willebus

Senaste inläggen

Av Wille - 11 oktober 2011 13:39

Matte tog med mig och Hector på en skön eftermiddagspromenad idag. Solen sken och dte var härlig höstdag. Nu är ju inte matte helt frisk från sin förkylning ännu, så promenaden blev kortare än den annars brukar vara, men likväl intressant.

Vid en bussshållplats som vi väntade vid för att gå över stod en ung kvinna och väntade på bussen. När hon fick syn på oss, då hoppade hon jättefort upp i stående ställning på soffan i busskuren och sade till matte :

"Jamen gå då, gå då!"

Matte tittade lite förvånat på henne, för vi var en bra bit från den här unga kvinnan, sedan svarade matte bara lugnt

"Ja då vi ska gå, men vi vill inte bli påkörda"

Det kom nämligen flera bilar från alla håll på den väg vi just var på väg att passera.

Hector trodde att kvinna ville leka så matte fick säga till honom att sätta sig ner. Det tog en stund förhonom innan han fattade, men sedan satte han sig ner.

Jag hade redan satt mig när vi stannade för att vänta på att gå över vägen.

Vi gick över vägen och fortsatte vår promenad på andra sidan av den.

På vägen tillbaka tog vi en annan väg. Väl hemma var dte skönt att drick lite och sedan pusta en stund.

ANNONS
Av Wille - 10 oktober 2011 22:15

Idag tränade husse och Hector på ett litet trick som de ska visa upp i morgon kväll på avslutningen på kursen som de går.

Jag tittade mest på eller var med matte under tiden.
När husse var nöjd med Hector så fick även jag träna lite, men utan klicker, för husse ville inte hämta min klicker just då.

Jag fick visa att jag kunde räcka vacker tass och sitta fint. Det är alltid skojigt.

Sedan gick vi en match med golvmoppen, för det blev lite vått på golvet av Hector och husses träningspass.

Efteråt var det dags för kvällspromenad och sovdags. Natti Natti kompisar !

ANNONS
Av Wille - 8 oktober 2011 20:54

För vadå ?

Jo idag fick jag följa med husse till bilen. I bilen väntade Aylen och Goofy och tanken var att vi skulle göra sällskap ut i skogen. Jag, Goofy och Aylen busade en massa i skogen och det var jätteskoj.

Bortsett från alllt bus så testade jag och husse även lite platsliggning. Ja egentligen var dte jag som ville träna platsliggning så jag lade mig på gräsmattan och där stannade jag tills husse ansträngde sig lite och tränade med mig en stund. Aylens matte föröskte få mig att komma när hon ropade, det kallas störningsmoment, men inte kom jag inte, näe då det kunde hon glömnma......Jag, Aylen och Goofy fick en härlig dag i skogen med husse och Aylens matte.

Husse hade kameran med sig så det blev några bilder också.
Tre Cardigan rumpor.

Fr v Goofy, jag och Aylen !
I ensam majestät passar jag bäst...........eller hur ?
Om ni tittar riktigt noga på den här bilden så ser ni först Goofy, sedan mig hack i hans has, men långt långt bakom oss kommer  Aylen. Kanske måste ni förstora bilden lite så ni ser henne ni med ?
 

Hector fick också en skön promenad, även han med husse, för matte ligger i sängen och är genomförkyld. Men roligast tyckte nog Hector det var med träningspasset tillsammans med husse.

Av Wille - 6 oktober 2011 15:30

Idag hade vi hoppats på sol, för matte hade planerat att bege sig med oss till Agilitybanan. Men det var grått tråkigt och blåsigt väder, och regnet nästan hängde i luften, så det fick vara.

Istället så tog vi en promenad i skogen och där var det skönt.

Här har vi inte gått så ofta bara en gång förut, så det fanns mkt intressant att lukta på och studera.

Vi busade och hade jätteskoj bland alla träd, stenar och buskar.

Ibland så kallade matte in oss och när vi kom så bjöds det på gobitar.

Naturligtvis måste det bli några poseringsfoton också.
 

På det här trädet t ex där trodde matte att herr ungälg hade varit.


 

Vi sprang och busade o0ch lekte tafatt, fats jag vann ju alltid för Hecytor är inte lika snabb som jag, i alla fall inte ännu...
   

Efteråt hämtade vi husse från skolan och han vara lika glad att se oss som vi honom. Det blev ett ordentligt pusskalas innan  vi så småningom gick in i bilen igen och begav oss av hemåt. Men först stannade matte och lillhusse till vid ett café. Vi fick vänta i bilen medan de fikade, men matte hade fått med sig lite gosaker från caféet till oss, för de på caféet visste att matte ofta brukar ha oss med sig och de tycker vi är mysiga, så de delar gärna med sig så här strax innan stängningsdags.

Väl hemma var vi rätt trötta, så medan vi satte matte i arbete att berätta vad vi haft för oss, så tog vi en tupplur på favvofilten.

Av Wille - 2 oktober 2011 20:15

Idag har jag varit ensam hemma med matte. Men det var rätt skönt och vi hade skojigt. Vi tog en lång och skön promenad i höstvädret som var alldeles lagom varmt. När vi var på väg hemåt lade matte in ett träningspass, med en massa skojiga saker att göra. Jag fick hoppa upp på stenar, sätta mig på dem, träna balansgång på en bred trädstam, vanlig linförighet med sitt, ligg och stanna kvar.

När det var klart så tog vi en skön sväng i skogen där jag fick vara lös och nosa omkring som jag ville. DET var härligt.

När vi kom hem satte matte sig vid datorn en stund, sedan följde jag med henne när hon lade sig att sova innan sitt nattpass nu i natt. Nu har vi nyss vaknat och matte ska snart åka till jobbet.

Av Wille - 1 oktober 2011 14:59

Idag åkte matte och Hector iväg på förmiddagen. Matte hade packat med sig alla Hectors saker som han brukar ha med sig till utställning, så troligen skulle han iväg på en sådan igen.

Han blev borta ett tag, och när han kom hem igen så morrade han lite i början, men matte fick honom på andra tankar när hon tillrättavisade honom, och jag som svarade med en morrning fick en tillrättavisning jag med. Det är inte tillåtet att morra till varandra här hemma, det vet vi, och när matte påminde oss så vi skärpte oss på en gång.

Rätt snart var det bus och skoj som det brukar vara och vi hade jätteskojigt.

Efter en stund ringde Aylens matte och undrade om våra hundar ville leka en stund med hennes. Det tyckte husse var en bra idé och så packades vi in i bilen och åkte till en härlig äng där vi kunde springa runt och ha jätteskojigt.

Aylens matte fotade så vi hoppas att hon snart skickar över bilderna så att matte kan sätta in dem här i bloggen också.

Efteråt följde Aylen och hennes matte med oss hem, men vi orkade inte busa så värst mycket här hemma, utan vi drack mest vatten och sedan så vilade vi oss. Det behövdes kan jag lova.

Av Wille - 26 september 2011 14:54

Jag kikade in till Ludde en sväng och han hade hittat en del konstiga skyltar. Då måste ju jag visa en skylt som vi hittade vi med när vi var i Dalarna.

Kanske har fler av er sett den här skylten. Lite kul är den men läskigt med trollvarning. Undrar hur många det finns och om de äter hundar som jag ? Förhoppningsvis inte, vi klarade ju oss den här gången i alla fall........


Av Wille - 25 september 2011 18:00

Idag tog husse med mig, Goofy och Hector på en skön lugn promenad. Vi fick gå och nosa lite här och var, vi lekte lite lugnt och hade en trevlig promenad helt enkelt.

Husse tycker om skogspromenader och det gör vi med, så vi var ju ute en stund innan det var dags att gå hemåt för att äta middag.

Snart är det visst dags för Goofy att åka hem igen, för Nea har löpt klart snart. Det kommer nog att kännas lite konstigt nu när vi vant oss att vara tre och husse och matte också vant sig vid det.

Men vi lär ju träffas och busa lite då och då i alla fall, eftersom Goofy inte bor så långt från oss.

Snart har alla valparna åkt till sina nya hem också. En åker på måndag, och den sista åker nästa vecka.

Aylen verkar tycka dte är skönt att de äntligen får nya hem eftersom de numera har både vassa tänder och bits rätt ofta och hårt, tycker hon.

Själv ska jag kanske träna lite lugn Agility i nästa vecka om allt känns bra. Det är bra gymnastik för mig säger matte, ja så länge jag inte hoppar och så.

Det ska i alla fall bli roloigt att få göra något annat än bara promenader.

Ha en skön vecka allihop nu.

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011
>>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se