willebus

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2011

Härlig promenad !

Av Wille - 16 oktober 2011 16:49

Nu när husse är ledig på helgen så har vi tagit en härlig promenad idag med !

Vi gick förbi en massa fina hus med fina trädgårdar och i en del blommade rosorna fortfarande fats vi är i Oktober.


 

Vi gick i en skog vi aldrig gått förut idag. Här fanns därför en massa spännande att nosa på.

Husse hade kameran med sig idag med, så det blev en del bilder idag också.

Vi gick till ett ställe som var fornminnesmärkt sa husse, det heter "Sju Riddares träsk" det låter inte särskilt kul va ? De här bilderna tog husse "uppifrån", innan han skickade oss ner efter pinnarna i träsket och innan han själv gick ner dit också.



Där var det en mkt brant nedför backe, och först stod vi och såg ner i den gropen som var framför oss, men där var inget träsk, bara en massa träd och buskar. Men husse sa att det troligen varit ett träsk för flera hundra år sedan.
Husse hittade en pinne som han kastade iväg nedåt till oss och vi for efter den i full fart, jag kom först och fick pinnen.



Men jag orkade inte springa uppför backen igen för den var så brant, så jag bara stod och väntade där nere på husse. Ska jag ner hit, ja då ska minsann husse följa med han med tänkte jag.
Men först kastade husse ner en till pinne och den sprang Hector efter. Så var vi plötsligt båda två där nere i "De sju ridarnas träsk".


Jodå husse kom ner i "gropen" han också, fast det tog en stund. När han väl var nere i den då kastade han pinnen flera gånger och då både hämtade jag den och lämnade den. Så höll vi på ett tag och ibland kom ju också Hector och ville vara med, men han fick allt leta på sin egen poinne han, men husse fixade en till honom också. Så när han kastat moin pinne och jag for efter den, då kastade han så Hectors pinne, och då for Hector efter den. Så fort vi burit dem tillbaka till honom så kastade han dem igen. Så höll vi på en stund där nere i "träsket" men inte tänkte någon av oss på sju stackars riddare inte, nej då inte en tanke !Efter ett tag gick vi vidare.
Vi busade runt och for omkring i skogen och helkul hade vi ! Husse han strosade på i lugn takt så vi hann både busa och nosa lite varstans. Inte alls dumt.





Ibland ropade husse på oss, och då kom vi ju förstås. Då delade han med sig av godiset, sen gick vi vidare.

Det hade visst blåst ner en hel massa träd utmed och över stigen.



Hector han hoppade över dem för det mesta, men jag ville mest hoppa upp på dem jag.

Det blev lite balansakt idag med. Här försökte jag hålla balansen och stå kvar på en trädstam, men gissa hur svårt det är när stammen är alldeles rund ?



Efter en stund fick jag hoppa ner, men jag fick godis i alla fall, för jag hade ju försökt ändå.

Vi gjorde några avstickare bort från stigen också, och då passade jag på att posera på en sten, medan Hector föredrog att stanna nedanför.





Annars nosade vi mest omkring för det fanns en hel massa spännande dofter här, och då inte bara av hundar, utan även av ekorrar, älgar, rådjur och en massa harar.


Så här såg det ut när vi kom ut utanför skogen, jadå husse ville ha lite andra bilder också, inte bara på hundar sa han till matte när han kom hem. Visst är dte vackert när naturen har sina höstkläder på ?


Efter en lång proemenad så började vi så gå hemåt. Hector var plötsligt väldigt trött och ahn lade sig ner flera gånger för han ville vila en stund. Hundar mötte vi ett par stycken på vägen hem, och inte ens då orkade han hetsa upp sig särskilt mycket. Tur är väl det för annars brukar mitt halskinn komma mellan hans tänder ibland. Fast nu senast när det gjorde det, för några dagar sedan, då blev jag riktigt förbannad på honom och gav honom en minnesbeta. Sedan har han blivit mer observant och slutat använda mig som tuggleksak.

Näe då Hector och jag vi har skojh ihop. Visst har vi våra dispyter, men vilka "syskon" har inte det. För det mesta har vi istället jätteskoj tillsammans.

När vi väl var hemma så lade sig Hector i vattenburken, varpå det blev till att torka golv för matte - igen.

Nu var vi trötta och trodde vi skulle få en lugn kväll. Men tji vad vi bedrog oss. Vänta ni tills matte hinner berätta om resten av vår kväll. Då kommer ni att förstår varför jag är helt slut nu.........


 

 
 
Ludde

Ludde

16 oktober 2011 23:40

Vilken härlig träskpromenad ni fick. Kul att hussen tog så mycket bilder... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Hillman

Hillman

19 oktober 2011 15:46

Vicken härlig skog ni har vart och lufsat runt i, såna där marker minns jag bara svagt, det var i ungdomens dar. Fast det finns mossa här oxå men den är alldeles vit och sen finns det nån annan fnas mossa som fastnar i pälsen.

Taxpussar.

http://taxar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wille - 24 oktober 2011 10:30


Nu är det så bestämt och ordnat, och ni ska veta att matte har funderat länge länge, men nu så byter vi blogg till blogspot, för matte är utled på alla reklamfönster överallt som gör att bloggarna oftast tar en hel evighet innan man kan titta på dem ...

Av Wille - 22 oktober 2011 16:16

Ja visst är vi det ? Jodå även idag hjälpte vi matte med ett litet problem. Hon hade nämligen fått hem två förpackningar med två böcker, men det var ju bara så att dessa förpackningar var ju lite för stora för papperskorgen, så matte bad mig och Hect...

Av Wille - 20 oktober 2011 17:36

Matte tog med mig och Hector på en skön höstpromenad idag ! På förmiddagen hade det varit sol men lite kallt, men nu hade det mulnat på. Men matte tyckte vi skulle ut och busa ändå. Matte hade tagit med sig kameran ut idag, och det gillar jag, för de...

Av Wille - 19 oktober 2011 22:30

Tja idag har vi inte gjort så mycket. Mest varit inomhus. Det spöregnar ute och blåser som attans. Inget vidare väder att promenera i, ens för oss. En av gångerna så trodde vi att matte skulle gå ut me doss igen, precis när vi kommit in, så vi satt...

Av Wille - 18 oktober 2011 14:57

Matte fick ett sådant där ryck idag så hon släpade fram snabeldraken och började fara runt med den överallt. Det var bara för mig och Hector att se till att vi var ur vägen. När hon var klar, efter en evighetstid, då satte hon sig ner med en kopp kaf...

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011
>>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skapa flashcards