willebus

Alla inlägg under juni 2011

Av Wille - 16 juni 2011 18:41

Ja det började redan i morse. Idag går lillhusse på sommarlov, så det har varit avslutning i hans skola idag. Där var en massa barn som sjöng och spelade. Det var också en massa mammor och pappor överallt. Barn är alltid skojigt att hälsa på, oftast gosar de också både gärna och mycket med mig, så även nu.

Efter skolavslutning så blev det fika med en massa tårtor och annat gott.


 


 


 
När tårtätandet var klart, då kramade lillhusse om sina fröknar, och sedan bar det av hemåt.

Men matte lämnade bara av lillhusse och husse. Själv fortsatte hon till "stallet" och skulle städa och hälsa på hästarna.

Dessvärre fanns det inte så värst mkt hö hemma, så matte bestämde sig snabbt för att fara vidare till gammelmor för att inhandla mer hö. På vägen till gammelmor såg matte ett rådjur på en av åkrarna bredvid vägen. Det var jättefint och tittade en stund åt mattes håll innan den sprang en bit längre bort från vägen. Men matte var snabb med kameran idag, och lyckades fånga rådjuret på bild.



Hos gammelmor har det fötts fem söta svartvita kattungar för två veckor sedan, och idag hade de precis öppnat ögonen. De var jättesöta tyckte matte.


 

Matte och gammelmor tog en fika tillsammans och eftersom gammelmor har en egen höleverantör, så fick matte, när de fikat klart, göra sällskap med gammelmor till gammelmors egen höleverantör så att matte kunde köpa hö av honom hon också.

På den gården fanns det en massa intressanta saker.

Bland annat så hittade matte på en egen historia om de här stora sakerna.


"Här står alla traktorerna på rad och väntar. De är fulladdade med förväntan, för snart ska höet bärgas och då får vi jobba tänker de."


 


 

"För säkerhets skull har vi samlat ihop oss i ett helt gäng, för då blir det så mkt roligare !"

"Undrar nu hur länge det dröjer" tänker en av dem.

"Snart är det dags", tänker en annan.

"Idag blir det inget hö bärgat i alla fall, för det blir nog regn", tänker den tredje.

"Brr det blåser allt lite kallt", tänker den fjärde.

Sedan står de där och väntar på rad.

En bit bort står det ett annat gäng och väntar.


 

"Sådär, då är gänget samlat. Nu ska vi bara invänta de däringa traktorerna och se när de sätter igång sina brummande motorer, för nu ska det snart bli höbärgning av. Det är det viktigaste på hela året." säger en av dem.

De andra vickar lite på sig i medhåll.

"Jojo säger en, men idag ser de inte ut att vilja röra på sig" säger en annan.

"Näe jag håller med dig jag", säger en tredje."Det verkar vara stiltje här"

"Pax för den stora starka traktorn" säger en fjärde, "då kan jag lassas i massor".

"Åhja fortsätter en av dem, den där lilla han är allt starkare han än en kan tro", säger en av kärrorna. "Jag jobbade med honom förra året och året dessförinnan också, och han är minsann rejält stark" fortsätter kärran sedan.


Ja så tyckte matte att de höll på. Det var rätt skojigt att lyssna på henne, för fantasi det har hon, de må jag säga.

I vilket fall som helst, höet hämtades och sedan skjutsades gammelmor hem. Matte tog en fika innan hon fortsatte hemåt hon med.

Honj lämnade av höet i stallet och hälsade på hästarna en sväng till, kollade vatten och så. Sedan for hon hemåt.


Väl hemma väntade ett paket på henne, och när hon öppnat det, då fick Hector och jag som vanligt busa med förpackningen.


  


Det var lika kul idag att smälla sönder alla luftbubblorna.


 

Vi hade dragkamp om förpackningen också, och det var jätteskojigt.



Nu har vi nyss varit ute på en lång promenad i solen. Det var skönt och husse hade oss lite lösa på en liten gångstig.

Härligt var det att få springa fritt som man ville.

Hoppas nu att ni också har en bra dag och får busa massor. För det har vi gjort.

Av Wille - 15 juni 2011 14:15


GRATTIS HILLMAN OCH ILLERSSON


ni har skrivit den 1500 kommentaren i min blogg !


Present är påväg !!

Av Wille - 14 juni 2011 16:15

Idag är det lite svalare än igår.

Det är rätt skönt ute, men man blir ändå varm av promenader. Så även jag idag när husse tog en promenad med mig och Hector på förmiddagen.

När husse och matte sedan ätit en "lättlunch" så tog de med oss ut till bilen. Lillhusse var i skolan och mellanhusse var hos sin flickvän, så för en gångs skull tog matte och husse tillsammans ut oss på äventyr idag.

Vi åkte en bra bit i bilen, som var väldigt varm till en början, men snart blev det svalare i den. När bilen stannde kände jag igen mig och blev ivrig att komma ut, men matte hade satt det där med att träna i verket så jag fick vänligen stanna kvar i bilen, med bakluckan öppen tills jag lugnat ner mig lite. Hector han fick komma ut fortare än jag för han hade inte så bråttom. Först gick vi förbi flera bikupor, och där hördes ett evinnerligt surrande. Bina hade visst fullt upp.


  


Sedan gick vi iväg till en skog där jag stortrivs att gå.

Oftast får vi springa lösa här, för det är inte särskilt mkt folk här. Dock inte idag. Jo jag fick vara lös en stund, men rätt snart kallade husse in mig för matte hörde att de tydligen höll på att röja med motorsågar och slytrimmer här idag.

Men inte ville jag komma för det inte.

Hector hade matte i koppel fortfarande, och det var för att han inte är alltför bra på att lyssna när matte ropar.

Efter en stund så struntade både husse och matte i att ropa på mig, de ignorerade mig istället och matte började prata med Hector som snällt satt bredvid matte och väntade. Då blev ju en annan lite avis, och så var det inte skojigt längre när de inte ropade på mig. Så istället gick jag till husse och lät honom ta på mig koppel och halsband. Det belönades med både beröm, godis och köttbullar.


 

Sedan fortsatte vi promenera, och så småningom såg vi vart de röjde. Jag var lite nyfiken, men det var ett förskräckligt oväsen där. När killarna som röjde såg att det kom folk gående och två hundar också då väntade de med röjningen en stund tills vi gått förbi. Det var snällt av dem tyckte både matte och husse.


 

Sedan fortsatte vi och så småningom kom vi till strandkanten, och nu skulle visst Hector bada, för han gick direkt ner i vattnet.


 

Jag tog det lite försiktigt och doppade först tassarn vid strandkanten.



Sedan gick jag upp på en brygga och kände lite på vattentemperaturen samt smakade på vattnet.


 

Stod och kollade en stund tvärs över till andra sidan av stranden.

Jag hörde en hund skälla och skällde tillbaka en gång. Undrar om hunden ropade på oss ??


  

Efter en stund tog jag beslutet att hoppa i vattnet, bäst att göra överraskningen av vattnet kort, bara hoppa i och simma, så jag tog ett skutt från bryggan och ner i vattnet.


  

 

Matte som stod i vattnet redan, med Hector då, hon blev allt lite blöt hon med.
Nu blev det simmande och badande och så upp på strandkanten för att rulla lite, sedan i igen.
Jag försökte även lära Hector att rulla efter ett bad, och han började fatta och halvt om halvt testade.

Men jag rullade ordentligt jag och skrubbade hela ryggen och det var sååå skönt.

Hector och jag badade ett tag till och flera gånger tog vi oss upp på bryggan istället för på stranden. Det var ju lite mer en utmaning tyckte vi.

 

  

När vi badat klart fortsatte vi promenaden. Efter en stunds promenerande vände vi så hemåt. Det var väldigt långt gräs på en del ställen. Så långt att jag och Hector nästan försvann i det.

  

Vi upptäckte plötsligt att det blivit alldeles tyst i skogen, inga röjsågar hördes.
När vi då gått en bit hemåt, så såg vi att killarna hade tagit en liten paus och stod där i en hög och tittade på oss när vi dök upp ur det höga gräset. Jag satte mig ner en stund jag med. En blir trött av promenader i ojämn terräng, speciellt jag då som haft ont i ena benet, kände att jag behövde en paus. Så det tog vi.

På vägen tillbakak kom jag och tänka på Sigge som fyndar överallt, när jag plötsligt fyndade en dunk. Undrar om Sigge vill ha den med ?

    

Matte försvann plötsligt bort från stigen vi gick på och ut mot vattnet igen, jag ville efter, men det ville inte husse, som var den som höll i oss båda två just nu eftersom matte tagit hand om kameran och skulle fota en del.
Efter mycken övertalning så lät husse oss äntlgien gå mot matte, men jag liksom försvann i ett hav av smörblommor.

    

Matte fotade mig visst där också hon. Jag hittad en intressant doft där bland smörblommorna och ville studera den närmare, så då liksom glömde jag bort att titta på matte.
När matte var nöjd så fortsatte vi mot bilen. På vägen tillbaka fick jag plötsligt syn på några hästar som stod och hängde vid grinden. Jag blev nyfiken på dem och matte lät mig gå fram mot dem och se närmare på dem.

  

När Hector upptäckte vad vi gjorde började han skälla för att säga att vi inte skulle gå till de där stora djuren. Men både matte och jag struntade helt i honom, och istället fortsatte vi närmare dem. När vi var närmare men på behörigt avstånd så stannade matte och pratad emed hästarna.
Jag stod och såg på dem jag, för att se om de verkilgen var så farliga som Hector trodde. Inte var de det, de bara stod där och såg på oss fast vi aldrig träffats och
Hector stod och skällde som tokig en bit bakom oss. Matte fotade tror jag det lät i alla fall så, sedan så gick vi tillbaka till Hector och husse. Hector hade tystnad i ren överraskning nu när han såg att vi kom tillbaka utan att vara det minsta skraja.
Nu ville han se närmare på dem också, så matte och husse bytte hund och så gick istället Hector och matte tillbaka mot hästarna medan jag satt och gosade med husse under tiden. Efter en kort stund kom de tillbaka till oss och vi fortsatte mot bilen.
Nu trodde jag att vi skulle åka hem, men det skulle vi visst inte alls.
Matte lämnade mig och Hector med husse och så försvann hon in på en gård. Strax därpå kom hon ut igen och sa att vi skulle gå in - allihopa. Vi fick också följa med.
När vi kom in på den gården så sätter sig matte vid en bänk och med oss där också.

 

 
Strax därpå kommer husse tillbaka och har med sig fika till sig och matte, men även vi fick smaka. Inte alls dumt. Efter fikat så busade vi en stund medan vi väntade på matte som tog en sväng in bland en massa blommor.

  

Även där fotades det en massa och matte ville visa husse vilka blommor hon ville ha på balkongen.
Men husse var inte så värst intresserad utan stannade med oss istället.
Sedan var det i alla fall ändå dags att åka hem - trodde jag ja.

  

Men inte då. Bilen stannade en gång till och husse gick ut från den och försvann iväg ett tag. När han kom tillbaka hade han med sig lillhusse, som jag ville överfalla och hälsa på för jag blev så glad när han kom. Men det fick vänta tills vi var hemma igen, då hälsade jag på honom, och det med besked !
Nu ska jag nog ta och vila en stund, jag är lite trött i benen.

Av Wille - 13 juni 2011 15:15

Idag blev det som jag misstänkte, matte hade hittat på ngt. Hon tog med mig och Hector i bilen, och det är alltid kul, för då åker vi till nya ställen och gör roliga saker ! Så även den här gången.

Idag blev det så också. Matte åkte några mil, sa hon ialla fall, sedan fick vi komma ut ur bilen. Nu var vi på ett ställe vi aldroiga varit förr, och vi tog en sväng genom en skog. Sedan plötsligt så dök det upp en stor sjö framför oss.

Jag är ju inte överförtjust i att bada, men det är ju Hector, så han blev nog jätteglad.

Matte som hade shorts på sig för dte var så varmt gick ner en bit i sjön, sedan lockade hon på mig. Men jag var väldigt tveksam. Efter en stund så märkte jag att matte inte släppte efter i kopplet om jag inte gick framåt, då lätttade trycket mot halsen direkt. Vi tog dte bit för bit. Plötsligt stod jag där med tassarna i vattnet, och det var inte alls läskigt. Jag minns ju hur det var förra året. Då hade jag nästan panik tills matte hjälpte mig att simma.

Men då hjälpte matte mig att komma över den otrevliga känslkan av panik, med hennes stöd hela tiden. Idga kändes det inmte alls lika otäckt.

Nu tog jag sakta och försiktigt steg för steg ut i vattnet, tills jag kände att jag inte nådde bottnen. Lite skraj blev jag, men matte lockade lugnt och jag litar på henne, dessutom hade hon ju goa köttbullar med sig till mig, så jag simmade mot henne där hon stod en bit längre ut.

Efter en stund upptäckte jag att det ju var riktigt skönt ! Jag simmade runt en stund, frivilligt, men sedan ville jag upp och ruska av mig. Det fick jag göra, matte följde ju med. Hector och jag hade koppel på oss hela tiden eftersom det här var en helt okänd plats för oss. En annan gång kanske vi är lösa.

När jag ruskat av mig så slängde jag mig ner i sanden på stranden och började rulla runt runt. Det var jätteskönt.

När vi badat klart tog vi en promenad i skogen runtomkring. Det var skönt må ni tro, och jag torkade fort. Sedan satte vi oss i bilen igen och åkte hemåt.

Av Wille - 13 juni 2011 14:51

Ja det kan man nog säga av flera orsaker.

I natt regnade det äntlgien, visserligen bara lite men det har blvit svalare och det är en mer uthärdlig temperatur nu. Dessutom fläktar det en del idag så det är skönt att vara ute.

Husse tog med oss ut på promenad för en liten stund sedan, och vi orkade faktiskt busa en del då. Nu tar vi en lite siesta innan det blir dax för nästa promenad, och jag tror nog matte ska göra lite annat också med oss idag, jag vet bara inte riktigt vad ännu. Bara märker att hon är lite "laddad" s a s.


Hmmmmmmmmmmm

Bus · Gott · Promenad · Skönt
Av Wille - 7 juni 2011 17:30

Idag har det regnat, eller rättare sagt det regnar fortfarande. Dock bara lite duggregn. Matte sysselsatte oss inomhus istället för att vara ute på långpromenader, och det var ju svalt och skönt inne, så det var inga problem.

Hector började med att göra saker av olika sort, alltför att få lite godis, ja det gör man ju......eller ? Han håller på att lära sig att hämta saker från golvet och lämna till matte, en färdighet som kan vara bra att kunna. För i utbyte blir det mer godis.

Så småningom var det min tur.

Jag fick träna lite trickträning med klickern idag, som t ex att rulla runt, fast det jobbar vi fortfarande med, vacker tass, ligga, sitta, ligga igen, sitta vackert osv.

När vi "klickat" klart så tog matte en skön promenad med oss, för det var uppehåll just då, så då passade vi på.

Av Wille - 6 juni 2011 20:15

Ja det var visst det vi hade idag. Vi har ätit lite tårta, korvsmörgåsar och tagit en del sköna promenader.

Hector är fortfarande lite trött och inte riktigt som han brukar, men han piggnar till snart. Matte är också lite seg fortfarande.

Husse var till en hundaffär och inhandlade diverse gosaker till oss. Grisöron, tyggben, hundkex och leversnittar. Inte alls dumt. Vi fick smaka redan idag och det gick ingen nöd på oss med de gobitarna. 

På eftermiddagen hade matte piggnat till och hade lite klicketräning med mig och Hector. Det är populärt kan jag säga.

Vi håller just nu på att lära oss att hämta TV dosan och trycka på telefonknapparna, bara för att matte tycker det är en kul grej, och vi med, för det vankas massor av godis då, och vad gör man inte för det ?

I alla fall tycker Hector och jag att det är jätteskoj !

Utöver de här små övningarna, så tränar vi lite på att göra "high five", "sitta vackert", "rulla runt" och annat kul.

Ja för det blir så trist att inte göra ngt speciellt.

Hoppas ni haft en skön Nationaldag ni också. Ha det gott allihopa ! Nospussar !!!

Av Wille - 5 juni 2011 20:00

...så är vildbasen till brorsa hemma igen. Han har varit med matte och Carrie på utflykt till Norrköping. Där träffade han en massa hundar, och nu tror han att han äger hela världen igen och då fick jag lite extra jobb att göra. En liten slyngel blir han som måste sägas till mer än vanligt.

Hector var på uselt humör när han kom hem, men man får anta att han var trött. Vi mötte honom i dörren jag, Aylen och Goofy, men Hector var bara sur och snäste åt oss. Det gillar jag inte så jag sa till honom några gånger och det blev en rätt het diskussion innan han till sist lugnade ner sig lite.

Då förstod jag att han var trött efter en rätt jobbig, men skojig helg.

Annars har dagen varit behaglig och helgen likaså. Husse och jag har tagit sköna promenader, trots värmen. Men det finns ju skugga så husse och jag sökte upp några skuggiga platser där vi tog en liten paus och husse bjöd på korv och leversnittar.

På söndagskvällen kom Goofy och Aylen på besök med sin matte. Deras matte ville ha lite hjälp av husse med en datasak sa hon.

Medan de höll på med datorn så kunde jag och Aylen busa.

Hon börjar allt bli lite rund om magen den tjejen, men jag vet ju varför. Så det är som det ska. Busa orkar hon i alla fall, och glad och pigg är hon. Goofy däremot han är lite mer tillbakadragen då och då. Han är bara sådan och det är okej, men ibland hängde han med på bus han också.

Så vi hade skojigt och en trevlig kväll blev det i alla fall, trots allt.

Hoppas ni haft en skön helg ni med !

Bus · Gott · Kompis · Mysigt · Promenad · Skönt

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skapa flashcards