willebus

Alla inlägg under april 2011

Av Wille - 16 april 2011 21:15

Idag tog matte med mig på en cykelrunda nu på kvällskvisten.

Men innan vi kunde ge oss iväg på en cykelrunda, så måste husse ändra sits och lufta däcken på mattes cykel, för den hade varit med i ett cykellopp i höstas, och inte ändrats sedan dess. Medan jag väntade, för jag misstänkte vad som komma skulle, så blev jag så exalterad att jag började skälla och hoppa på matte. Hon sa till mig ett par ggr men ack så svårt det var att hålla sig lugn och tyst. Det var ju så spännande !

Precis som förra året tyckte jag det var lite läskigt till en början, men rätt snart vande jag mig och följde med. Matte bjöd på godis med jämna mellanrum. Det var inte dumt alls.


 

Så fort jag började galoppera så sa matte till mig att sakta ner, för jag fick bara trava vid cykeln menade hon visst. Ibland försökte jag lukta lite, men det var svårt för matte hade koll på det också och hindrade mig så snart jag försökte.

Efter 3 försök så gav jag upp och följde henne bredvid cykeln i trav.

Väl hemma fick jag andas ut och dricka vatten.

Det var skönt, för nu hade jag gjort av med lite energi, men jag blev rätt törstig !

Av Wille - 13 april 2011 19:30

Idag hade vi som vanligt haft våra promenader, men det var rätt mulet och gråkallt, så några riktigt långa vårpromenader blev det inte alls.

Matte har jobbat i natt så hon tog en promenad med oss på eftermiddagen.

På kvällskvisten ringde det på dörren, och jag hade redan uppfatat vem som var där, vi fick hundbesök.

In kommer nämligen Carrie med sin matte i släptåg, och nu blev det busa av !

Vi tog också en skön promenad med husse och Carrie och hennes matte, för vår matte sov ikapp lite efter natten. Husse filmade lite med sin mobil påstod han, men inte vet jag hur han ska kunna visa matte och er den filmen. Men vi får väl se vad som dyker upp här. Kameran tar ju husse sällan med sig, han "glömmer den" oftare.

I en av hundhagarna så busade vi om kring med Carrie och hade jätteskoj.

Helkul hade vi i alla fall.

Av Wille - 11 april 2011 13:15

Ja det kan man lugnt säga att matte, Hector och jag tog idag.

Solens sken och värmde så gott. Matte fick för sig att fota oss en massa posé bilder framför vårblommorna. Visst kunde vi ställa upp på det, men nog var det svårt att sitta still när det bara kröp i kroppen av vårkänslor !

Jag ville bara busa och fara runt som en vilde. Men när matte var nöjd med bilderna, då blev det busa av, ja jisses vad vi lekte, brottades och hade skoj Hector och jag.

Efter ett tag blev det rätt varmt, för jag har ju en del av vinterpälsen kvar ännu. Så jag lade mig och pustade på gräset en stund. Sååå sköönt.

Hoppas ni andra får en bra dag ni med !


  



          


  

 

Av Wille - 8 april 2011 17:06

Jo det blev det idag. Jag och Hector har inte gjort ngt speciellt, mer än varit ute med mellanhusse och husse några ggr.

När vi var ute med husse så såg vi en svartvit katt som retades lite med oss. Hector försökte skälla ut honom, men lyckades inget vidare, för katten blev inte ett dugg imponerad eller ens skraj.

Häromdagen mötte vi en annan katt när vi var ute med husse, och den kunde vi hälsa på. Jag tyckte det var lite spännande då jag inte har hälsat så nära på en katt förr. De har mestadels bara jagat bort mig.

Men den katten både nosade och hälsade på oss.

Av Wille - 7 april 2011 13:27

Matte sa att de varnat på TV för stormvindar idag, tydligen klass 2. Varken jag eller matte var särskilt bekymrade när skulle ta en promenad idag. Men när vi kom ut då blåste det rejält. Jag försökte lägga ner mina öron på nacken för det blåste rakt in i dem annars, men så där jättebra gick det inte. Sänkte huvudet en del också, i hopp om att dte skulle hjälpa. Något bättre blev det, men jag var glad när vi gick in i skogen, för där blåste det inte alls på samma sätt, men nog vajade träden allt.

Jag såg en schäferblandning under promenaden, men brydde mig inte särskilt om henne idag. Var mer intresserad av en spännande doft som jag hittat. Det luktade löptik. Men jag kunde inte följa den doften hela vägen för matte valde att vända hemåt igen.

Det var rätt skönt att komma in från blåsten.

Av Wille - 6 april 2011 13:48

Idag har vi varit med matte till stallet. Där stod det en massa stora fyrbenta hundar (trodde jag) men inte luktade de hund precis. En av dem var jättestor, ja större än matte är lång, men hon var inte ett dugg rädd för den alls. Sedan fanns där två mindre också och de var inte riktigt lika skrämmande som den stora.

Matte tog ut alla i hagen och sedan städade hon åt dem. Alla var inte mattes, bara den allra minsta av dem och den var jättesöt. Den vågade jag faktiskt hälsa på också. Sedan fick vi vänta i bilen en stund medan matte försvann iväg med den lilla hästen på en promenad. Näe hon red den inte, hon gick med sina egna fötter.

När hon kom tillbaka efter en stund så fick vi komma ut oigen och då hälsade jag nos mot mule på den lilla hästen. Hon fnyste mig i ansiktet och sedan luktade hon på mig. Det kittlades när hon blåste luft med sina stora näsborrar på mig. Sedan fick Hector hälsa han med, men han var allt lite feg han och vågade inte ända fram till den lilla hästen. Däremot hade han rest ragg ordentligt och höll sig på behörigt avstånd.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards