willebus

Direktlänk till inlägg 27 juli 2011

En massa spännande !

Av Wille - 27 juli 2011 18:15

Idag packade vi alla in oss i bilen igen och reste iväg en sväng. Först stannde vi till och tankade bilen men sedan fortsatte vi resan.

Även denna gång gick resan över Ölandsbron men nu åkte vi mot södra Öland, men först tog vi sikte på ett karamellhus som låg lite norrut på Öland.

Titta in här : http://www.cafe-karamellkokeri-bredsattra.se/index.html

Där tillverkade man karameller av olika slag för hand. Det tog ett tag att ta sig dit också, men väl där så fick vi både vatten och kanelbullar. Inte alls dumt. Husse och vi väntade utanför medan matte och lillhusse kollade in hur man gjorde saltlakritskarameller.

Lillhusse var väldigt fascinerad och matte sa att det var väldigt varmt där, så ibland kom hon ut till oss en sväng för att hämta lite luft.

Efter en stund tog husse med oss på en promenad medan matte och lillhusse kollade på karamelltillverkningen.

Sedan satte husse in oss i bilen medan han bytte av matte vid tillverkningen så matte fick komma ut till oss istället. Matte promenerade med oss och tog en hel massa foton förståss. När lillhusse och husse tittat klart så kommer de ut till oss, och då får matte syn på en stor grön sak i gräsmattean strax framför dem, den rörde på sig ! Det var en jättestor gräshoppa som inte hoppade så värst mkt utan mest gick fram på sina långa ben. Jag tyckte väl den var lagom intressant men tappade intresset rätt snart. Men Hector han blev helvild och ville leka med den han. Gräshoppan tog några skutt och sedan gick den igen. Hector ville följa med efter den hela tiden han.

Sedan tog vi oss till bilen till sist och åkte vidare. Nästa gång vi stannade så fick lillhusse bada, det hade han väntat på hela dagen, att få bada i havet, i saltvattnet. Han plaskade omkring en bra stund. Medan matte hade ögonen på honom så höll husse reda på oss istället.

När badandet var klart så var lillhusse jättenöjd, sval och skön sa han, för han tyckte det var varmt ute, men i bilen var det svalt.

Nästa gång vi stannade så var det dags att äta lite smörgåsar. Hector och jag fick varsin med kaviar på. Det var gott. Sedan åkte vi vidare igen, och stannde till några gånger till under vägen där vi ibland fick komma ut och sträcka på oss, men andra gånger så var det bara fotograferande som gällde.

Sedan reste vi vidare !

 
 
Kasper

Kasper

28 juli 2011 22:12

Ni är verkligen ute på en rejäl semesterresa ni! Öland är fint, säger matte. Massa väderkvarnar - och visst blommar väl cikorian nu, på vägrenarna? Och hälsa Capellagården, om ni kommer dit! :)

http://kasperian2.blogspot.com

 
Ludde

Ludde

29 juli 2011 00:58

Härlig resa med kaviarmackor och kanelbullar. Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Hillman

Hillman

29 juli 2011 20:13

Mumsigt käk ni fått, men salta bad hoppar jag oxå över, hihi.

Taxpussar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards