willebus

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2011

Så gör vi !

Av Wille - 8 augusti 2011 17:45

Japp, nu har matte och jag lagt beslag på husses dator ett tag framöver, för nu måste jag kolla runt hos kompisarna och skruiva lite känns det som, trots att mattes dator kraschlandat, så tror husse att det nog ska gå att få fart på den igen. men tills dess får vi låna hans då HAN inte använder den, vilket lånande det inte blir så mycket av, eftersom husse använder den i jobbet.

Jag måste ju bara berätta vad jag har gjort idag, för det var spännande och skojigt !

Husse tog med mig och Hector på en vanlig rastningspromenad, ja det var det tänkt att bli. Men det visade sig bli ett arbetspass för min nos istället.

Vi mötte nämligen en lösspringande liten pinscher som höll på att bli överkörd då han sprang över gatan, så husse försökte locka till sig honom med hjälp av oss två, men Hector skällde ju bara så han skrämde ju snarare bort den lilla hunden.

Husse lämnade då in Hector till matte istället och bad henne ringa polisen, medan han och jag gick ut på hundjakts promenad. När vi kom ut efter att ha lämnat in Hector så syntes inte hunden till alls. Husse sa "SÖK" till mig, och jag hade redan lokaliserat vart hunden tagit vägen, innan husse bad mig om hjälp, så jag satte fart efter hunden jag. Inga problem. Husse hängde med i andra änden av kopplet. Rätt snart hittade vi hunden igen och husse försökte locka fram den till oss. Men hunden var lite för blyg och vågade inte. Men han följde efter oss på lite avstånd när vi gick framåt på väg hem mot vårt hus.

Efter en stunds promenad så möter vi hundens matte som varit ute och letat efter honom. Hon blir jätteglad när hon ser att han mår bra och följt med oss.

Hon tackar husse, och mig och husse presenterar sig och mig. När hundens matte fått på sin lilla hund sitt koppel igen, då blir hunden lite modigare och vi hälsar på varandra en stund innan vi skiljs åt och går åt varsitt håll. Hans matte hade kallat honom ett namn som han lyssnade till och han blev jätteglad att se henne, så husse förstod att det var hennes hund.

När vi kom in ringde matte tillbaka till polisen och sade att hunden var välbehållen hemma hos sin matte igen. Polismannen tackade för att vi hört av oss.

Jag fick en stor leverpastejsmörgås av matte sedan för att jag varit så duktig. Jodå Hector fick en han med, men en liten en, så han inte skulle känna sig utanför på ngt sätt.

 
 
Ludde

Ludde

9 augusti 2011 09:35

Det var riktigt duktigt av dig att hitta den lilla bortsprungna hunden. Hoppas att matten får fart på sin dator... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Aamor

Aamor

9 augusti 2011 11:42

Du är en riktig hjälte Wille!
Så glad hundens matte måste ha blivit när hon fick syn på sin lilla hund igen!

Tjao

http://aamor.bloggplatsen.se

 
Kasper

Kasper

9 augusti 2011 15:04

Bra gjort att hjälpa den där lilla som råkat förirra sig!
Du var absolut värd den leverpastemsmörgåsen! :)

http://kasperian2.blogspot.com

 
Hillman

Hillman

10 augusti 2011 11:51

Va duktig du är som spårade den förrymda hunden, vicken tur att det finns någon med en sån snok som du har, för hussen din hade säkert inte hittat honom utan din hjälp.

Taxpusssiar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards