willebus

Direktlänk till inlägg 7 september 2011

Vi har jobbat natt...........

Av Wille - 7 september 2011 14:30

Äntligen hemma igen efter en lååång natt på mattes jobb. Igår kväll åkte vi iväg matte och jag och i morse vid åtta kom vi hem. Då var jag trött vill jag lova. Så nu har vi sovit i flera timmar, men jag är fortfarande lite trött, men så nöjd.

Som ni vet så brukar jag ju få följa med matte till jobbet ibland. Men nu har det inte varit så på länge för jag har liksom fått vara "sjukskrivien". Men i natt skulle matte vara på en avdelning utan en massa trappor, så då fick jag följa med.

Jag var jättepeppad när vi åkte och studsade omkring matte, men hon var sträng och sa "Lugna ner dig" så småningom lyssnade jag, men att det tog ett tag, det ska erkännas ! Men vadå det är ju hur kul som helst att vara med matte alldeles ensam.

I natt blev inget undantag.

Först fick jag vänta en stund i bilen, men sedan fick jag komma in och då började matte med en kopp kaffe och jag fick en skinkmacka, inte illa.

Sedan gick vi runt till flera människor och hälsade på dem och hörde hur de mådde. Alla ville klappa mig, och en farbror blev så glad över att se mig så han ville att jag skulle sova hos honom under natten, men jag tror matte förklarade för honom att jag ville vara med matte, för han klappade mig länge och sedan sa han "Ja men då får du lova att komma in med matte ikväll så jag får hälsa på dig en stund igen, för du är så mysig". Det gjorde vi också.

Vi fortsatte runt till alla de som inte redan sov, en del ville ha hjälp, andra ville klara sig på egen hand. Jag tror det åtminstone är 10 människor som har klappat och gosat med mig i natt, utöver matte.

En liten tant kom ut mitt i natten till oss, bara för att se att vi var kvar. Jag mötte henne och följde med henne och matte in till hennes rum igen, och då var den lilla tanten jättenöjd och jag stannade en stund så hon fick klappa mig lite till, men sedan ville jag kolla vad matte höll på med. Sedan sov hon gott hela natten, och i morse var hon jätteglad när jag kom och sa gomorron till henne.

En annan liten tant bjöd mig på en ost och skinkmacka, inte illa alls.

En farbror vill bjuda mig på lite smoothie med jordgubb och hallonsmak. Den var jättegod. Jag fick den på en egen skål direkt från smoothieflaskan så det var helt okej tyckte matte. Fast jag hörde på henne att hon inte trodde på mig, när jag ville smaka av hans smothie.

Mattes kompisar kom och fikade med oss mitt i natten, och då bjöds jag på prickig korv macka och ostmackor. Jag tog gärna emot dem.

Mattekompisarna tyckte jag var jättesöt.

På efternatten, vid 03 tiden, så var jag trött och somnade till ordentlgit en bra stund eftersom matte bara sitter vid datorn och skriver journaler.

Till frukost i morse fick jag frukostvälling. Det var jättegott. Jag drack upp en hel skål full. Sedan ville jag ha mer, men det fick jag inte.

Flera gånger var matte och jag ut på innergården och busade under natten, det var skojigt. Matte höll koll på mig så jag inte rusade runt som tokig, men det bästa av allt var att terassdörren var öppen en stor del av natte för det var så varmt inomhus, så jag kunde gå ut och in precis som jag ville. Det är jag ju inte precis bortskämd med. Jag var jättelycklig för att jag fick springa lös utan både koppel och halsband, som jag ville. Så himla kul !!! Jag provsmakade några plommon också, men det var inte så gott som matte påstod.

På morgonkvisten lade jag mig på terassgolvet och mötte gryningen och fågelsången tillsammans med matte, sedan började vi jobba en hel del igen.

När det var dags att åka hem var jag jättetrött, men så nöjd.

 
 
Rudi

Rudi

7 september 2011 21:49

Men oj, vilket roligt jobb du varit på! Tänk att få följa med och vara till glädje och nytta OCH få skinkmacka!Lyllos!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Ludde

Ludde

7 september 2011 23:07

Vilken härlig natt! Va fint att du tog hand om så många gamlingar så dom blev lite gladare. Skinkmackor som lön verkar rätt bra, men välling skulle jag nog hoppa över. Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Kasper

Kasper

8 september 2011 00:38

Men ÅHH va mysigt! Ett sånt perfekt jobb din matte har! Och ett där du också kan vara med, och vara till nytta och glädje (och dessutom få goda mackor)!
Kändes riktigt bra att läsa det här, hälsar matte! Och det tycker ju förstås jag också! :)

http://kasperian2.blogspot.com

 
Gizmo

Gizmo

11 september 2011 00:19

Dom där mackorna lät inte fel.. Inte dom klappande tvåbeningarna heller.. Förstår att du sov gott sen. Jag är säker på att dom frågar efter dig varje gång matte visar sig nu.
Ha det gott
nosbuffar från
Gizmo

http://gizmopojken.blogg.se

 
Hillman

Hillman

11 september 2011 15:53

Va häftigt att du fått följa med till mattens jobb, så kuligt med alla människor. Ja, när jag var yngre då hussen och matten jobbade på fjället,så var jag alltid med. Fanns så många som tyckte vi var jättesöta för då levde ju brorsan oxå. Vi har alltid varit med, när matten gick på skola i Borlänge, så fick vi följa med hussen till hans jobb på Stöten.

Taxpussar.

http://taxar.bloggagratis.se

 
Edith

Edith

12 september 2011 21:14

Vilket viktigt jobb du har! Fantastiskt att du får följa med matte och lysa upp tillvaron för alla dessa människor. Colliekramar

http://www.parisercollie.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards