willebus

Alla inlägg under juli 2011

Av Wille - 23 juli 2011 12:45

I morse klockan halv åtta ringde Aylens matte till husse, för då hade Aylen börjat valpa. Så då åkte husse och lillhusse till dem för att se om de behöver hjälp där.

Själv stannade jag hemma och väntade.

Nu har husse kommit hem igen för nu klarar de sig på egen hand, och det ska bli spännnade att få se vad dte blir för söta små cardigan flickor och cardigan pojkar, för jag tror alldeles säkert att dte blir av båda sorter.

Av Wille - 22 juli 2011 21:45

Ja idag fyller min husse år. Han fick en massa fina saker och sin älsklingstårta fick han också, schwarzwalds tårta.

Det kom en hel massa människor på besök och jag och Hector hade fullt upp hela kvällen med att hinna hälsa på alla och äta alla små godsaker som"råkade" hamna på golvet. Mumsigt var det. Lilla Tyko kom också med till oss och grattade husse. Han var fortfarande jätteosäker på mig som var så stor jämfört med honom. Det är inte alltid jag får känna mig stor inte, men idag var det så. Först hälsade både jag och Hector lite försiktigt på Tyko, men sedan så blev han modigare och ville leka lite. men vi var jätteförsiktiga. Han var ju så liten ju.





Senare på kvällen följde Hector och matte med Carries matte hem till Carrie, för Hector ska på utställning i morogn, och då är det närmare att resa från Carries matte än härifrån. Och eftersom husse kanske behöver ha bilen hemma, om han skulle behövar åka över till Aylen och hennes matte och hjälpa till, så är det ju jättebra att Hector och matte kunde följa med Carries matte hem och åka i hennes bil istället.

Bus · Carrie · Gos · Gott · Grattis · Kompis · Skojigt
Av Wille - 21 juli 2011 17:15

Det tycker i alla fall jag och matte med. Matte kunde nämligen inte låta bli att klia henne på stora magen när hon var och hälsade på henne idag.

Hon måste ju dessutom visa er bilderna.




 

Av Wille - 17 juli 2011 21:15

Ja det var nog min första reaktion, men matte skrattade och sa att det fanns ännu större modeller att välja på. Hon var iväg och handlade dem till mig och Hector, för vi hade tuggat slut på de andra vi hade fått för längesedan, ja utom ett, men dte vägrade matte ge oss, eftersom vi är två stycken och då borde vi ju få varsitt. Eller hur ? Vi fick våra stora ben och det blev ett evigt tuggande, men det var gott att få ngt rejält att sätta tänderna i faktiskt. Ngn timme senare tog matte ifrån oss benen ett tag, för det hade blivit ett så intensivt tuggande när vi fick dem. Senare på kvällen fick vi dem tillbaka ett tag igen när vi varit ute en sväng med husse.

Av Wille - 16 juli 2011 14:00

Det märks att husse och matte är lediga här hemma.

De tar jättelånga promenader med oss flera gånger om dagen, och då menar jag långa. Vi har träffat på en massa  nya hundar av alla de olika sorter och storlekar. Vi har badat flera gånger, och vi har busat en hel massa.

I flera dagar har lillhusse och mellanhusse varit bortresta. Lillhusse med farmor och farfar och mellanhusse med sin flickvän.

Då har det bara varit husse, matte, jag och Hector. Visst har det kännts lite annorlunda, men det är samtidigt rätt skoj ju, för då är det bara vi hemma "av barnen" som matte säger med ett småleende. Jag förstår inte riktigt vad hon menar med det, men det gör inget, för jag trivs bra med det i alla fall.

Vad som är ännu roligare, tycker jag, det är att matte har mig mkt mer lös nu än förut, det verkar som om hon litar mer på att jag kommer när hon ropar, och det känns jätteskönt !

Häromdagen t ex då var vi ute på en rätt lång och skön promenad i regnet. Det var lite blött om tassarna, men matte lät mig få gå lös så att jag själv kunde välja om jag t ex ville gå i eller runt vattenpölar och annat. Rätt skönt.

Hector däremot han fick ha kopplet på sig, för han hittar ofta på en del bus när han är lös, så jag tror inte matte litar riktigt på honom ännu.

Men det var skönt att strosa omkring i regnet.

Av Wille - 9 juli 2011 11:45

Tja idag var det dags för Party i Skottvång igen då. Men det blev inte av att åka iväg i år, för det kom en del andra saker emellan. Lite trist, men sådant kan hända. Det blir ett party nästa år igen har Sigge lovat.

Av Wille - 8 juli 2011 22:54

Ja dagen började nästan som vanligt. Nåväl vi gick väl upp lite senare än vanligt. Men sedan blev det ingenting som var som vanligt på flera timmar !

Husse, matte och lkillhusse packade in oss i bilen och iväg bar det. Vart skulle vi nu må tänka. Jo när vi stannde nästa gång då var vi hos Carrie och hennes matte, för Carries matte fyller år idag så där bjöds vi på tårta och annat gott.

Men mest busade vi med Carrie och det var lite lagom varmt sådär så vi busade rejält, ja i flera timmar faktiskt.



Ibland måste vi bara lägga oss att vila lite, och dricka lite vatten, men efter en stund var det fart igen.

Jag försökte hitta en sval fläck att ligga ner på, för dte var varmt. Mne för att få det tillräckligt svalt måste jag gräva en del i marken, för jorden därunder gräset var svalare.


   


Mestadels busade Hector och Carrie, för jag hade fullt upp med att snacka med ett par taxar innanför ett staket jag. De var jakttaxar och hade varit uppe norrland en vecka nu med sin husse. Nu skulle de bo hos Carries matte ett tag, för deras husse skulle visst resa någonstans där hundar inte fick följa med. De var två jättetrevliga killar.

När vi inte orkade busa mer så fick vi komma och lägga oss vid bordet en stund, och där serverades vi både tårta och bullar av matte. Bussigt tycker jag.

Vi träffade en ny kille idag, han var jätteliten och jättesöt kille tyckte jag.


 


Han var bara 10 veckor och en Cavalier King Charles Spaniel, alltså ett mkt längre namn än mitt lät det som. Han heter Tycho och har också en egen blogg fick jag veta. Han var jättesöt och han slängde sig på ryggen så fort jag bara ville nosa på honom.


 


Vi fick också hälsa på kattungarna, som vuxit en del nu.


 

Sedan hade Carries matte också på två små kycklingar som bara var några dagar gammal. De var jättesöta och lillhusse var jätteglad för han fick hålla i både dem och kattungarna. Tala om att vi hade en lycklig lillhusse då.


   


När vi framemot kvällningen åkte hemåt, tja vid åttatiden eller så sa matte, så hade ju lillhusse blivit lovad att vi skulle bada på vägen hem. Och bada blev det må ni tro, både för mig, Hector lillhusse och nästan för matte också.



   



 


Det var jätteskönt i vattnet och jag både simmade och plaskade runt i ren glädje. Vi var också ut på en av bryggorna en sväng, det var spännande för därifrån kunde vi se närmare på näckrosor som blommade så jättevackert.


 


Innan vi åkte hemåt ville även matte testa vattnet och hon tog med sig både mig och Hector ut.


 


Efter en stund ville jag hellre vara med husse som stod på stranden och väntade, han ville minsann inte bada fast han hade badkläder med sig. Så kräsen var han. Från stranden hade jag bra uppsikt över såväl lillhusse som matte och Hector. Som den vallhund man är så låg jag hela tiden beredd att simma ut till dem om de skulle vara så att matte eller lillhusse lockade på mig.


   


Efter badet blev det ju naturligtvis en massa gräsrullningar. Allt för att få pälsen torr och fräsch så snabbt som möjligt.


     


Nu har vi kommit hem sedan ngn timme tillbaka, och ätit en mkt sen middag. Men vilken kul dag vi haft. Vi är jättetrötta, men eftersom matte hade kameran med sig så blev det en hel del bilder, ja så ni också kan se vad vi haft för oss, inte bara läsa om det.

Bad · Bus · Gott · Skojigt · Spännande · Söt · Äventyr
Av Wille - 7 juli 2011 22:30

Idag har det varit en busdag !

Hector och jag har busat en hel del. Vi har demolerat mattes presentförpackning som hon fick med posten. Vi har jagat varandra så mattorna och grästuvorna ryker, och vi har diskuterat men det blev inte särskilt mkt av det, för matte tog itu med diskussionen direkt, så vi kom av oss.

Dessutom har vi haft en brottningsmatch, ja i lekform alltså, om ngn undrade.

Nej vi är inte osams för vi börjar ju bli lite "vuxna nu" och vuxna hundar ska inte bråka, eller hur ?

Vi har ätit middag och nyss var vi ute med husse på en kvällspromenad. Då fick vi springa lösa och busa i en av hundhagarna som ligger här bredvid. Det var skojigt !

Men trots att det "bara var" 21 grader varmt, så blev vi jättevarma ändå och det gick åt en hel stor burk med vatten till oss. Men nu är vi rätt nöjda.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards