willebus

Senaste inläggen

Av Wille - 12 augusti 2011 15:03

Idag är matte på bushumör. Hon har plockat ner våra leksaker och har dragkamp med oss om dem och busar. Det är jätteskojigt.

Dessutom har vi letat lite leversnittar som lillhusse har gömt, fast de är snart slut så matte eller husse får fylla på !

För en stund sedan kom vi in från en lååånnng promenad med husse. Hector var så trött på vägen hem så han bara lade sig mitt på asfalten och ville inte gå längre. Ett tag funderade husse på om han skulle lyfta upp honom och bära honom en bit, men sedan kom han på bättre tankar. Jag såg på honom att han tänkte så, det syns väl.

Nu ska vi ta igen oss en stund, för kanske följer vi med matte till jobbet senare.

Bus · Gott · Promenad
ANNONS
Av Wille - 11 augusti 2011 17:45

Jo det blev det idag. Husse åkte och handlade och medan busade matte med mig och Hector efter en skön promenad i stilla sensommarregn. Inte alls helt fel. Men det verkar kunna regna hela dagen idag påstår matte och det blir nog mer lite seanre.

Hur som helst, matte och vi kan nog roa oss, det är ett som är säkert ! Husse håller ju annars fortfarande på och försöker laga mattes dator, men den har ju i alla fall visat vissa livstecken idag. Husse har bytt ut vissa vitala delar säger han och matte hoppas att det blir bra. Men vad kan hon göra annat än lita på husse ??

Ni kan ju själv se hur det kan se ut på golvet när husse jobbar med datorer !Som ni också ser så har min prickiga boll "råkat" hamna nära alla grejer. Så jag och Hector försöker klura ut hur vi ska få ut den därifrån utan att trampa på ngt. Ungefär i mitten längst ner så syns en svart pryl, den försökte Hector, innan bilden togs, flytta på. Men matte sa att han inte fick göra det. Hector provade en gång till, men sedan flyttade matte den svarta saken dit där den står på bilden. Innan hade den nämligen varit nästan precis där vår boll hamnade och där ni ser att vi hämtar upp den.

Bollbusandet fortsatte och matte rullade iväg bollen några gånger så vi fick hämta den. Det var ibland lite diskussion mellan oss om vems tur det var att hämta bollen, men oftast fick Hector hämta den, för jag tog den hellre när Hector hämtat den redan.


 


Men för det mesta var vi sams och hade skojigt.När husse kom hem hade han köpt meloner, för de fanns till ett bra pris sa han. Melon är jättegott så vi hade ju inget emot det. Jodå både jag och Hector tycker om melon och äter det gärna. Men man kan ha lite annat kul med meloner också. Här finns några bilder, men på Hectors blogg finns det så småningom ännu fler bilder på "passande" saker man kan gör med en melon. Men matte har inte hunnit skicka upp dem ännu. Men de kommer. Tills vidare får ni kolla in de här bilderna.


   

Vi hade jättekul med melonen båda två. Hector försökte som ni ser bryta sig in genom skalet på den också, och husse och matte hade jättekul åt honom.
Efter ett tag fick husse plocka upp melonen, och istället dela den i bitar så vi kunde äta den. Naturligtvis fick vi också smaka. Mumsigt !
När vi sedan ätit melon så blev det mera bus. Denna gång med våra pipisar och det är alltid jätteskoj, för vi får bara ha dem vid vissa speciella tillfällen, så både Hector och jag blir jätteglada när de äntligen kommer ner och får lekas med. Som alltid så provade vi ju även att busa med varandras pipisar.
Förut så gillade jag dem inte, för de jag hade fick ett sådant hårt ljudligt pipande att det gjorde ont i öronen. Men sedan köpte matte de här som inte piper riktigt lika högt. Så dem kan jag leka med ofta och tycka det är kul.

   


Ibland så försökte Hector ta min pipis som jag hade, men den fick han inte för mig, så han tog den andra istället.Matte tyckte vi var så söta så hon tog en del bilder som ni ser.Efter en stunds busande med dem så plockade matte undan dem igen, tills nästa gång sa hon. Matte brukar nämligen även använda dem när vi tränar, för både Hector och jag tycker att det är kul att busa lite efter träning. Att vi sedan dessutomn får godis gör ju bara att det är ännu roligare. Men som sagt nu var det dags att plocka undan undan pipleksakerna.
Istället fick vi varsitt tuggben som husse hade köpt när han köpte melonen också. Inte alls dumt det.Ha nu en härlig dag ni andra också. Nospussar från Wille.

Bus · Gott · Skojigt
ANNONS
Av Wille - 11 augusti 2011 10:15

Jajamensan för ännu har han inte fått fart på mattes burk, så vi tar hand om hans så länge. Husse sover just nu han är ledig idag, och han var uppe rätt länge inatt.

Matte, jag och Hector har varit ute på en av våra sköna promenader nyss. Solen sken och det blåste lite svagt idag. Vi tog en runda upp på en stor ås som vi har här i närheten och där uppe var det jättevarmt mellan träden, så vi gick ner igen där det svalkade lite. Sen fortsatte vi vår promenad. Jag var lös en liten stund, tills vi kom nära vår väg igen där det far en massa bilar. Det var skönt att röra sig lite fritt, men Hector han blev lite putt. Men jag tycker han får väl lära sig att lyssna bättre, så får han vara lös han med.

Matte hade ingen brådska utan vi strosade på lite i lugn takt.

Så småningom kom vi hem igen och då var det dags att väcka husse. Men först lite törstsläckande vatten.

Lite trött var jag fortfarande, för vi hade ju haft besök igår, som ni kanske såg i förra inlägget ?

Av Wille - 10 augusti 2011 23:00

Idag blev både jag och Hector rejält överraskade. Dagen började ju som vanligt, men framemot kvällen så fick vi besök av Nattis (lillhusses kusin), hennes mamma och Carries matte. Men istället för att ha Carrie med sig, så hade hon Nea (söta lilla Nea) och Goofy med sig. Först fick vi hälsa på varandra (ja Goofy har ju inte varit här på länge nu), sedan fick vi busa !

Det var jätteskojigt ! Men lite måste jag ju även sniffa av Nea för att se vad hon haft för sig sedan senast. Konstigt nog luktade hon inte Aylen eller så där annorlunda som Aylen luktade. Jo jag vet det jag har flera gånger sniffat av husse eller matte när de varit hos Aylen och valparna.

Nea och Goofy hade varit hos Carries matte ett tag just för att Aylen skulle få valpar. Nu är valparna snart 3 veckor, och de är redo att träffa fler familjemedlemmar, som då Nea och Goofy. Därför var de påväg hem nu, men de stannade till och fikade här en sväng, ja eller Carries matte, nattis och hennes mamma fikade men Nea, Goofy, jag och Hector busade istället.

Ibland morrades det lite mellan grabbarna Hector och Goofy, men de fick en tillsägelse, sedan var det bra.

När de så småningom åkte hem, då var vi trötta som ofta annars med när vi busat. Det var skönt att följa med matte och sova sedan. Husse han stannade uppe längre han, han höll på med mattes dator.

Av Wille - 10 augusti 2011 17:30

Ja idag var husse och hälsade på Aylen och hennes valpar igen. Jo då det vet vi för även om inte vi får hälsa på dem ännu, de är bara två veckor och 4 dagar gamla ännu. Men husse och matte luktar väldigt speciellt av Ayeln och valparna när hon kommer hem igen. Vi släpper inte dem ur sikte för vi måste sniffa av dem ordentligt. Det luktar så mysigt.

Matte brukar skratta och säga att vi limmas fast vid dem när de kommer hem från Aylen ocgh valparna !

Både jag och Hector hoppas att vi får träffa dem snart själva och kanske busa lite med dem. Annars har vi ju i alla fall ett och annat bus att lära dem.

Husse tog i alla fall en del bilder på dem, och visste är de för söta ?  


  

  

Av Wille - 8 augusti 2011 17:45

Japp, nu har matte och jag lagt beslag på husses dator ett tag framöver, för nu måste jag kolla runt hos kompisarna och skruiva lite känns det som, trots att mattes dator kraschlandat, så tror husse att det nog ska gå att få fart på den igen. men tills dess får vi låna hans då HAN inte använder den, vilket lånande det inte blir så mycket av, eftersom husse använder den i jobbet.

Jag måste ju bara berätta vad jag har gjort idag, för det var spännande och skojigt !

Husse tog med mig och Hector på en vanlig rastningspromenad, ja det var det tänkt att bli. Men det visade sig bli ett arbetspass för min nos istället.

Vi mötte nämligen en lösspringande liten pinscher som höll på att bli överkörd då han sprang över gatan, så husse försökte locka till sig honom med hjälp av oss två, men Hector skällde ju bara så han skrämde ju snarare bort den lilla hunden.

Husse lämnade då in Hector till matte istället och bad henne ringa polisen, medan han och jag gick ut på hundjakts promenad. När vi kom ut efter att ha lämnat in Hector så syntes inte hunden till alls. Husse sa "SÖK" till mig, och jag hade redan lokaliserat vart hunden tagit vägen, innan husse bad mig om hjälp, så jag satte fart efter hunden jag. Inga problem. Husse hängde med i andra änden av kopplet. Rätt snart hittade vi hunden igen och husse försökte locka fram den till oss. Men hunden var lite för blyg och vågade inte. Men han följde efter oss på lite avstånd när vi gick framåt på väg hem mot vårt hus.

Efter en stunds promenad så möter vi hundens matte som varit ute och letat efter honom. Hon blir jätteglad när hon ser att han mår bra och följt med oss.

Hon tackar husse, och mig och husse presenterar sig och mig. När hundens matte fått på sin lilla hund sitt koppel igen, då blir hunden lite modigare och vi hälsar på varandra en stund innan vi skiljs åt och går åt varsitt håll. Hans matte hade kallat honom ett namn som han lyssnade till och han blev jätteglad att se henne, så husse förstod att det var hennes hund.

När vi kom in ringde matte tillbaka till polisen och sade att hunden var välbehållen hemma hos sin matte igen. Polismannen tackade för att vi hört av oss.

Jag fick en stor leverpastejsmörgås av matte sedan för att jag varit så duktig. Jodå Hector fick en han med, men en liten en, så han inte skulle känna sig utanför på ngt sätt.

Av Wille - 8 augusti 2011 16:15

Ja det kan man lugnt säga att vi är både jag och Hector.

Idag t ex så hittade vi en sådan där enportions-kartong, som mellanhusse egentligen tänkt slänga (det var han som använt den när vi var på semester här för en vecka sedan - han "orkade inte" laga mat).

Matte som var lite halvtrött efter att ha jopbbat hela natten, hon blev lite pigg av att vi busade med den och ville vara med på ett hörn, så hon gömde leversnittar och korvbitar i den. Det blev ju ännu roligare då tyckte vi och turades flitigt om att tömma kartongen.

Först ut var Hector, för just då var jag ute med husse på promenad. Den här bilden visar att han gillade buset kan man lugnt säga, och ville ha påfyllning.


  

När jag kom in från promenaden så var det min tur och matte bad husse fotografera, men då var det fullt i kamerans minneskort påstod husse, så det blev inga bilder på mig med kartongen. Men jag tror nog att det var så att husse inte förstod sig på kameran jag. Tänk er va några bilder, när jag (med lite hjälp av Hector) demolerade kartongen totalt i små, små, små bitar, ja när jag hade letat godis klart i den förstås.  Det var jätteskojigt. Fram för fler kartongbus tycker både Hector och jag, garanterat !!!! Det är alltid skoj !

I natt ska matte jobba, men det var extra pass som hon erbjöd sig att ta. Men det gjorde ju inte henne så mkt för hon var ledig länge annars, och snart har hon ju semester igen, så i morgon lär hon sova länge. Få se vad vi hittar på då ?

Av Wille - 7 augusti 2011 15:00

Tja i brist på annat så roade sig Hector och jag med att busa för fullt idag. Det var så att mattor flög och möbler flyttades om, ja nästan i alla fall.

Ute spöregnade det och var därför inte så kul att gå ut heller. Men matte gillade det för hon sover så bra då säger hon. Men idag i alla fall så busade vi, och matte tog fram kameran. Det blev några kul bilder. Eller vad säger ni, visst syns det att vi har helkul ?  


  


  


Hoppas att ni har en riktigt kul dag ni med, kanske det inte regnar hos er alla ?

Presentation

Senaste inläggen

Kompisar

Klockan har blivit

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011
>>>

Tidigare år

Arkiv

Fler Hund Bloggar

Bra att ha

Hemsidor

Kategorier

Kennelbloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se