willebus

Direktlänk till inlägg 26 juli 2011

Mycket bilåkande !

Av Wille - 26 juli 2011 22:45

Vi började vår resa genom skogar och hagar och annat. Det var en massa fält utmed vägen som hade stora långa stjälkar på sig. Matte sa att det var majsfält och lillhusse blev eld och lågor och ville genast att vi skulle stanna och se om vi kunde hitta ngn majs att plocka. Men matte sa att de var inte mogna ännu, men eftersom lillhusse inte trodde på det så lovade matte att han skulle få stanna vid ngt fält och titta efter själv. Det var han nöjd med. Han älskar nämligen majs.
Snart kom vi till en jättestor bro ! Ja matte sa att det hette så. Själv blev jag lite orolig när jag tittade ut genom fönstret och bara såg vatten, vatten och vatten, så långt jag bara kunde se. Matte berättade för lillhusse att vi var på Ölandsbron, lillhusse har nämligen aldrig varit varken på Öland elller på den här bron, så matte ville visa honom den nu. Husse körde alldeles för sakta tyckte jag och skällde lite. Jag ville komma in på land snart ! Hector han bara satt och såg ut över vattnet och verkade mkt nöjd med det. Efter en stund lade han sig ner igen och slumrade.
Så småningom lade jag mig jag med, bron tog ju aldirg slut. Nästa gång jag kikade upp, då var vi på land igen, fast matte sa att vi var på Öland och tyckte jag borde känna igen mig, jag förstod inte alls varför, inte idag i alla fall.
Husse fortsatte att köra bilen ett bra tag till. Jag sov en stor del av tiden, för det blev mkt bilåkande, men hellre det än vara ensam hemma.
När vi stannade nästa gång så var vi ett samhälle som hette Löttorp, och här skulle matte hämta ut pengar. Jag blev lite orolig när hon gick och vi var kvar i bilen, så jag skällde efter henne, då sa husse till mig att vara tyst. När jag blev tyst öppnade han en stund så jag och Hector fick sträcka lite på benen medan vi väntade.
Efter ett bra tag kom matte tillbaka, och vi åkte vidare.
Matte berättade för lillhusse vart vi var för han tyckte nog också att det blev mkt bilåkande. Lillhusse hade en karta som matte visat honom på vart vi skulle och vart vi var, så han kunde följa med och se hur långt det var kvar. Lillhusse var jätteduktig att läsa kartan och kunde svara på en del frågor som matte ställde om vad platserna låg och vad de hette. Det var inte alltid så lätt om man inte hade kunna läsa. Men lilhusse hade ju lärt sig det i skolan nu, så han klarade det bra.
Efter ett tags bilåkande så var vi äntligen framme och alla gick ut ur bilen, jadå även vi. Hector han såg sig förundrat omkring, medan jag mest kollade vilka som varit här förut.
Nu var vi den norra delen av Öland och på ett ställe som hette Byrum. Här var det en massa Raukar. Sådana hade Hector sett tidigare när han var på gotland förra sommaren, men de här såg annorlunda ut tyckte han.


   


Vi gick ner till vattnet/havet och det hade en salt smak som var rätt god, så jag drack lite av vattnet, men jag fick inte dricka så värst mkt för husse. Han sa att det inte var så bra att dricka för mkt av det för man blev så törstig. Det förstod jag inte alls, inte då. Hur kunde man bli törstig av att dricka vatten ????????


 


Det var en massa kul stenar att klättra upp på, och på många av dem var det som trappsteg och väldigt enkelt att gå omkring på och gå uppför eller nedför.


   


Vi såg en massa nya kompisar som också var på utflykt här. Vi pratade med dem allihopa.
När vi gått ett tag så tyckte husse att vi kunde gå tillbaka till bilen igen och resa vidare, men matte var inte riktigt klar här så vi stannade en stund till och matte fotograferade oss, husse och lillhusse lite varstans på alla raukarna.


   


När hon var klar och lillhusse fått "nästan" badat, så var alla nöjda och vi reste vidare. Men först drack vi två skålar med kallt vanligt vatten.
Nästa gång vi stannade var på ett spännande ställe som var en glassrestaurang. Här kunde man få jättefina glasskreationer att smaka på. Lillhusse blev eld och lågor, han älskar glass. Jag tyckte mest det var skoj att se ännu fler hundar som vi kunde prata med. Matte, husse och lillhusse beställde glass, jadå även vi fick smaka. Det var inte alls dumt. Svalt och gott.


 


Här stannade vi en lång stund och flera hundar kom och gick med sina mattar och hussar. Servitören tyckte det var jätteskoj med lillhusse som då heter Emil. Servitören gillade det namnet och skojade en massa med lillhusse. Lillhusse fick också lite extra service just för att han heter Emil. De verkar gilla det namnet här i småland av ngn anledning.
Flera mattar och hussar som hade hundar, men inte med sig, de kom fram och pratade med både mig och Hector. Vi sniffade av dem och en del hade flickhundar och andra hade pojkhundar.
På väg tillbaka till bilen gick husse och lillhusse in på en hembygdsgård bredvid glassrestaurangen, men matte hon tog med oss på en promenad istället hon.
Vi skulle passera en stor väg och när vi stod och väntade så kom en konstig vit bil och så började den låta speciellt. Lite likt vår ambulans hemma men inte lika ändå. Den svängde in åt samma håll som vi var på väg mot och när vi kom närmare den så sa matte ngt till en av dem som klev ur bilen, och han svarade att de körde en gammal servicebil med gamla sirener och att den inte hade samma funktion som varken ambulans, eller brandbil. Den åkte bara iväg på vissa servicearbeten där äldre bilar behövde servas, alltså då bilar fram till 70 talet berättade föraren för matte. Lite kul var det för både han och hans passagerare ville hälsa på oss. Det hade ju inte vi ngt emot. Så småningom gick vi tillbaka till bilen och så åkte vi vidare. Nu var både jag och Hector lite trötta av alla intryck och vi lade oss ner i bilen.
Nästa gång vi stannade var det skönt att komma ut igen, och nu var det visst dags för mattar och hussar att äta mat. Vi fick också smaka, och bäst smakade pizzan. Även om osten från mattes sallad också var god. Dock blev både matte och husse besvikna på den sallad de hade beställt. Den var gjord i förväg, fast både matte och husse hade förväntat sig att få salladen tillagad vid beställning, precis som de gjorde med piizan som lillhusse hade beställt. Dessutom tyckte husse att det var en väldigt ynklig och torftig sallad de bjöd på och matte höll med. Det här stället hette Grankullavik. När alla ätit klart gick lillhusse och husse ut med oss i bilen medan matte talade med kökschefen under tiden som servitören dukade av. Hector var först in i bilen och han var på dåligt humör när jag skulle hoppa in i bilen, så jag tyckte det kändes obehagligt och ville helst inte, för Hector morrade åt mig. Då blev husse arg på honom och sa till honom att skärpa sig och strax blev Hector tyst men sur ändå. Jag hade helst velat vänta ett tag till innan jag hoppade in. Men vi skulle visst åka vidare nu och ensam kvar ville jag ju inte bli, så när matte kom så hjälpte hon mig att hoppa in i bilen och se till att Hector uppförde sig. Resten av resan var Hector rätt småsur och muttrade lite i sitt hörn, men det räckte med att matte varnade honom med sitt låga tonfall så skärpte han sig. Ja se tonåringar, vilka problem de har. När vi stannade nästa gång då var Hector lugn och glad igen och vi båda tyckte det var skoj att komma ut.
Nu hade vi stannat vid en rad med väderkvarnar.



Lillhusse var redan på väg in i en av dem och tyckte det var jättespännande att faktiskt får gå in i kvarnen och se kvarnhjulet på riktigt. Men när han tittat klart så ville han ha lite assistans av matte att ta sig ner från den jättebranta stegen, för han såg ju inte trappstegen och visste därför inte vart han skulle sätta fötterna. Men med lite guidning från matte så gick det bara bra.



Sedan gick husse in i kvarnen han med, och då passade matte på att promenera runt lite med oss så vi fick se oss omkring och sniffa av lite.



Så småningom satte vi oss i bilen igen och åkte hemåt mot stugan.
Vi åkte och handlade på vägen hem och väl i stugan igen så var vi alla både trötta och lite hungriga, men nöjda ändå med dagen.

 
 
Hillman

Hillman

29 juli 2011 20:22

Kvarnar och glass, pizza och sallad, inga dåliga grejer som ni varit med om. Härligt med sidomester men här har vi sidomester hemma. Hussen är och fiskar nästan varje dag och matten njuter av lite ledigt.

Taxpussar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards