willebus

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2011

En härlig promenad !

Av Wille - 14 augusti 2011 18:45

Idag sov matte och husse länge. Matte hade jobbat i natt så henne förstod jag om hon var trött. Men husse han tyckte det var skönt att sova länge han med idag,

och det kan de väl få.

Husse var ut med oss innan han lade sig igår kväll (i natt) vid 01.30 tiden, och strax innan sovdags fick vi en leverpastejmacka och filmjölk.

När husse och matte sedan väl kom upp idag så tog husse en rastningspromenad med oss, medan matte fixade vår frukost.

Den större delen av dagen var sedan lugn, men frampå sen eftermiddag så tog matte med mig ut på promenad, ja utan Hector. Vi tog en lång, lugn och jätteskön promenad. Vi tog vägen ner till dalgången idag.

Jag har varit till veterinären fått lite förhållningsorder av veterinären om att jag ska ta minst 20 min långa promenader flera gånger om dagen i långsamt tempo för att mitt ben som fortfarande gör ont en del, ska bli starkare och bättre. Så det gjorde vi idag med.

Det blev en längre promenad än 20 minuter. Men vi gick inte hela tiden, ibland stannade matte en stund ochj lät mig nosa omkring lite som jag ville. Väl nere i dalgången släppte matte lös mig och lät mig springa eller gå som jag ville.




Jag tog det lugnt men tyckte det var jätteskönt att strosa omkring ensam tillsammans med matte.

Att få vara lös och gå i sin egen takt, det stortrivs jag med, bara jag vet vart husse eller matte, vem som nu tagit promenaderna med mig, är någonstans. Ofta får jag numera var lös även på kortare rastningspromenader, för matte och husse tycker jag är så duktig att komma när hon eller husse kallar på mig.





Jag nosade lite här och var och busade lite, och naturligtvis blev det en hel del gräsrullningar också.







Efter ett tags promenerande så mötte vi en annan matte och husse med sin hund. Hon var en äldre tik, som var aningen osäker på andra hundar för hon hade visst blivit hårt biten av en rottweiler i våras.



Tiken var 8 år gammal, och hur man kan få för sig att bita en sådan gammal dam som är jättesnäll, det förstår inte jag i alla fall. Jag märkte ju att hon var osäker även på mig och hon skällde en hel del. Men eftersom jag hellre ville bekanta mig med henne och kanske leka om hon hade lust, så gick jag en omväg runt henne och vände bort ansiktet och nosade i gräset istället. Det fanns lite intressanta dofter där med både av hundar, harar och rådjur.



Det funkade bra för hon slutade skälla och blev lite nyfiken istället.

Hennes husse och matte ville båda prata med mig och tyckte jag var jättefin sa de. Matte svarade på frågorna som de ställde medan jag och tiken lekte.

Jag och tiken lekte lite lätt en liten stund. När jag sedan gick viftade hon på svansen och tittade en bra stund efter mig. 

Jag hoppades att vi skulle ses fler gånger.



Väl hemma mötte vi Hector och husse som var på väg ut på promenad. Matte lämnade över kameran till husse, och sedan tog han och Hector en långpromenad de med. Om den kan du läsa på Hectors egen blogg, ifall du vill förstås.

Det var skönt att komma hem igen och efter lite vatten så lade jag mig att vila en stund på balkongen. Där var det svalast.

 
 
Hillman

Hillman

20 augusti 2011 16:14

Jag visste inte att Hektor har en egen blogg, du kan väl lägga ut länken så kan jag gå in och läsa där med. Ni båda är härliga jyckar och jag gillar hundar som är snälla åt äldre damer, för dem ska man inte bråka.

Taxpussar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards