willebus

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2011

Skön höstpromenad !

Av Wille - 12 oktober 2011 14:10

Jag blev jätteglad när matte tog ner våra koppel från klädhängaren, för det betydde promenad !!!!!!

Vi har ju lärt oss att vi ska sitta stilla innan vi får kopplet på oss. Men idag var det svårt för mig att göra matte till lags på den punkten. Jag "snackade" "dansade runt" och hade mig, det var jättesvårt ! Matte hon bara stod och väntade hon......

Hector satte sig ner långt före mig så han fick kopplet på sig då, sedan var det bara att invänta mig då. Men jag kunde inte får kroppen att sätta sig ner lugnt och stilla, då hängde matte upp mitt koppel igen och jag blev orolig att jag skulle få stanna kvar inomhus, jag som så gärna ville ut !

Min kropp kom helt av sig i "dansandet" och "pratandet", plötsligt var bara rumpan på golvet, och där kom mitt koppel på - härligt !

Sedan tog vi en jätteskön och skojigt promnenad !

Men lite träning hade matte också lagt in.

Bland annat skulle vi på kommando gå bakom henne på skogstigen vi gick på när hon sa det, eller framför och bredvid när hon sa det. Jag kunde ju redan det där men ibland blev jag för ivrig, och då kom mattes "bakom" direkt så jag sansade mig och var bakom.

Hector hade fått i uppgift att träna det här hemma, för han och jag ska fortsätta på kurs i vår, för nu i höst blir det ingen mer sa instruktören till husse och Hector igår kväll på avslutningen.

Men hela tiden var inte träning, för ofta tog vi en paus och då var det "Varsågod" som gällde, det betyder att vi får gå och nosa, busa eller vad vi nu vill göra en stund. När vi kom till en gräsplätt inte alltför långt hemifrån så fick vi busa en stund, jag var dock inte direkt på sådant lekhumör, men när Hector hittade en kvist att busa med, då blev ju jag också busglad liksom. Vi hade en skojig dragkamp om den och rätt snart var matte med också, varpå det blev ännu roligare. Att vi sedan roade fler personer än bara matte, tja det märktes ju.

Alla som såg oss fick liksom ett leende i munnen. Alltid skoj.

Väl hemma igen så var vi rätt trötta och törstiga så när vi tömt vatten skålarna och matte fyllt på, så lade vi oss en stund, medan matte parkerade sig vid datorn med uppgift att skriva åt oss.

 
ANNONS
 
Hillman

Hillman

12 oktober 2011 17:50

Jag kan tala om för dig att matten fick ett brett leende när hon läste för mig vad du och brorsan din gjort. Ni är ju jätteduktiga du och brorsan, fast jag är lite lik dig, river nästan hela hallen när kopplet åker fram, stövlar och skor far åt alla håll. Mattens röst får mig alltid att sätta ned baken, "är du helt stollig, sitt", ja då är det bäst att sätta sig, hihi.

Taxpussar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011
>>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se