willebus

Direktlänk till inlägg 24 juni 2011

Firat Midsommar

Av Wille - 24 juni 2011 20:15

Jaha då påstår matte att det är midsommar då.

Jag har ju firat två midsomrar hittills och det har varit rätt skoj båda gångerna, jadå även idag. Men visst det blev ju jobbigt också.

Idag så var det husse, matte och lillhusse, Hector och jag som åkte på midsommarfirandet.

Det blev en rätt lång bilresa, men när vi väl var framme så fanns det en massa nya dofter och flera hundar också. Först så placerade vi oss en bit från själva midsommardansandet, ja mer i utkanten av alla människor som var där. Det var rätt skönt, för gissa om det var mkt folk där. Efter en stund så gick matte iväg med Hector lite närmare dansandet, medan jag och husse höll oss lite i utkanten. Lillhusse hade hittat sin tjejkusin och de gav sig in i små grodorna, Tigerjakt, Karusellen mfl danslekar runt midsommarstången.



Han som ledde lekarna var musiklärare till lillhusses tjejkusin, och han var en skojig prick som gillade hundar för han pratade en lång stund med mig efter att dansandet var slut. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg dock.

Husse och jag satt riktigt bra där nästan alldeles ensamma en bit från alla dansande vuxna och barn. Det kom fram flera stycken och pratade och klappade mig, och jag pussade dem artigt på handen.

Ibland lade jag mig på rygg och fick bli lite kliad på magen, det var så mysigt.

Så småningom kom matte och Hector tillbaka till oss, och i släptåg hade de en lätt andfådd lillhusse med tjejkusin. De var törstiga så matte lämnade över mig till husse och sedan gick hon för att inköpa lite fika till husse, sig själv, lillhusse och oss. Lillhusses tjejkusins mamma följde med hon också så tjejkusinen också fick ngt att dricka.

Medan de fikade så busade jag och Hector och hade jätteskoj.





Men så plötsligt blev vi ordentligt osams och kjom in i en vild svordomsdiskussion oss emellan. Men då lät matte arg och sa till oss att skärpa oss och uppföra oss bättre. Inte kunde väl vi skämma ut matte och husse på det där sättet. Så betedde man sig inte. Vi kom då liksom av oss, och började istället titta åt varsitt håll och se om det fanns någon roligare att prata med än matte eller varandra.



Efter en stund när vi lugnat ner oss och återgått till att lerka, fast lugnare, då kom tjejkusinens mamma med vatten till oss. Det var omtänksamt. Hon fyllde på flera ggr för vi var jättetörstiga.

Sedan fick vi smaka både kanelbulla och sockerkaka.



Fast jag fick Hectors sockerkaka också, för han var inte sugen på den. Men kanelbullen den gick hem hos Hector den.

Så småningom begav vi oss mot bilen, men först några bilder framför midsommarstången. Men matte hade ett sjå att få oss att placera oss rätt, för det var en sådan massa annat intressant överallt.







Jag höll mig väl ngt sånär lugn, men Hector han var nästan omöjlig att få till att sitta stilla. Men några bilder blev det i alla fall.

Vi fick med oss två extra passagerare i bilen, till Carries matte dit vi nu visst var på väg. Hos Carries matte så fick vi leka en lång stund med Carrie, men jag var rätt trött, så det var nog mest Hector som busade med Carrie idag.

Där passade vi också på att hälsa på kattungarna som nu är 3 veckor gamla och har fått ögon. De var jättemjuka och så söta.



Jag pussade en av dem.

Sedan bar det av hemåt, trodde jag. Men husse stannade bilen på ett ställe där det fanns ett värdshus. Där åt de middag, och vi fick också smaka lite.



När vi ätit så tog husse, lillhusse och matte med oss på en promenad, och vi gick ner till Mälaren och där hade Hector bråttom ner i vattnet.





Själv nöjde jag mig med att smaka på vattnet och doppa tassarna. Det var skönt det med.




  


Men när Hector sedan hittade en pinne då ville ju jag gärna ner i vattnet för att ta den från honom och leka med den en stund.



Men istället kom Hector upp från vattnet och försökte locka med mig ner i vattnet. Men jag var tveksam. En annan dag kan jag nog bada, men inte idag.





Så småningom åkte vi hemåt, och då var det hemåt. Jag somnade bak i bilen för jag var rätt trött kan man lugnt säga. När jag vaknade var vi redan hemma.

Nu ska jag snart sova för natten. Det har varit en jobbig, men rolig dag

 
 
Hillman & Illerson

Hillman & Illerson

27 juni 2011 10:36

Va fränt du har verkligen firat missömmer med dans, fika och mat även ett uppfriskande bad, hihi. Fast svära åt brorsan får man inte, det fick vi erfara när vi svor åt varandra sist. Matten vrålar så hon kunde väcka döda och sen hamnar vi i onåd, matte hotar med vid upprepning av era bråk blir ni blöta, jisch dä vill vi inte.

Taxpussar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards