willebus

Alla inlägg under maj 2011

Av Wille - 12 maj 2011 17:45

Idag väckte jag husse tidigt för jag mådde så illa så jag måste få gå ut en sväng. Matte hade jobbat hela natten så hon skulle få sova sa husse och tog med mig och Hector ut på en tidig morgonpromenad.

Jag har kräkts flera ggr sedan dess och det är obehagligt.

Inte vet jag om det är en släng av magvirus för hundar eller vad det är.

När matte kom upp så blev hon förskräckt över att jag mått illa flera ggr, men husse kunde lugna henne med att jag fyllt på med vätska, ätit lite Acidophilus och druckit lite till.

Jag mådde illa några gånger till men sedan lugnade det ner sig.

Av Wille - 9 maj 2011 19:19

Ja det kan man lugnt säga att jag har. Ni som följt mig det senaste året vet att jag idag för ett år sedan för första gången lärde min lilleebror - Hector - att busa med moppen. NU är han nästan champinjon i den konsten.

Han har verkligen tagit min lärdom på allavar och lärt sig att moppen ska anfallas så fort den kommer fram.

Nu idag kom den fram en sväng, och det var nästan så han tog i lite väl mkt i den stackars moppen som absolut inte hade en chans att klara en sådan attack som Hector gav honom.

Jodå det kommer bilder, men inte än, för kameran är på annat håll just nu.

Av Wille - 8 maj 2011 18:15

Idag hade matte visst inte särskilt mkt att göra, eller så ville hon leka lite, för hon hällde upp vatten i en stor skål, och sedan slängde hon godisar i den och dem skulle jag hämta. Jag har gjort den leken förut, och tycker det är lite kul. Även fast jag inte gillar vatten annars, så är det kul att leka med vatten ibland.

Hector var med han också. Jag försökte flera ggr att hinna före honom att ta upp gobitarna, men han var snabb den rackaren.



Till slut tyckte matte det räckte för hans del, och så satte hon honom i ett annat rum att lösa en annan uppgift medan hon busade lite med bara mig.

Nu blev det roligare och jag behövde inte skynda mig att hämta gobitarna.

För varje gång jag hämtade upp en gobit, så klickade matte med en konstig mojäng. Då fick jag en gobit till av henne, fast från hennes hand. Det var skojigt. Det blev ju två gobitar på en gång liksom. Så småningom lärde jag mig att bara genom att doppa ner nosen i vattnet så klickade matte och jag kunde hämta min belöning.

Sedan testade hon det även med ett plastlock som låg på golvet. För varje gång jag nuddade nosen mot locket, så klickade matte och jag fick en gobit. Lite fundersam blev jag, men snart tyckte jag att det var jätteroligt.

Sådär höll matte och jag på ett tag.

Så småningom fick Hector komma in han med.

Han hade blivit klar med den uppgift som matte givit honom medan hon lekte med mig, och ställde sig då utanför dörren till oss och gnällde. Han ville ju också vara med.

Av Wille - 7 maj 2011 17:45

Ja idag hade matte plockat fram en mkt konstig manick, med ett väldigt speciellt ljud. I början var det allt lite läskigt, men sedan vande jag mig.

Det som var skojigt var att varje gång den klickade, då fick jag godis.

Snabbt lärde jag mig att "klicket" betyder godis !

Nu började det roliga......

Av Wille - 6 maj 2011 17:30

Idag har det varit ett års kalas här för Hector. Inte för att han fyllde ett år utan för att han bott med oss i ett år.


 

Jag hade också ett kalas när jag bott här i familjen i ett år, det är jätteskoj. Inte nog med att vi får en massa gott att äta, jag får busa med kompisar också.

Idag kom Aylen och Goofy med sin matte. Vi busade och lekte med varanra och hade jätteskoj. Men man blir rätt trött när dagen är full av bus och annat spännande, så emellanåt lade vi oss att vila.

Matte hade köpt glasstårta dagen till ära och vi fick smaka av den med. Hector och jag älskar glass och is, så vi gillade det skarpt. utöver glassen hade matte gjort varsin tårtbit till oss vovvar, bestående av till korv med leverpastej på, en köttbulle och högst upp en liten skiva blodpuddning. Mums vad gott det var.

Alla slukade sina i ett nafs, utom Goofy som var lite tveksam. Men när Hector ville sno åt sig Goofys bit också, då försvann den in i Goofys mun illa kvickt kan jag lova.

När alla ätit "sin" tårta så tog husse och Aylens matte med oss till hundhagen. Där fick vi busa runt ännu mer, men på en mkt större yta, så nu blev det springa av, ja i alla fall för "ungdomarna" en annan tycker ju bättre om att lufsa omkring och sniffa in vilka som varit där före oss. En och annan riktigt intressant fläck hittade jag också.

Medan vi sprang och busade ute, så skulle matte passa på att sova lite, för hon skulle jobba i natt.

Väl hemma igen så var vi väldigt törstiga och det gick åt lite vatten. Vi fick lite extra gott i form av leversnittar och frolicar (av Aylen och Goofys matte).

När "gästerna" senare fick skjuts hem av matte, samtidigt som hon åkte till jobbet. Då blev jag plötsligt jättetrött och somnade vid husses fötter där han satt i soffan och såg på ngt på TVn.

Bus · Gott · Grattis · Kompis · Skojigt
Av Wille - 5 maj 2011 22:45

Det blev inte Agility idag, husse snodde med sig bilen till jobbet, men vi gjorde en helt underbar promenad jag, Hector och matte. Solen sken och det var lite varmare än igår. När matte tog fram kopplet blev jag alldeles till mig och ville ut FORT !

Men nähä då, inte med matte inte, hon väntar tills vi lugnar ner oss och inte överfaller henne som tossiga !

Men sedan bar det av ut i skogen och vi tog en skön promenad i skogen inte alls långt från oss. Matte hade korv med sig som hon frikostigt delade med sig av.

Vi var ute en lång stund och det var så skönt. Lite trötter blev en ju efter ett tag, men efter lite uppiggande bus så piggnade jag till igen.

Vi såg några hundar på avstånd, och en katt som nästan kom fram till oss. Men jag blev så ivrig och började gnälla och studsa, så då tog han till flykten en bit bort.

Matte sa till mig att lugna ner mig, och Hector som också hade dragit s med i ivern han fick osckså en tillsägelse.

Matte satte sig en stund på en av parkbänkarna utmed promenadvägen och då passade jag på att nosa runtomkring där. Det hade varit både tjejer och killar som gått förbi här sedan jag gick här senast, vilket var rätt länge sedan.

Sedan promenerade vi vidare igen.

När vi så småningom var hemma igen så var jag jättetörstig och både Hector och jag fick påfyllning varsin gång i våra vattenskålar.



Av Wille - 4 maj 2011 22:42

Ja lika lugn som de flesta vardagarna är här. Vi har tagit några promeader under dagen och vi har busat Hector och jag. Matte har tränat lite lydnadsövningar med mig och i morgon ska vi träna Agility säger hon. Det har blvit lite som en regelbunden träning det Agility på torsdagar.

Men kul är det ! Ha dte gott nu kompisarna och sov gott. En annan ska ju rasta husse en sväng först så han sover gott i natt.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skapa flashcards