. Men sedan gick vi även till den längre tunneln, den ni kanske skymtar i bakgrunden. Den var liksom böjd och rätt lång. Den var jättespännande, för varannan meter ungefär hade matte lagt godis på ett lock så det var bara att följa godisspåret.
När matte gjort så ett par gånger så testade vi utan godis i tiunneln, och det gick jättebra, då hade jag ju liksom fattat meningen med att gå även genom den tunneln, man fick ju godis i slutet av den !


Sedan avslutade vi med en vända på balansbommen igen ! Det gick jättebra.

Jag hade jätteskoj och jag fick en massa gott godis av matte. Jag tror hon hade lika kul som jag, dessutom vara vi ivrigt påhejade av Hector som stod och skällde på oss, ja tills han tröttnade. Då satte han sig ner och väntade. Då tyckte matte att vårt träningspass var över så jag fick gå och sätta mig att vila i skuggan och dricka vatten igen. Det var skönt, för nu var jag trött. Jag satt gärna där och såg på matte och Hector när de tränande.
Innan vi sedan åkte hem igen så ville matte fota oss bland vitsipporna som blommade så vackert tyckte hon. Så det blev ju också gjort då.

 

 
 
Kasper

Kasper

24 april 2011 22:39

Jag är full av beundran! ALDRIG att nån skulle få in mig i nån tunnel!!!!
Du är allt bra modig, du!

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards